Пиріжки без тіста, так смачно, що відірватися неможливо

Ви правильно прочитали назву статті і це не помилка. Смачні пиріжки можна дійсно зробити без тіста на приготування якого потрібно багато часу.

Закуска виходить настільки апетитною і смачною, що неможливо відірватися. Найчастіше, загортають начинку на лаваш, і практично не відрізняється від традиційного варіанту.

Страву можна начиняти різними продуктами, але якщо ви хочете нагодувати свою сім’ю і гостей поживними пиріжками, то фаршируйте їх м’ясом.

У кожної господині є власний рецепт такий закуски зі своїми нюансами. Я пропоную вам розглянути поширені і прості способи приготування. А потім можете експериментувати з додатковими продуктами і спеціями.

Пиріжки без тіста з м’ясом і сиром з лаваша

Для початку пропоную вам спробувати приготувати закуску простим і смачним рецептом. Такої страви ніколи не буває багато, тому робіть у великій кількості, так як гості будуть просити добавки.

Інгредієнти:

  • 600 г м’ясного фаршу;
  • 80 г сиру твердих сортів;
  • 4 ст. л молока;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 яйце;
  • Сіль і мелений чорний перець;
  • Тонкий лаваш.

Приготування:

 

  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на дрібні шматочки. Обсмажуємо на сковороді з маслом до золотистого кольору;
  • Додаємо м’ясний фарш і обсмажуємо до готовності. За кілька хвилин до готовності, солимо, перчимо й перемішуємо. Знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження;
  • У мисці збиваємо яйце, вливаємо молоко і продовжуємо розмішувати;
  • Тонкий лаваш ріжемо на квадрати невеликого розміру. Викладаємо їх на деко з пергаментним папером і змащуємо яєчної сумішшю;
  • Потім розкладаємо начинку. Наступний шматок лаваша мачає в приготовленої суміші і кладемо зверху;
  • Знову додаємо м’ясну масу і накриваємо змоченим у яєчної суміші шматком лаваша;
  • Зверху посипаємо тертим сиром.

 

Відправляємо в духовку (180 градусів) і готуємо протягом 15-20 хвилин. Смачну закуску подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Пиріжки без тіста з м’ясом: відірватися неможливо

Хрустку і апетитну закуску можна зробити дуже просто. Жодних клопотів з приготуванням тіста, воно нам не знадобиться. Гості з’їдають таку страву практично моментально.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 200 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л молока;
  • 2 ст. л соняшникової олії;
  • Перець і сіль;
  • Сметана;
  • 2 аркуша тонкого лаваша.

Приготування:

 

  • Для початку займемося начинкою. Для цього розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом. Відправляємо фарш, терту моркву і подрібнену цибулю. Перемішуємо і тушкуємо протягом 25-30 хвилин. Потім знімаємо з плити і залишаємо остигати;
  • Два листи лаваша розрізаємо на 4 квадрати, кожен з яких змащуємо сметаною;
  • З одного краю викладаємо начинку і посипаємо сиром, який натираємо на крупній тертці;
  • Акуратно загортаємо.

 

Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо в неї пиріжки. Зверху промазуємо сумішшю жовтка і молока, при бажанні посипаємо тертим сиром.

Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Ви можете зробити начинку з інших продуктів.

Цікаве:  Шоколадний фондан з рідким центром: 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Смачний рецепт пиріжків без тесту з лаваша з куркою

Якщо ви хочете зробити дієтичну закуску, то начинку краще готувати з м’яса птиці. Жодних маніпуляцій з замешиванием тесту робити не потрібно. Тому рецепт лінивих пиріжків неймовірно простий.

Інгредієнти:

  • 700 г курячого філе;
  • 2 яйця;
  • 150 г твердого сиру;
  • 100 мл кефіру;
  • Чорний мелений перець;
  • Харчова сіль;
  • ½ Ч. харчової солі;
  • 4 лаваша.

Приготування:

 

  • Філе курки ріжемо на великі шматки і пропускаємо через м’ясорубку. Відправляємо в миску;
  • До м’яса додаємо тертий сир, вливаємо кефір, перчимо і підсолюємо. Продукти ретельно перемішуємо;
  • Тонкий лист лаваша і розкладаємо рівномірно розподіляємо по поверхні тонким шаром начинку;
  • Лаваш акуратно складаємо по довгій стороні. Таким чином, готуємо всі листи;
  • Плоскі рулети нарізаємо на шматки шириною 6 см;
  • У мисці збиваємо яйця з сіллю;
  • Пиріжки мачає в яєчної суміші і відправляємо на сковороду, змащену маслом. Обсмажуємо з кожного боку за 30 секунд до золотистого кольору;
  • Закуску викладаємо у форму для запікання, ставимо в духовку (180 градусів) на 20 хвилин.

 

Блюдо краще трохи остудити і подавати в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Пиріжки без тесту з лаваша з фаршем в клярі

Якщо ви приготуєте закуску за цим рецептом, то гості подумають, що вона зроблена з листкового тіста особливим способом. Тому обов’язково будуть питати у вас цей чудовий і простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 300 г фаршу;
  • 1 кг картоплі;
  • 1 головка цибулі;
  • 50 г вершкового масла;
  • Зелень;
  • Соняшникова олія;
  • 2 листи лаваша.

Для кляру:

  • 140 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 3 ст. л крохмалю;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. л харчової солі.

Приготування:

 

  • Картоплю очищаємо і відварюємо в підсоленій воді. Потім розминаємо в пюре, додавши шматок вершкового масла;
  • Розігріваємо сковороду, змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії і обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості;
  • Додаємо фарш і готуємо до випаровування вологи. Потім вливаємо трохи води і варимо до її випаровування;
  • Наступним кроком солимо, перчимо, посипаємо рубаною зеленню. Перемішуємо і знімаємо з плити;
  • Фарш змішуємо з картопляним пюре і залишаємо остигати;
  • У борошно додаємо крохмаль, розпушувач і перемішуємо;
  • В окремій мисці збиваємо молоко з яйцями і сіллю;
  • Підготовлену суміш виливаємо до сухих інгредієнтів і добре перемішуємо;
  • Кожен лаваш розрізаємо навпіл. На шматки викладаємо начинку і рівномірно розподіляємо по поверхні;
  • Акуратно згортаємо в рулет і нарізаємо на кружечки 1,5-5 див. Аналогічним способом готуємо залишилися листи лаваша.

 

У розігріту сковороду наливаємо масло, кружечки мачає в клярі і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору. М’яка і пишна закуска готова. Приємного апетиту!

Начинка в таких пиріжках може бути абсолютно будь-який. Використовуйте інгредієнти, які вам найбільше подобаються або знаходяться під рукою. На кухні вітаються експерименти.