Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

Картопля є одним з найпопулярніших продуктів у нашій країні. Він широко використовується в кулінарії. З цих овочів господині готують прості й вишукані страви, які нікого не залишать байдужими.

В домашніх умовах можна легко зробити картопляну запіканку з різними начинками. У нашому випадку, ми розглянемо декілька покрокових рецептів з фаршем.

Приготування такої страви досить простий. Потрібно лише підготувати всі продукти і поставити запікатися в духовку. А тим часом займатися своїми справами.

Я пропоную розглянути найпоширеніші варіанти приготування такої запіканки. Вона виходить не тільки смачним, але і ситної, тому сподобається близьким людям і гостям.

Картопляна запіканка з фаршем в духовці: покроковий рецепт з сиром і яйцем

Для початку розглянемо варіант приготування ситного і соковитого страви. Нічого складного в цьому немає, тому з завданням впораються навіть ті господині, у яких немає кулінарного досвіду.

Інгредієнти:

  • 750 г картоплі;
  • 300 г фаршу;
  • 150 г сиру твердих сортів;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина;
  • 1 помідор;
  • 100 г сметани;
  • Майонез за смаком;
  • 3 ст. л води;
  • 1 ч. л солодкої паприки;
  • ½ Ч. л чорного меленого перцю;
  • Харчова сіль;
  • Соняшникова олія.
Цікаве:  Пиріжки без тіста, так смачно, що відірватися неможливо

Приготування:

 

  • Очищаємо і промиваємо картоплю. Нарізаємо його кружечками;
  • Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо картоплю. Додаємо спеції і сіль за смаком, після чого перемішуємо і рівномірно розподіляємо по поверхні;
  • Сметану змішуємо з кип’яченою водою і розмішуємо. Підготовленим соусом поливаємо картоплю;
  • Другим шаром викладаємо цибулю, який нарізаємо півкільцями;
  • Потім в мисці перемішуємо фарш, яйце, спеції і сіль. Отриману суміш викладаємо на блюдо наступним шаром;
  • Зверху додаємо скибочки помідора і покриваємо майонезній сіткою;
  • Посипаємо тертим сиром;
  • Запікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів до готовності. В залежності від духовки, знадобиться близько 1 години.

 

Смачне блюдо готове без особливих зусиль. Приємного апетиту!