Салат «Печінка тріски під шубою» з чорносливом
На новорічний стіл, дуже часто, ставлять оселедець під шубою. Ми звикли до цієї страви, і воно є традиційним. Однак за таким принципом можна приготувати різні салати.
Одним з таких варіантів є печінка тріски під шубою. Завдяки відмінному поєднанню цього продукту з чорносливом, виходить оригінальний смак. Спробуйте зробити закуску за наступним рецептом.
Інгредієнти:
- 1 банку печінки тріски;
- 10 шт чорносливу;
- 1 морквина;
- 2 картоплі;
- 4 курячих яйця;
- Зелена цибуля;
- Харчова сіль;
- Горіхи;
- Майонез;
- Зелень.
Приготування:
Для формування страви ви можете скористатися роз’ємним кільцем для випічки тортів. Першим шаром натираємо варену картоплю прямо в блюдо. Розрівнюємо його, щоб картопля рівномірно розподілилася по формі. При бажанні можете додати трохи солі і меленого перчика.
Кожен шар змащуємо майонезом, тому я не буду на кожному кроці згадувати про це.
Печінка тріски розминаємо виделкою в окремій тарілці, додаємо подрібнену цибулю, майонез і все розмішуємо. Цей шар не потрібно змащувати майонезом. Якщо цибуля гірчить, то його можна на кілька хвилин залити окропом або замаринувати.
Тепер натираємо моркву і розподіляємо її по поверхні печінки.
Яйця варимо круто (10 хвилин після закипання води), відокремлюємо білки від жовтків, перші подрібнюємо на крупній тертці і викладаємо наступним шаром. Занадто багато майонезу не додавайте, інакше салат просто попливе.
Нарізаємо чорнослив на невеликі шматочки, і відправляємо його в салат.
Зверху посипаємо жовтками, які натираємо на дрібній тертці. Щоб страва добре просочилося, його потрібно накрити плівкою і прибрати на 1-2 години в холодильник.
Після закінчення зазначеного часу, акуратно витягаємо кулінарне кільце.
Салат готовий до вживання, його можна подавати до столу в такому вигляді. Але ви можете по краю посипати подрібнені горіхи, зробити квіти з майонезу, яєчних білків або овочів. Проявіть свої творчі таланти і красиво оформіть смачну закуску. Приємного апетиту!