Деякі люди не люблять субпродукти, і вважають їх другосортною їжею. Вони просто не пробували скористатися легкими рецептами приготування страв з курячих сердечок.
Краще купувати охолоджений продукт, без видимих пошкоджень. У сердечок темно-червоний колір і щільна структура. Якщо ви виявили на них наліт, то від такої покупки краще відмовитися.
У домашніх умовах ви легко приготуєте курячі сердечка з соусом і різними інгредієнтами. Для цього не потрібно володіти спеціальними навичками або певним досвідом.
Завдяки покроковим рецептами в цій статті, ви без праці зробите просте, але смачне блюдо, яке нікого не залишить байдужим.
Курячі сердечка: рецепт приготування на сковороді зі сметаною
Даний субпродукт готувати досить легко і швидко. А якщо використовувати сметанний соус, то страва буде мати неймовірним смаком. Тому запам’ятайте або запишіть цей спосіб приготування.
Інгредієнти:
- 600 р курячих сердечок;
- 2 головки цибулі;
- 3 ст. л сметани;
- 2 ст. л соняшникової олії;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ч. л пшеничного борошна;
- 1 стакан води;
- Перець і сіль за вподобанням.
Приготування:
- Сердечка обов’язково промиваємо. Всередині можуть залишитися згустки крові, тому раз розрізаємо вздовж, і якщо виявляємо кров, то просто витягуємо її ножем або рукою, після чого ще раз промиваємо. Також видаляємо плівку, жири і судини;
- Наступним кроком субпродукт ріжемо на кілька частин;
- У сковороді розтоплюємо вершкове масло і відправляємо в неї половину нарізаної ріпчастої цибулі. Обсмажуємо до золотистого кольору;
- Потім викладаємо сердечка, перемішуємо і готуємо на максимальному вогні;
- Коли рідина випарується, додаємо решту цибулі і обсмажуємо до готовності, при необхідності вливаємо трохи рослинного масла;
- Наступним кроком вливаємо склянку води, підсолюємо. Після закипання рідини, зменшуємо вогонь і тушкуємо продукти протягом 30 хвилин;
- Після цього додаємо в миску борошно, розведену невеликою кількістю води, перчимо за бажанням і розмішуємо;
- Викладаємо сметану, ретельно перемішуємо і готуємо на повільному вогні близько 5 хвилин;
- Вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися на 10 хвилин.
Перекладаємо страву на тарілку, подаємо з гарніром або просто зі свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Курячі сердечка у вершковому соусі з грибами
Пропоную вам цікавий варіант приготування субпродуктів. Блюдо виходить настільки смачним і апетитним, що ніхто навіть не зрозуміє, що його зробили з курячих сердечок.
Інгредієнти:
- 1 кг курячих сердечок;
- 400 г печериць;
- 200 мл 10% вершків;
- 2 головки цибулі;
- 1 ст. л борошна;
- 3 зубчики часнику;
- 100 г сиру;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
- Сердечка розрізаємо вздовж навпіл, щоб можна було видалити згустки крові. Також вирізаємо жир і промиваємо продукт під проточною водою. Потрібно набратися терпіння, так як дана процедура досить довга і нудна;
- Печериці очищаємо і промиваємо холодною водою;
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями;
- У сковороду вливаємо олію, і коли воно розігріється, відправляємо половину цибулі. Обсмажуємо до прозорості. Не забуваємо помішувати, щоб він не пригорів;
- Наступним кроком висипаємо гриби. Коли випарується рідина, додаємо трохи солі і перцю. Обсмажуємо до золотистого кольору. Перекладаємо у форму для запікання;
- У цій же сковороді обсмажуємо решту цибулі;
- Після чого викладаємо сердечка, додаємо подрібнений часник, сіль і перець за бажанням. Заливаємо вершками і перемішуємо. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо продукти близько 20 хвилин;
- Щоб згустити бульйон висипаємо ложку борошна, перемішуємо і готуємо ще 5-8 хвилин;
- Перекладаємо в форму з грибами, і посипаємо тертим сиром;
- Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, запікаємо 15-20 хвилин.
Легкий і смачний обід готовий. Можете подавати до столу.
Рецепт курячих сердечок, тушковані в сметані з морквою та цибулею
Якщо ви хочете швидко приготувати смачну страву, то скористайтеся наступним способом приготування. Ми будемо готувати субпродукт з овочами в сметанному соусі.
Інгредієнти:
- 1 кг курячих сердечок;
- 2 головки цибулі;
- 1 морквина;
- 3 ст. л сметани;
- 3 ст. л соняшникової олії;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
- В першу чергу сердечка ретельно промиваємо, потім зрізаємо зайвий жир і судини;
- У сковороді розігріваємо масло і викладаємо в неї субпродукти. Трохи підсолюємо і на середньому вогні тушкуємо протягом 15 хвилин;
- Тим часом нарізаємо цибулю і моркву натираємо;
- Готуємо іншу сковороду, розігріваємо в ній масло й обсмажуємо в ній підготовлені овочі;
- Готовий цибулю з морквою перекладаємо до курячим сердечком і продовжуємо тушкувати протягом 10 хвилин. При бажанні додаємо спеції, і при необхідності вливаємо невелику кількість води;
- В блюдо додаємо сметану і перемішуємо. Коли рідина закипить, то перемикаємо на повільний вогонь і готуємо протягом 5 хвилин.
На цьому етапі страву можна знімати з плити і перекладати в порційні тарілки.
Покрокове приготування курячих сердечок в мультиварці з картоплею
Сучасна кухонна техніка дозволяє швидко і легко приготувати різні страви. Пропоную вам скористатися мультиварка, щоб підготувати субпродукти з картоплею.
Інгредієнти:
- 1 кг курячих сердечок;
- 1,5 кг картоплі;
- 2 моркви;
- 2 цибулини;
- 2 лаврових листа;
- Зелень;
- Спеції;
- 50 мл рослинного масла.
Приготування:
- Сердечка розрізаємо вздовж навпіл і промиваємо від згусток крові. При необхідності видаляємо судини і жир;
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями;
- Моркву очищаємо, промиваємо холодною водою і нарізаємо на шматочки довільної форми;
- У чашу мультиварки вливаємо олію;
- Викладаємо в неї підготовлені сердечка, включаємо режим «Смаження». Не забуваємо періодично помішувати. Кришку не закриваємо;
- Коли волога випарується, додаємо цибулю з морквою і перемішуємо;
- Тим часом очищаємо і промиваємо картоплю, потім нарізаємо на шматки невеликого розміру. Відправляємо в чашу до решти інгредієнтів;
- Вливаємо близько 1,5 л води, накриваємо кришкою і включаємо режим «Гасіння». Встановлюємо час 30 хвилин.
Після закінчення цього часу смачне і просте блюдо можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Як смачно і просто приготувати курячі сердечка на сковороді з підливою
В домашніх умовах можна легко приготувати субпродукти ще одним способом. Для цього ми скористаємося томатним соусом. Виходить неймовірно смачно.
Інгредієнти:
- 500 г курячих сердечок;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 2 ч. л томатної пасти;
- Харчова сіль.
Приготування:
- З сердечок зрізаємо все зайве і ретельно промиваємо під проточною водою;
- У сковороду вливаємо олію і розігріваємо;
- Відправляємо в нього сердечка і накриваємо кришкою;
- При бажанні злегка підсолити, і не забувайте перемішувати продукт;
- На наступному етапі подрібнюємо цибулю і відправляємо в сковороду. Розмішуємо і тушкуємо близько 8 хвилин;
- Після закінчення зазначеного часу в блюдо додаємо терту моркву. Добре розмішуємо і готуємо протягом 5 хвилин;
- Наступним кроком додаємо томатну пасту і перемішуємо. Додаємо невелику кількість гарячої води. Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися ще 20 хвилин на повільному вогні.
Потім знімаємо з плити і подаємо з будь-яким гарніром.
Покроковий рецепт приготування курячих сердечок в духовці
Якщо ви хочете приготувати ситне і неймовірно смачне блюдо з субпродуктів, то можете скористатися цим варіантом. Гостям і близьким людям сподобається така подача.
Інгредієнти:
- 800 г курячих сердечок;
- 200 мл вершків;
- 1 стакан томатного соусу;
- 1 цибулина;
- ½ Ч. л чорного меленого перцю;
- 1 ч. л паприки;
- 1 ч. л солі;
- 1 ч. л чебрецю;
- Чебрець за смаком.
Приготування:
- Щоб позбутися згусток крові, сердечка розрізаємо вздовж навпіл і ретельно промиваємо. Також вирізаємо все зайве: жир, судини;
- Перекладаємо в тарілку, додаємо сіль, спеції і ретельно перемішуємо. Залишаємо на кілька хвилин;
- Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо кубиком;
- У форму для запікання виливаємо вершки, а зверху томатний соус. Якщо у вас немає соусу, то можете помідор натерти на дрібній тертці;
- Зверху викладаємо подрібнену цибулю;
- Додаємо сердечка і рівномірно розподіляємо їх;
- Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і готуємо протягом 40-45 хвилин.
Перед подачею, страва можете посипати подрібненою зеленню.
Рецепт смачних курячих сердечок в горщиках
Скористайтеся простим способом приготування субпродуктів. Блюдо виходить неймовірно смачним. Нам знадобиться мінімальний набір продуктів і трохи вільного часу.
Інгредієнти:
- Курячі сердечка;
- Морквина;
- Картопля;
- Цибулина;
- Солодкий перець;
- Перець;
- Сіль;
- Сметана;
- Соняшникова олія;
- Вода.
Приготування:
- Попередньо сердечка потрібно ретельно промити;
- Чистимо і нарізаємо овочі на шматочки невеликого розміру;
- Коли всі продукти будуть готові, то горщики змащуємо олією і викладаємо шарами інгредієнти. Кожен шар солимо і перчимо. Черговість продуктів можете змінювати на свій розсуд;
- У кожен горщик зверху додаємо по ложці сметани;
- Накриваємо кришкою і відправляємо в духовку (180 градусів). Готуємо протягом 40 хвилин.
Сердечка з овочами готові, можете подавати їх прямо в горщиках. Приємного апетиту!
Завдяки цим рецептами, курячі сердечка сподобаються навіть тим людям, які не люблять субпродукти. Вони будуть сильно здивовані, які смачні страви можна приготувати.