Ви правильно прочитали назву статті і це не помилка. Смачні пиріжки можна дійсно зробити без тіста на приготування якого потрібно багато часу.
Закуска виходить настільки апетитною і смачною, що неможливо відірватися. Найчастіше, загортають начинку на лаваш, і практично не відрізняється від традиційного варіанту.
Страву можна начиняти різними продуктами, але якщо ви хочете нагодувати свою сім’ю і гостей поживними пиріжками, то фаршируйте їх м’ясом.
У кожної господині є власний рецепт такий закуски зі своїми нюансами. Я пропоную вам розглянути поширені і прості способи приготування. А потім можете експериментувати з додатковими продуктами і спеціями.
Пиріжки без тіста з м’ясом і сиром з лаваша
Для початку пропоную вам спробувати приготувати закуску простим і смачним рецептом. Такої страви ніколи не буває багато, тому робіть у великій кількості, так як гості будуть просити добавки.
Інгредієнти:
- 600 г м’ясного фаршу;
- 80 г сиру твердих сортів;
- 4 ст. л молока;
- 2 головки цибулі;
- 1 яйце;
- Сіль і мелений чорний перець;
- Тонкий лаваш.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на дрібні шматочки. Обсмажуємо на сковороді з маслом до золотистого кольору;
- Додаємо м’ясний фарш і обсмажуємо до готовності. За кілька хвилин до готовності, солимо, перчимо й перемішуємо. Знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження;
- У мисці збиваємо яйце, вливаємо молоко і продовжуємо розмішувати;
- Тонкий лаваш ріжемо на квадрати невеликого розміру. Викладаємо їх на деко з пергаментним папером і змащуємо яєчної сумішшю;
- Потім розкладаємо начинку. Наступний шматок лаваша мачає в приготовленої суміші і кладемо зверху;
- Знову додаємо м’ясну масу і накриваємо змоченим у яєчної суміші шматком лаваша;
- Зверху посипаємо тертим сиром.
Відправляємо в духовку (180 градусів) і готуємо протягом 15-20 хвилин. Смачну закуску подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!