Після грудного вигодовування, одним з перших страв дитини, часто є манна каша, приготована на молоці. Вона легко засвоюється і благотворно впливає на травну систему.
В садку обов’язково дають таку кашу. Деякі люди терпіти не можуть, так як наїлися в дитячому віці. А іншим вона досі подобається. Важливо розуміти, що вона корисна для організму.
Дане блюдо запобігає розвитку деяких захворювань. Її включають в меню лікарні, так як практично не має жодних протипоказань.
Щоб зварити манну кашу без грудочок, потрібно знати деякі нюанси приготування. Тому в даній статті розглянемо покрокові рецепти цієї страви з однорідною консистенцією.
Манна каша на молоці без грудочок: покроковий рецепт на 4 порції
Пропоную ознайомитися з одним з найпростіших способів приготування смачної страви на 1 літр молока. Каша виходить однорідною і дуже смачною. Відмінний варіант для сніданку.
Інгредієнти:
- 6 ст. л манки;
- 1 л молока;
- 20 г вершкового масла;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 1 щіпка солі.
Приготування:
- У склянку наливаємо молоко і відставляємо його бік;
- Решту виливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, після чого, зменшуємо вогонь до мінімуму;
- Крупу заливаємо склянкою холодного молока, перемішуємо і відправляємо в каструлю;
- Після повторного закипання варимо близько 5 хвилин;
- Додаємо сіль з цукром, розмішуємо і знімаємо з плити.
Перед подачею блюдо додаємо шматочок вершкового масла. Приємного апетиту!