Ви правильно прочитали назву статті і це не помилка. Смачні пиріжки можна дійсно зробити без тіста на приготування якого потрібно багато часу.
Закуска виходить настільки апетитною і смачною, що неможливо відірватися. Найчастіше, загортають начинку на лаваш, і практично не відрізняється від традиційного варіанту.
Страву можна начиняти різними продуктами, але якщо ви хочете нагодувати свою сім’ю і гостей поживними пиріжками, то фаршируйте їх м’ясом.
У кожної господині є власний рецепт такий закуски зі своїми нюансами. Я пропоную вам розглянути поширені і прості способи приготування. А потім можете експериментувати з додатковими продуктами і спеціями.
Пиріжки без тіста з м’ясом і сиром з лаваша
Для початку пропоную вам спробувати приготувати закуску простим і смачним рецептом. Такої страви ніколи не буває багато, тому робіть у великій кількості, так як гості будуть просити добавки.
Інгредієнти:
- 600 г м’ясного фаршу;
- 80 г сиру твердих сортів;
- 4 ст. л молока;
- 2 головки цибулі;
- 1 яйце;
- Сіль і мелений чорний перець;
- Тонкий лаваш.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на дрібні шматочки. Обсмажуємо на сковороді з маслом до золотистого кольору;
- Додаємо м’ясний фарш і обсмажуємо до готовності. За кілька хвилин до готовності, солимо, перчимо й перемішуємо. Знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження;
- У мисці збиваємо яйце, вливаємо молоко і продовжуємо розмішувати;
- Тонкий лаваш ріжемо на квадрати невеликого розміру. Викладаємо їх на деко з пергаментним папером і змащуємо яєчної сумішшю;
- Потім розкладаємо начинку. Наступний шматок лаваша мачає в приготовленої суміші і кладемо зверху;
- Знову додаємо м’ясну масу і накриваємо змоченим у яєчної суміші шматком лаваша;
- Зверху посипаємо тертим сиром.
Відправляємо в духовку (180 градусів) і готуємо протягом 15-20 хвилин. Смачну закуску подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Пиріжки без тіста з м’ясом: відірватися неможливо
Хрустку і апетитну закуску можна зробити дуже просто. Жодних клопотів з приготуванням тіста, воно нам не знадобиться. Гості з’їдають таку страву практично моментально.
Інгредієнти:
- 500 г фаршу;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 200 г сиру;
- 1 яйце;
- 2 ст. л молока;
- 2 ст. л соняшникової олії;
- Перець і сіль;
- Сметана;
- 2 аркуша тонкого лаваша.
Приготування:
- Для початку займемося начинкою. Для цього розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом. Відправляємо фарш, терту моркву і подрібнену цибулю. Перемішуємо і тушкуємо протягом 25-30 хвилин. Потім знімаємо з плити і залишаємо остигати;
- Два листи лаваша розрізаємо на 4 квадрати, кожен з яких змащуємо сметаною;
- З одного краю викладаємо начинку і посипаємо сиром, який натираємо на крупній тертці;
- Акуратно загортаємо.
Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо в неї пиріжки. Зверху промазуємо сумішшю жовтка і молока, при бажанні посипаємо тертим сиром.
Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Ви можете зробити начинку з інших продуктів.
Смачний рецепт пиріжків без тесту з лаваша з куркою
Якщо ви хочете зробити дієтичну закуску, то начинку краще готувати з м’яса птиці. Жодних маніпуляцій з замешиванием тесту робити не потрібно. Тому рецепт лінивих пиріжків неймовірно простий.
Інгредієнти:
- 700 г курячого філе;
- 2 яйця;
- 150 г твердого сиру;
- 100 мл кефіру;
- Чорний мелений перець;
- Харчова сіль;
- ½ Ч. харчової солі;
- 4 лаваша.
Приготування:
- Філе курки ріжемо на великі шматки і пропускаємо через м’ясорубку. Відправляємо в миску;
- До м’яса додаємо тертий сир, вливаємо кефір, перчимо і підсолюємо. Продукти ретельно перемішуємо;
- Тонкий лист лаваша і розкладаємо рівномірно розподіляємо по поверхні тонким шаром начинку;
- Лаваш акуратно складаємо по довгій стороні. Таким чином, готуємо всі листи;
- Плоскі рулети нарізаємо на шматки шириною 6 см;
- У мисці збиваємо яйця з сіллю;
- Пиріжки мачає в яєчної суміші і відправляємо на сковороду, змащену маслом. Обсмажуємо з кожного боку за 30 секунд до золотистого кольору;
- Закуску викладаємо у форму для запікання, ставимо в духовку (180 градусів) на 20 хвилин.
Блюдо краще трохи остудити і подавати в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Пиріжки без тесту з лаваша з фаршем в клярі
Якщо ви приготуєте закуску за цим рецептом, то гості подумають, що вона зроблена з листкового тіста особливим способом. Тому обов’язково будуть питати у вас цей чудовий і простий рецепт.
Інгредієнти:
- 300 г фаршу;
- 1 кг картоплі;
- 1 головка цибулі;
- 50 г вершкового масла;
- Зелень;
- Соняшникова олія;
- 2 листи лаваша.
Для кляру:
- 140 г борошна;
- 250 мл молока;
- 3 ст. л крохмалю;
- 1 ч. л розпушувача;
- 2 яйця;
- ½ Ч. л харчової солі.
Приготування:
- Картоплю очищаємо і відварюємо в підсоленій воді. Потім розминаємо в пюре, додавши шматок вершкового масла;
- Розігріваємо сковороду, змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії і обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості;
- Додаємо фарш і готуємо до випаровування вологи. Потім вливаємо трохи води і варимо до її випаровування;
- Наступним кроком солимо, перчимо, посипаємо рубаною зеленню. Перемішуємо і знімаємо з плити;
- Фарш змішуємо з картопляним пюре і залишаємо остигати;
- У борошно додаємо крохмаль, розпушувач і перемішуємо;
- В окремій мисці збиваємо молоко з яйцями і сіллю;
- Підготовлену суміш виливаємо до сухих інгредієнтів і добре перемішуємо;
- Кожен лаваш розрізаємо навпіл. На шматки викладаємо начинку і рівномірно розподіляємо по поверхні;
- Акуратно згортаємо в рулет і нарізаємо на кружечки 1,5-5 див. Аналогічним способом готуємо залишилися листи лаваша.
У розігріту сковороду наливаємо масло, кружечки мачає в клярі і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору. М’яка і пишна закуска готова. Приємного апетиту!
Начинка в таких пиріжках може бути абсолютно будь-який. Використовуйте інгредієнти, які вам найбільше подобаються або знаходяться під рукою. На кухні вітаються експерименти.