Покроковий рецепт салату «Малахітовий браслет» з куркою (швидко змітається зі столу)
Безсумнівно, салат «Малахітовий браслет» потрібно готувати до святкового столу, так як він красиво оформлений і буде відмінною прикрасою. Як тільки гості спробують це страва, то буквально через кілька хвилин, від нього нічого не залишиться. Тому зробіть його до Нового року.
Інгредієнти:
- 2 відварних філе курки;
- 150 г корейської моркви;
- 1 яблуко;
- 2 ківі;
- 5 зварених яйця;
- 2 зубчики часнику;
- 150 г сиру;
- 1 ст. л соку лимона;
- Харчова сіль;
- 100 г домашнього майонезу;
Для прикраси:
- 5 плодів ківі.
Приготування:
- Я думаю, ви знаєте, як правильно варити куряче філе. Після того, як він охолоне, нарізаємо його на невеликі шматочки. Трохи підсолюємо, додаємо до нього пресований часник, трохи майонезу і перемішуємо. При бажанні ви можете додати рецепт копчене м’ясо курки;
- Подрібнюємо На дрібній тертці твердий сир і варені яйця;
- Яблуко з ківі очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиком. Нарізане яблуко збризкуємо лимонним соком. Щоб воно не потемніло;
- На плоске блюдо викладаємо курячу масу у вигляді кільця. Для зручності, в центр можна поставити звичайний стакан.
Наступним кроком по поверхні рівномірно розподіляємо нарізане ківі, зверху посипаємо натертим яйцями і трохи їх підсолюємо. Наносимо невелику кількість домашнього майонезу.
Після цього додаємо в блюдо корейську моркву, змащуємо її майонезом. Потім відправляємо нарізані яблука. Зверху посипаємо натертим сиром і промазуємо його шаром майонезу.
Ківі нарізаємо тонкими кружечками і викладаємо їх на салат внахлест по колу, починаючи з низу.
Прибираємо блюдо в холодильник хоча б на пару годин. Після цього, незвичайний і свіжий салат з оригінальним смаком можна буде подавати до новорічного столу. Приємного апетиту!