Салати на святковий стіл (швидко, смачно і недорого)

Салат «Печінка тріски під шубою» з чорносливом

На новорічний стіл, дуже часто, ставлять оселедець під шубою. Ми звикли до цієї страви, і воно є традиційним. Однак за таким принципом можна приготувати різні салати.

Одним з таких варіантів є печінка тріски під шубою. Завдяки відмінному поєднанню цього продукту з чорносливом, виходить оригінальний смак. Спробуйте зробити закуску за наступним рецептом.

Інгредієнти:

  • 1 банку печінки тріски;
  • 10 шт чорносливу;
  • 1 морквина;
  • 2 картоплі;
  • 4 курячих яйця;
  • Зелена цибуля;
  • Харчова сіль;
  • Горіхи;
  • Майонез;
  • Зелень.

Приготування:

Для формування страви ви можете скористатися роз’ємним кільцем для випічки тортів. Першим шаром натираємо варену картоплю прямо в блюдо. Розрівнюємо його, щоб картопля рівномірно розподілилася по формі. При бажанні можете додати трохи солі і меленого перчика.

Кожен шар змащуємо майонезом, тому я не буду на кожному кроці згадувати про це.

Печінка тріски розминаємо виделкою в окремій тарілці, додаємо подрібнену цибулю, майонез і все розмішуємо. Цей шар не потрібно змащувати майонезом. Якщо цибуля гірчить, то його можна на кілька хвилин залити окропом або замаринувати.

Цікаве:  Сирна паска без яєць — 8 простих і покрокових рецептів

Тепер натираємо моркву і розподіляємо її по поверхні печінки.

Яйця варимо круто (10 хвилин після закипання води), відокремлюємо білки від жовтків, перші подрібнюємо на крупній тертці і викладаємо наступним шаром. Занадто багато майонезу не додавайте, інакше салат просто попливе.

Нарізаємо чорнослив на невеликі шматочки, і відправляємо його в салат.

Зверху посипаємо жовтками, які натираємо на дрібній тертці. Щоб страва добре просочилося, його потрібно накрити плівкою і прибрати на 1-2 години в холодильник.

Після закінчення зазначеного часу, акуратно витягаємо кулінарне кільце.

Салат готовий до вживання, його можна подавати до столу в такому вигляді. Але ви можете по краю посипати подрібнені горіхи, зробити квіти з майонезу, яєчних білків або овочів. Проявіть свої творчі таланти і красиво оформіть смачну закуску. Приємного апетиту!