Святковий салат з червоною рибою та ікрою
Новий рік є самим довгоочікуваним і чарівним святом, тому на стіл потрібно приготувати щось особливе. Пропоную вам зробити святковий салат.
Для кожного дня він не підійде, так як в його склад входять не зовсім дешеві продукти. Але в останній день грудня можна трохи побалувати себе, тим більше, що таке свято тільки один раз в році.
Інгредієнти:
- 250 г малосольною червоної риби;
- 100 г червоної ікри;
- 3 свіжих огірка;
- 5 варених яєць;
- 3 варених картоплі;
- Зелень;
- Майонез.
З цієї кількості продуктів, у вас повинно вийти близько десяти порцій.
Приготування:
- Огірок добре промиваємо холодною водою, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками;
- Малосольну рибу також ріжемо на шматочки. При бажанні ви можете додати в салат копчену рибу;
- Варену картоплю з яйцями подрібнюємо на крупній тертці. Зелень дрібно рубаємо;
- У роз’ємну форму першим шаром викладаємо яйця. Кожен шар потрібно утрамбовувати, щоб після зняття кільця, страва тримало свою форму;
- Зверху посипаємо шматочками огірків і змащуємо домашнім майонезом;
- Наступним кроком додаємо натертий картоплю, а зверху викладаємо рибні шматочки. До речі, ви можете не відварювати картоплю, а запекти її в духовці. Покриваємо шаром майонезу;
- По краях салату викладаємо порізану зелень, а в центр червону ікру. Якщо ви не хочете витрачатися, то в страву можна додати ікру мойви, салат в будь-якому випадку вийде смачним;
- Щоб святкова закуска добре просочилася, її потрібно поставити на деякий час в холодильник, попередньо накривши харчовою плівкою.
Потім знімаємо кільце і подаємо на новорічний стіл. Смак страви сподобається всім гостям. Приємного апетиту!