Листковий салат з написом «З Новим роком»
Людська уява є безмежним, тому на новорічний стіл можна оригінально оформити страви. Але якщо у вас немає часу придумувати унікальний варіант прикраси салату, то скористайтеся вже готовим варіантом.
А в доповненні до салату, приготуємо цікаву і смачну закуску, яка буде виступати в якості їстівного елементу декору.
Інгредієнти:
- 1 варене куряче стегно;
- 300 г грибів;
- 2 маринованих огірка;
- 1 головка цибулі;
- 3 варених яйця;
- 50 г твердого сиру;
- 100 г домашнього майонезу;
- Кріп, петрушка, зелена цибуля і зерна граната.
Продукти для закуски:
- 5 варених яєць;
- 1 ст. л червоної ікри;
- 1 ст. л розчинної кави;
- 1 ст. л майонезу.
Приготування:
- Обсмажуємо в сковороді подрібнену ріпчасту цибулю до золотистого кольору, потім відправляємо до нього нарізані печериці. Готуємо, поки не випарується волога. При бажанні перчимо і солимо;
- Тим часом підготуємо необхідні інгредієнти. Подрібнюємо зелений лук. З курки знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками. Як можна дрібніше нарізаємо огірки. На тертці натираємо сир і варені яйця;
- Для складання салату скористаємося кондитерським кільцем;
Першим шаром викладаємо у форму нарізане куряче м’ясо. Злегка його підсолюємо, розрівнюємо і покриваємо майонезній сіточкою.
Тепер додаємо обсмажені продукти, зверху посипаємо зеленою цибулею і просочуємо невеликою кількістю майонезу.
Після цього відправляємо форму мариновані огірки, а потім натерті яйця. Злегка придавлюємо рукою або ложкою. Наносимо сітку майонезу.
Страву посипаємо тертим сиром твердих сортів, і промазуємо його майонезом.
Прибираємо Салат в холодильник і займемося приготуванням закуски. У варених яєць зрізаємо тупу частина і з обох частин виймаємо жовтки. Намагайтеся не пошкодити білки, так як вони потрібні нам цілими.
У невелику каструлю наливаємо 200 мл води, і коли вона закипить, додаємо в неї розчинна кава. Дивіться, щоб рідина не втекла. Зменшуємо вогонь, і через кілька секунд відправляємо в ємність зрізану тупу частина білків і кип’ятимо близько трьох хвилин. Потім викладаємо на паперові серветки.
В окремій тарілці вилкою розминаємо жовтки, додаємо до них майонез, червону ікру і розмішуємо. Отриманою масою фаршируємо основну частину білків.
Дістаємо з холодильника блюдо і знімаємо кільце. На поверхні салату викладаємо напис «З Новим роком» зернами граната. Навколо розподіляємо фаршировані яйця і зверху встановлюємо капелюшки, які гарячкували в каву. Також використовуємо зелень для оформлення.
Таке блюдо займе гідне місце на святковому столі. Приємного апетиту!