Фаршировані печериці в духовці: 8 покрокових рецептів приготування смачних грибів

З грибів готують найрізноманітніші страви. Найчастіше використовують печериці, так як вони є недорогим і смачним продуктом. З них роблять салати, гаряче, а також закуски.

Якщо ви готуєтеся до свята, то пропоную приготувати фаршировані печериці, запечені в духовці. В якості начинки можуть виступати овочі, м’ясо та інші продукти.

У господині не повинно виникнути труднощів, так як рецепти досить прості і швидкі, адже знадобиться не більше однієї години. Зате на столі будуть соковиті, ароматні і ситні гриби, які сподобаються близьким людям і гостям.

Сьогодні можна знайти безліч способів приготування такої закуски. Я пропоную кілька варіантів найпопулярніших начинок. А ви вибирайте найбільш підходящий рецепт і приступайте до процесу.

Печериці фаршировані сиром і часником, запечені в духовці

Це один з поширених і простих способів приготування закуски. Ви можете використовувати тільки сир і часник, але ми додамо трохи інших продуктів, щоб блюдо вийшло смачніше.

Цікаве:  Заварні млинці — покрокові рецепти млинців з дірочками на окропі

Інгредієнти:

  • 8 грибів;
  • 100 г сиру;
  • 3 зубчики часнику;
  • 30 г майонезу;
  • 10 г вершкового масла;
  • Кріп;
  • Мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Печериці добре промиваємо і обсушуємо на паперових серветках;
  • Капелюшки відокремлюємо від ніжок, останні можна використовувати для приготування іншої страви;
  • Капелюшки злегка підсолюємо і додаємо трохи перцю для пікантності;
  • За бажанням викладаємо вершкове масло, якщо хочете, щоб закуска була соковитіше;
  • Сир натираємо на крупній тертці, додаємо часник, пропущений через спеціальний прес. Заправляємо майонезом і перемішуємо;
  • Фаршируємо гриби приготовленої начинкою, приблизно по 1 ч. л;
  • Викладаємо на форму з пергаментним папером, ставимо на 20-25 хвилин в духову шафу, розігрітий до 180 градусів.

 

Страву прикрашаємо зеленню. Закуску можна подавати в гарячому і холодному вигляді. Приємного апетиту!