Млинці на кефірі — 4 покрокових рецепта тонких млинчиків з дірочками

Наближається масляна, тому потрібно дізнатися, як можна більше рецептів млинців. Головною перевагою такої закуски, є те, що вона готується за лічені хвилини. Потрібно лише зробити тісто і швидко обсмажити.

Останнім часом, господині намагаються готувати тонкі ажурні млинці, з великою кількістю дірочок. Їх можна подавати як самостійне блюдо до чаю або молока, або начинити різними інгредієнтами.

В одній статті неможливо описати всі можливі приготування такої закуски, тому я пропоную вам розглянути найпростіші і найпоширеніші варіанти.

В якості основи будемо використовувати кефір. До складу входить мінімальний набір продуктів, який практично завжди є на кухні. Тому приступайте до процесу.

Простий рецепт тонких млинців з дірочками на кефірі з окропом

Пропоную вам приготувати заварні ажурні млинці на кисломолочному продукті. Вони виходять ніжними та смачними, тому можна подавати без якої-небудь начинки.

Цікаве:  Манна каша на молоці без грудочок

Інгредієнти:

  • 350 мл кефіру;
  • 350 мл окропу;
  • 250 г борошна;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. л харчової солі;
  • ½ Ч. л соди;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 3 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • Виливаємо В миску кефір кімнатної температури і змішуємо його з содою. Залишаємо на 5 хвилин;
  • Після цього додаємо сирі яйця, сіль з цукром, збиваємо кухонним віночком;
  • Борошно обов’язково просіваємо, щоб вона наситилася киснем. Поступово висипаємо в суміш і розмішуємо до однорідності, щоб не було грудочок;
  • Потім вливаємо окріп і швидко перемішуємо тісто;
  • Залишається тільки додати рослинне масло, розмішати і приступати до приготування млинців;
  • Для цього добре прогріваємо сковороду змащувати її не обов’язково. Тонким шаром рівномірно розподіляємо тісто і обсмажуємо на сильному вогні з двох сторін.

 

Ідеальні млинці подаємо з варенням, зі сметаною або начиняємо іншими продуктами.