Млинці на кефірі — 4 покрокових рецепта тонких млинчиків з дірочками

Наближається масляна, тому потрібно дізнатися, як можна більше рецептів млинців. Головною перевагою такої закуски, є те, що вона готується за лічені хвилини. Потрібно лише зробити тісто і швидко обсмажити.

Останнім часом, господині намагаються готувати тонкі ажурні млинці, з великою кількістю дірочок. Їх можна подавати як самостійне блюдо до чаю або молока, або начинити різними інгредієнтами.

В одній статті неможливо описати всі можливі приготування такої закуски, тому я пропоную вам розглянути найпростіші і найпоширеніші варіанти.

В якості основи будемо використовувати кефір. До складу входить мінімальний набір продуктів, який практично завжди є на кухні. Тому приступайте до процесу.

Простий рецепт тонких млинців з дірочками на кефірі з окропом

Пропоную вам приготувати заварні ажурні млинці на кисломолочному продукті. Вони виходять ніжними та смачними, тому можна подавати без якої-небудь начинки.

Інгредієнти:

  • 350 мл кефіру;
  • 350 мл окропу;
  • 250 г борошна;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. л харчової солі;
  • ½ Ч. л соди;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 3 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • Виливаємо В миску кефір кімнатної температури і змішуємо його з содою. Залишаємо на 5 хвилин;
  • Після цього додаємо сирі яйця, сіль з цукром, збиваємо кухонним віночком;
  • Борошно обов’язково просіваємо, щоб вона наситилася киснем. Поступово висипаємо в суміш і розмішуємо до однорідності, щоб не було грудочок;
  • Потім вливаємо окріп і швидко перемішуємо тісто;
  • Залишається тільки додати рослинне масло, розмішати і приступати до приготування млинців;
  • Для цього добре прогріваємо сковороду змащувати її не обов’язково. Тонким шаром рівномірно розподіляємо тісто і обсмажуємо на сильному вогні з двох сторін.

 

Ідеальні млинці подаємо з варенням, зі сметаною або начиняємо іншими продуктами.

Покроковий рецепт тонких млинців з дірочками без соди

Ажурні млинці можна готувати без використання соди. При цьому вони виходять смачними, ніжними та смачними. Відразу готуйте більше, щоб вистачило для всієї родини.

Інгредієнти:

  • 1 склянку кефіру;
  • 1 стакан молока;
  • 1 склянка борошна;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л цукру;
  • Щіпка солі;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 2 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • У глибоку миску відправляємо сирі яйця, сіль з цукром і ретельно збиваємо кухонним віночком;
  • Вливаємо кефір кімнатної температури і розмішуємо вилкою;
  • Додаємо просіяне борошно з розпушувачем і гарненько перемішуємо до одержання однорідної маси;
  • На наступному етапі вливаємо тепле молоко і рослинне масло. Замішуємо тісто;
  • Сковороду потрібно обов’язково добре прогріти. Ополоником набираємо рідке тісто і рівномірно розподіляємо по сковороді. Коли краю стануть золотистими, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з іншого боку.
Цікаве:  Рулети з лаваша з різними начинками на святковий стіл

 

Перекладаємо млинці на тарілку, при бажанні їх можна змащувати вершковим маслом. Приємного апетиту!

Млинці без яєць на 1 літр кефіру

Якщо ви чекаєте гостей на масляну, то вам краще приготувати більше тонких млинчиків з дірочками. Пропоную вам чудовий рецепт без яєць, який є одним з найпростіших.

Інгредієнти:

  • 1 літр кефіру;
  • 4 склянки борошна;
  • 300 мл окропу;
  • 3 ст. л цукрового піску;
  • 1 ч. л солі;
  • 1,5 ч. л соди.

Приготування:

 

  • Заздалегідь ставимо кип’ятитися воду;
  • Тим часом в глибоку миску вливаємо кефір кімнатної температури;
  • Частинами всипаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідності;
  • Додаємо сіль з цукром і розмішуємо до тих пір, поки не позбудемося всіх грудочок;
  • Соду гасимо окропом і додаємо її в тісто з невеликою кількістю води. Акуратно перемішуємо, поступово додаючи решту крутого окропу. Залишаємо на 5-10 хвилин;
  • Щоб млинці вийшли ажурними, сковороду необхідно добре прогріти. Змащуємо її невеликою кількістю масла і виливаємо тісто тонким шаром. Обсмажуємо з двох сторін.

 

Для приготування інших млинчиків, сковороду не потрібно змащувати олією.

Тонкі млинці з дірочками на кефірі з молоком

Не можна було обійти стороною ще один спосіб приготування ажурних млинчиків. Весь процес не займе у вас багато часу, тому можете зробити таку закуску в будь-який час.

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру;
  • 250 мл молока;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. л солі;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 1 ч. л соди;
  • 3 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • У глибоку ємність вливаємо кефір, додаємо цукор, сіль і соду. Все добре перемішуємо;
  • Потім розбиваємо в миску яйця, збиваємо кухонним віночком або міксером;
  • Частинами всипаємо просіяне борошно і розмішуємо до однорідності;
  • Вливаємо тепле молоко і рослинне масло. Замішуємо тісто;
  • Якщо суміш вийшла занадто рідкою, то додаємо трохи борошна, а якщо густий, то теплого молока. Масу залишаємо на 30 хвилин при кімнатної температури;
  • Після закінчення зазначеного часу розігріваємо сковороду, змащуємо її соняшниковою олією і тонким шаром наливаємо тісто. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з іншого боку.

 

Таким чином, готуємо млинці, поки не закінчиться тісто.

Я думаю, ця добірка рецептів, допоможе вам визначитися з варіантом приготування ажурних млинчиків. Приємного апетиту!