Салати на святковий стіл (швидко, смачно і недорого)

Рецепт оселедця під шубою в желатині

На новорічному столі одним з популярних страв є оселедець під шубою. Але ви можете здивувати своїх гостей оригінальною подачею салату. Для цього нам знадобиться спеціальна форма і желатин. Таким чином, закуска вийде в желе.

Інгредієнти:

  • 1 солона оселедець;
  • 2 головки буряків;
  • 1 морквина;
  • 2 картоплі;
  • 1 куряче яйце;
  • Майонез;
  • 15 г желатину;
  • 1/3 склянки води;
  • Мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Куряче яйце і овочі відварюємо до повної готовності. Господиням відомо, що буряк може варитися довгий час, щоб прискорити цей процес, коренеплід потрібно закладати в каструлю з киплячою водою, готувати на сильному вогні протягом 40 хвилин. Після цього, плід потрібно помістити під струмінь холодної води на 10 хвилин. Таким чином, знадобиться близько однієї години;
  • Варені овочі нарізаємо невеликим кубиком, а відварені яйця подрібнюємо на середній тертці;
  • Оселедець обробляємо, витягаємо дрібні кісточки і нарізаємо на середні шматочки;
  • Желатин висипаємо в миску, заливаємо його водою і добре перемішуємо. Залишаємо приблизно на десять хвилин, щоб він набух. Після цього масу ставимо на водяну баню або в мікрохвильову піч, щоб желатин повністю розчинився;
  • Замість майонезу, ви можете в рівних пропорціях перемішати сметану з майонезом. У цю суміш виливаємо желатин і розмішуємо до отримання однорідної маси. Такий розчин буде добре тримати форму салату.
Цікаве:  Млинці з сиром: найсмачніші рецепти фаршированих млинців

 

Буряк розмішуємо з невеликою кількістю приготованого соусу з желатином. Потім викладаємо його у форму у вигляді риби. Якщо у вас немає такої форми, то можна використовувати будь-яку іншу, або просто викласти салат на красиву тарілку, застеливши її харчовою плівкою.

На наступному етапі приготування, змішуємо оселедець з невеликою кількістю соусу і викладаємо у форму зверху буряків.

У миску з морквою додаємо перець, сіль і вливаємо трохи соусу. Все перемішуємо і викладаємо у форму наступним шаром.

Картопля підсолюємо і перемішуємо з соусом, рівномірно розподіляємо по поверхні. При бажанні, на цей шар можна посипати цибулею, який попередньо треба замаринувати.

Яйця солимо, перемішуємо і наносимо фінішним шаром у форму. Блюдо прибираємо в холодильник на три години.

Після закінчення зазначеного часу, перевертаємо форму, і чудова закуска готова до подачі на святковий стіл. Приємного апетиту!