З грибів готують найрізноманітніші страви. Найчастіше використовують печериці, так як вони є недорогим і смачним продуктом. З них роблять салати, гаряче, а також закуски.
Якщо ви готуєтеся до свята, то пропоную приготувати фаршировані печериці, запечені в духовці. В якості начинки можуть виступати овочі, м’ясо та інші продукти.
У господині не повинно виникнути труднощів, так як рецепти досить прості і швидкі, адже знадобиться не більше однієї години. Зате на столі будуть соковиті, ароматні і ситні гриби, які сподобаються близьким людям і гостям.
Сьогодні можна знайти безліч способів приготування такої закуски. Я пропоную кілька варіантів найпопулярніших начинок. А ви вибирайте найбільш підходящий рецепт і приступайте до процесу.
Печериці фаршировані сиром і часником, запечені в духовці
Це один з поширених і простих способів приготування закуски. Ви можете використовувати тільки сир і часник, але ми додамо трохи інших продуктів, щоб блюдо вийшло смачніше.
Інгредієнти:
- 8 грибів;
- 100 г сиру;
- 3 зубчики часнику;
- 30 г майонезу;
- 10 г вершкового масла;
- Кріп;
- Мелений перець;
- Харчова сіль.
Приготування:
- Печериці добре промиваємо і обсушуємо на паперових серветках;
- Капелюшки відокремлюємо від ніжок, останні можна використовувати для приготування іншої страви;
- Капелюшки злегка підсолюємо і додаємо трохи перцю для пікантності;
- За бажанням викладаємо вершкове масло, якщо хочете, щоб закуска була соковитіше;
- Сир натираємо на крупній тертці, додаємо часник, пропущений через спеціальний прес. Заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Фаршируємо гриби приготовленої начинкою, приблизно по 1 ч. л;
- Викладаємо на форму з пергаментним папером, ставимо на 20-25 хвилин в духову шафу, розігрітий до 180 градусів.
Страву прикрашаємо зеленню. Закуску можна подавати в гарячому і холодному вигляді. Приємного апетиту!