Салати на святковий стіл (швидко, смачно і недорого)

Листковий салат з написом «З Новим роком»

Людська уява є безмежним, тому на новорічний стіл можна оригінально оформити страви. Але якщо у вас немає часу придумувати унікальний варіант прикраси салату, то скористайтеся вже готовим варіантом.

А в доповненні до салату, приготуємо цікаву і смачну закуску, яка буде виступати в якості їстівного елементу декору.

Інгредієнти:

  • 1 варене куряче стегно;
  • 300 г грибів;
  • 2 маринованих огірка;
  • 1 головка цибулі;
  • 3 варених яйця;
  • 50 г твердого сиру;
  • 100 г домашнього майонезу;
  • Кріп, петрушка, зелена цибуля і зерна граната.

Продукти для закуски:

  • 5 варених яєць;
  • 1 ст. л червоної ікри;
  • 1 ст. л розчинної кави;
  • 1 ст. л майонезу.

Приготування:

 

  • Обсмажуємо в сковороді подрібнену ріпчасту цибулю до золотистого кольору, потім відправляємо до нього нарізані печериці. Готуємо, поки не випарується волога. При бажанні перчимо і солимо;
  • Тим часом підготуємо необхідні інгредієнти. Подрібнюємо зелений лук. З курки знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками. Як можна дрібніше нарізаємо огірки. На тертці натираємо сир і варені яйця;
  • Для складання салату скористаємося кондитерським кільцем;

 

Першим шаром викладаємо у форму нарізане куряче м’ясо. Злегка його підсолюємо, розрівнюємо і покриваємо майонезній сіточкою.

Тепер додаємо обсмажені продукти, зверху посипаємо зеленою цибулею і просочуємо невеликою кількістю майонезу.

Цікаве:  Горохова каша — 13 покрокових рецептів приготування

Після цього відправляємо форму мариновані огірки, а потім натерті яйця. Злегка придавлюємо рукою або ложкою. Наносимо сітку майонезу.

Страву посипаємо тертим сиром твердих сортів, і промазуємо його майонезом.

Прибираємо Салат в холодильник і займемося приготуванням закуски. У варених яєць зрізаємо тупу частина і з обох частин виймаємо жовтки. Намагайтеся не пошкодити білки, так як вони потрібні нам цілими.

У невелику каструлю наливаємо 200 мл води, і коли вона закипить, додаємо в неї розчинна кава. Дивіться, щоб рідина не втекла. Зменшуємо вогонь, і через кілька секунд відправляємо в ємність зрізану тупу частина білків і кип’ятимо близько трьох хвилин. Потім викладаємо на паперові серветки.

В окремій тарілці вилкою розминаємо жовтки, додаємо до них майонез, червону ікру і розмішуємо. Отриманою масою фаршируємо основну частину білків.

Дістаємо з холодильника блюдо і знімаємо кільце. На поверхні салату викладаємо напис «З Новим роком» зернами граната. Навколо розподіляємо фаршировані яйця і зверху встановлюємо капелюшки, які гарячкували в каву. Також використовуємо зелень для оформлення.

Таке блюдо займе гідне місце на святковому столі. Приємного апетиту!