Рецепт оселедця під шубою в желатині
На новорічному столі одним з популярних страв є оселедець під шубою. Але ви можете здивувати своїх гостей оригінальною подачею салату. Для цього нам знадобиться спеціальна форма і желатин. Таким чином, закуска вийде в желе.
Інгредієнти:
- 1 солона оселедець;
- 2 головки буряків;
- 1 морквина;
- 2 картоплі;
- 1 куряче яйце;
- Майонез;
- 15 г желатину;
- 1/3 склянки води;
- Мелений перець;
- Харчова сіль.
Приготування:
- Куряче яйце і овочі відварюємо до повної готовності. Господиням відомо, що буряк може варитися довгий час, щоб прискорити цей процес, коренеплід потрібно закладати в каструлю з киплячою водою, готувати на сильному вогні протягом 40 хвилин. Після цього, плід потрібно помістити під струмінь холодної води на 10 хвилин. Таким чином, знадобиться близько однієї години;
- Варені овочі нарізаємо невеликим кубиком, а відварені яйця подрібнюємо на середній тертці;
- Оселедець обробляємо, витягаємо дрібні кісточки і нарізаємо на середні шматочки;
- Желатин висипаємо в миску, заливаємо його водою і добре перемішуємо. Залишаємо приблизно на десять хвилин, щоб він набух. Після цього масу ставимо на водяну баню або в мікрохвильову піч, щоб желатин повністю розчинився;
- Замість майонезу, ви можете в рівних пропорціях перемішати сметану з майонезом. У цю суміш виливаємо желатин і розмішуємо до отримання однорідної маси. Такий розчин буде добре тримати форму салату.
Буряк розмішуємо з невеликою кількістю приготованого соусу з желатином. Потім викладаємо його у форму у вигляді риби. Якщо у вас немає такої форми, то можна використовувати будь-яку іншу, або просто викласти салат на красиву тарілку, застеливши її харчовою плівкою.
На наступному етапі приготування, змішуємо оселедець з невеликою кількістю соусу і викладаємо у форму зверху буряків.
У миску з морквою додаємо перець, сіль і вливаємо трохи соусу. Все перемішуємо і викладаємо у форму наступним шаром.
Картопля підсолюємо і перемішуємо з соусом, рівномірно розподіляємо по поверхні. При бажанні, на цей шар можна посипати цибулею, який попередньо треба замаринувати.
Яйця солимо, перемішуємо і наносимо фінішним шаром у форму. Блюдо прибираємо в холодильник на три години.
Після закінчення зазначеного часу, перевертаємо форму, і чудова закуска готова до подачі на святковий стіл. Приємного апетиту!