Манна каша на молоці без грудочок

Після грудного вигодовування, одним з перших страв дитини, часто є манна каша, приготована на молоці. Вона легко засвоюється і благотворно впливає на травну систему.

В садку обов’язково дають таку кашу. Деякі люди терпіти не можуть, так як наїлися в дитячому віці. А іншим вона досі подобається. Важливо розуміти, що вона корисна для організму.

Дане блюдо запобігає розвитку деяких захворювань. Її включають в меню лікарні, так як практично не має жодних протипоказань.

Щоб зварити манну кашу без грудочок, потрібно знати деякі нюанси приготування. Тому в даній статті розглянемо покрокові рецепти цієї страви з однорідною консистенцією.

Манна каша на молоці без грудочок: покроковий рецепт на 4 порції

Пропоную ознайомитися з одним з найпростіших способів приготування смачної страви на 1 літр молока. Каша виходить однорідною і дуже смачною. Відмінний варіант для сніданку.

Цікаве:  Піца на сковороді за 10 хвилин — 13 покрокових рецептів швидкого приготування

Інгредієнти:

  • 6 ст. л манки;
  • 1 л молока;
  • 20 г вершкового масла;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 1 щіпка солі.

Приготування:

 

  • У склянку наливаємо молоко і відставляємо його бік;
  • Решту виливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, після чого, зменшуємо вогонь до мінімуму;
  • Крупу заливаємо склянкою холодного молока, перемішуємо і відправляємо в каструлю;
  • Після повторного закипання варимо близько 5 хвилин;
  • Додаємо сіль з цукром, розмішуємо і знімаємо з плити.

 

Перед подачею блюдо додаємо шматочок вершкового масла. Приємного апетиту!