Курячі сердечка — 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Деякі люди не люблять субпродукти, і вважають їх другосортною їжею. Вони просто не пробували скористатися легкими рецептами приготування страв з курячих сердечок.

Краще купувати охолоджений продукт, без видимих пошкоджень. У сердечок темно-червоний колір і щільна структура. Якщо ви виявили на них наліт, то від такої покупки краще відмовитися.

У домашніх умовах ви легко приготуєте курячі сердечка з соусом і різними інгредієнтами. Для цього не потрібно володіти спеціальними навичками або певним досвідом.

Завдяки покроковим рецептами в цій статті, ви без праці зробите просте, але смачне блюдо, яке нікого не залишить байдужим.

Курячі сердечка: рецепт приготування на сковороді зі сметаною

Даний субпродукт готувати досить легко і швидко. А якщо використовувати сметанний соус, то страва буде мати неймовірним смаком. Тому запам’ятайте або запишіть цей спосіб приготування.

Інгредієнти:

  • 600 р курячих сердечок;
  • 2 головки цибулі;
  • 3 ст. л сметани;
  • 2 ст. л соняшникової олії;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ч. л пшеничного борошна;
  • 1 стакан води;
  • Перець і сіль за вподобанням.

Приготування:

 

  • Сердечка обов’язково промиваємо. Всередині можуть залишитися згустки крові, тому раз розрізаємо вздовж, і якщо виявляємо кров, то просто витягуємо її ножем або рукою, після чого ще раз промиваємо. Також видаляємо плівку, жири і судини;
  • Наступним кроком субпродукт ріжемо на кілька частин;
  • У сковороді розтоплюємо вершкове масло і відправляємо в неї половину нарізаної ріпчастої цибулі. Обсмажуємо до золотистого кольору;
  • Потім викладаємо сердечка, перемішуємо і готуємо на максимальному вогні;
  • Коли рідина випарується, додаємо решту цибулі і обсмажуємо до готовності, при необхідності вливаємо трохи рослинного масла;
  • Наступним кроком вливаємо склянку води, підсолюємо. Після закипання рідини, зменшуємо вогонь і тушкуємо продукти протягом 30 хвилин;
  • Після цього додаємо в миску борошно, розведену невеликою кількістю води, перчимо за бажанням і розмішуємо;
  • Викладаємо сметану, ретельно перемішуємо і готуємо на повільному вогні близько 5 хвилин;
  • Вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися на 10 хвилин.

 

Перекладаємо страву на тарілку, подаємо з гарніром або просто зі свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Курячі сердечка у вершковому соусі з грибами

Пропоную вам цікавий варіант приготування субпродуктів. Блюдо виходить настільки смачним і апетитним, що ніхто навіть не зрозуміє, що його зробили з курячих сердечок.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих сердечок;
  • 400 г печериць;
  • 200 мл 10% вершків;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 ст. л борошна;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 г сиру;
  • Перець і сіль за смаком.

Приготування:

 

  • Сердечка розрізаємо вздовж навпіл, щоб можна було видалити згустки крові. Також вирізаємо жир і промиваємо продукт під проточною водою. Потрібно набратися терпіння, так як дана процедура досить довга і нудна;
  • Печериці очищаємо і промиваємо холодною водою;
  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями;
  • У сковороду вливаємо олію, і коли воно розігріється, відправляємо половину цибулі. Обсмажуємо до прозорості. Не забуваємо помішувати, щоб він не пригорів;
  • Наступним кроком висипаємо гриби. Коли випарується рідина, додаємо трохи солі і перцю. Обсмажуємо до золотистого кольору. Перекладаємо у форму для запікання;
  • У цій же сковороді обсмажуємо решту цибулі;
  • Після чого викладаємо сердечка, додаємо подрібнений часник, сіль і перець за бажанням. Заливаємо вершками і перемішуємо. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо продукти близько 20 хвилин;
  • Щоб згустити бульйон висипаємо ложку борошна, перемішуємо і готуємо ще 5-8 хвилин;
  • Перекладаємо в форму з грибами, і посипаємо тертим сиром;
  • Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, запікаємо 15-20 хвилин.

 

Легкий і смачний обід готовий. Можете подавати до столу.

Рецепт курячих сердечок, тушковані в сметані з морквою та цибулею

Якщо ви хочете швидко приготувати смачну страву, то скористайтеся наступним способом приготування. Ми будемо готувати субпродукт з овочами в сметанному соусі.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих сердечок;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 морквина;
  • 3 ст. л сметани;
  • 3 ст. л соняшникової олії;
  • Перець і сіль за смаком.

Приготування:

 

  • В першу чергу сердечка ретельно промиваємо, потім зрізаємо зайвий жир і судини;
  • У сковороді розігріваємо масло і викладаємо в неї субпродукти. Трохи підсолюємо і на середньому вогні тушкуємо протягом 15 хвилин;
  • Тим часом нарізаємо цибулю і моркву натираємо;
  • Готуємо іншу сковороду, розігріваємо в ній масло й обсмажуємо в ній підготовлені овочі;
  • Готовий цибулю з морквою перекладаємо до курячим сердечком і продовжуємо тушкувати протягом 10 хвилин. При бажанні додаємо спеції, і при необхідності вливаємо невелику кількість води;
  • В блюдо додаємо сметану і перемішуємо. Коли рідина закипить, то перемикаємо на повільний вогонь і готуємо протягом 5 хвилин.
Цікаве:  Млинці з бананом: покрокові рецепти для початківців

 

На цьому етапі страву можна знімати з плити і перекладати в порційні тарілки.

Покрокове приготування курячих сердечок в мультиварці з картоплею

Сучасна кухонна техніка дозволяє швидко і легко приготувати різні страви. Пропоную вам скористатися мультиварка, щоб підготувати субпродукти з картоплею.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих сердечок;
  • 1,5 кг картоплі;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулини;
  • 2 лаврових листа;
  • Зелень;
  • Спеції;
  • 50 мл рослинного масла.

Приготування:

 

  • Сердечка розрізаємо вздовж навпіл і промиваємо від згусток крові. При необхідності видаляємо судини і жир;
  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями;
  • Моркву очищаємо, промиваємо холодною водою і нарізаємо на шматочки довільної форми;
  • У чашу мультиварки вливаємо олію;
  • Викладаємо в неї підготовлені сердечка, включаємо режим «Смаження». Не забуваємо періодично помішувати. Кришку не закриваємо;
  • Коли волога випарується, додаємо цибулю з морквою і перемішуємо;
  • Тим часом очищаємо і промиваємо картоплю, потім нарізаємо на шматки невеликого розміру. Відправляємо в чашу до решти інгредієнтів;
  • Вливаємо близько 1,5 л води, накриваємо кришкою і включаємо режим «Гасіння». Встановлюємо час 30 хвилин.

 

Після закінчення цього часу смачне і просте блюдо можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Як смачно і просто приготувати курячі сердечка на сковороді з підливою

В домашніх умовах можна легко приготувати субпродукти ще одним способом. Для цього ми скористаємося томатним соусом. Виходить неймовірно смачно.

Інгредієнти:

  • 500 г курячих сердечок;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 ч. л томатної пасти;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • З сердечок зрізаємо все зайве і ретельно промиваємо під проточною водою;
  • У сковороду вливаємо олію і розігріваємо;
  • Відправляємо в нього сердечка і накриваємо кришкою;
  • При бажанні злегка підсолити, і не забувайте перемішувати продукт;
  • На наступному етапі подрібнюємо цибулю і відправляємо в сковороду. Розмішуємо і тушкуємо близько 8 хвилин;
  • Після закінчення зазначеного часу в блюдо додаємо терту моркву. Добре розмішуємо і готуємо протягом 5 хвилин;
  • Наступним кроком додаємо томатну пасту і перемішуємо. Додаємо невелику кількість гарячої води. Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися ще 20 хвилин на повільному вогні.

 

Потім знімаємо з плити і подаємо з будь-яким гарніром.

Покроковий рецепт приготування курячих сердечок в духовці

Якщо ви хочете приготувати ситне і неймовірно смачне блюдо з субпродуктів, то можете скористатися цим варіантом. Гостям і близьким людям сподобається така подача.

Інгредієнти:

  • 800 г курячих сердечок;
  • 200 мл вершків;
  • 1 стакан томатного соусу;
  • 1 цибулина;
  • ½ Ч. л чорного меленого перцю;
  • 1 ч. л паприки;
  • 1 ч. л солі;
  • 1 ч. л чебрецю;
  • Чебрець за смаком.

Приготування:

 

  • Щоб позбутися згусток крові, сердечка розрізаємо вздовж навпіл і ретельно промиваємо. Також вирізаємо все зайве: жир, судини;
  • Перекладаємо в тарілку, додаємо сіль, спеції і ретельно перемішуємо. Залишаємо на кілька хвилин;
  • Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо кубиком;
  • У форму для запікання виливаємо вершки, а зверху томатний соус. Якщо у вас немає соусу, то можете помідор натерти на дрібній тертці;
  • Зверху викладаємо подрібнену цибулю;
  • Додаємо сердечка і рівномірно розподіляємо їх;
  • Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і готуємо протягом 40-45 хвилин.

 

Перед подачею, страва можете посипати подрібненою зеленню.

Рецепт смачних курячих сердечок в горщиках

Скористайтеся простим способом приготування субпродуктів. Блюдо виходить неймовірно смачним. Нам знадобиться мінімальний набір продуктів і трохи вільного часу.

Інгредієнти:

  • Курячі сердечка;
  • Морквина;
  • Картопля;
  • Цибулина;
  • Солодкий перець;
  • Перець;
  • Сіль;
  • Сметана;
  • Соняшникова олія;
  • Вода.

Приготування:

 

  • Попередньо сердечка потрібно ретельно промити;
  • Чистимо і нарізаємо овочі на шматочки невеликого розміру;
  • Коли всі продукти будуть готові, то горщики змащуємо олією і викладаємо шарами інгредієнти. Кожен шар солимо і перчимо. Черговість продуктів можете змінювати на свій розсуд;
  • У кожен горщик зверху додаємо по ложці сметани;
  • Накриваємо кришкою і відправляємо в духовку (180 градусів). Готуємо протягом 40 хвилин.

 

Сердечка з овочами готові, можете подавати їх прямо в горщиках. Приємного апетиту!

Завдяки цим рецептами, курячі сердечка сподобаються навіть тим людям, які не люблять субпродукти. Вони будуть сильно здивовані, які смачні страви можна приготувати.