Салати на святковий стіл (швидко, смачно і недорого)

Бюджетний, але дуже смачний і красивий салат до Нового року з простих інгредієнтів

Для оформлення новорічного столу не завжди вистачає сімейного бюджету. Але можна багато накрити стіл навіть з найбільш доступних продуктів. Пропоную вам один з таких бюджетних варіантів приготування салату.

Незважаючи на те, що в його склад входять недорогі продукти, закуска виходить неймовірно смачною і красивою, тому знайде гідне місце в новорічну ніч.

Інгредієнти:

  • 200 г філе курки;
  • 100 г огірка;
  • 100 г зеленого горошку;
  • 300 г відвареної картоплі;
  • Мелений перець;
  • Сіль;
  • Зелень;
  • 70 г йогурту або сметани;

Продукти для млинців:

  • 4 яйця;
  • 1 ст. л пшеничного борошна;
  • 1 ст. л крохмалю;
  • Сіль;
  • Сода;
  • 1 ст. л соняшникової олії

Також нам знадобиться трохи вершкового сиру.

Приготування:

У першу чергу займемося приготуванням млинців. Для цього в миску розбиваємо яйця, додаємо рослинне масло без запаху, дрібку соди, крохмаль і борошно. Всі добре розмішуємо кухонним віником.

Тепер у сковороді розігріваємо олію і вливаємо в неї ополоник приготованого тесту. Обсмажуємо млинці з обох сторін. Готуються вони дуже швидко, і нам знадобиться всього кілька хвилин

Цікаве:  Салати без майонезу на святковий стіл

Поки млинці остигають, ми наріжемо варене м’ясо курки. Філе закладаємо в киплячу воду, щоб воно було соковитим. Воду при бажанні підсолюємо і додаємо лавровий лист. Потім нарізаємо невеликими шматочками.

На наступному етапі подрібнюємо картоплю. Щоб після варіння його було легше чистити, потрібно попередньо зробити неглибокий надріз посередині, а після варіння опустити в холодну воду на кілька секунд. В результаті таких дій, можна руками просто зняти шкірку.

Потім нарізаємо огірки, і всі інгредієнти відправляємо в тарілку, додавши консервований горошок.

Салат солимо, при необхідності додаємо перець. Заправляємо несолодким йогуртом або сметаною або майонезом. Керуйтеся своїми смаковими уподобаннями. Також додаємо рубаний кріп для аромату.

Салат викладаємо гіркою на плоску тарілку.

Млинці змащуємо вершковим маслом, потім згортаємо їх в трубочки і нарізаємо на невеликі шматочки і покриваємо ними салат.

У доповненні, страву можна прикрасити гілочками петрушки. Приємного апетиту!