Салати на святковий стіл (швидко, смачно і недорого)

Салат «Єралаш» з корейською морквою на святковий стіл

Щоб здивувати своїх гостей кулінарними вишукуваннями не обов’язково купувати дорогі та екзотичні продукти. До свята можна приготувати простий салат з недорогих і доступних продуктів, під назвою «Єралаш». При цьому страва виходить досить смачним і ситним.

Інгредієнти:

  • 200 г філе курки;
  • 200 г корейської моркви;
  • 200 г родзинок;
  • 200 р консервованої кукурудзи;
  • 200 г солоних огірочків;
  • 200 р ріпчастої цибулі;
  • 200 г сиру твердих сортів;
  • Сухарики;
  • Домашній майонез.

Приготування:

 

  • Заливаємо окропом нарізану ріпчасту цибулю, щоб позбутися гіркоти. Те ж саме робимо і з родзинками. Завдяки замочуванню він стане більш м’яким;
  • Відварюємо грудку, остуджуємо і ріжемо шматочками довільної форми. Викладаємо їх на широке і плоске блюдо. Всі продукти будемо розкладати сегментами;
  • На наступному етапі додаємо консервовану кукурудзу. Ви можете викладати продукти в іншій послідовності.

 

З іншого боку курочки викладаємо нарізані солоні огірки. Блюдо виходить барвистим, так як всі продукти мають різний колір.

Цікаве:  Крабові палички, фаршировані різними начинками з недорогих продуктів

Поряд з огірочками додаємо моркву по-корейськи. Ви можете використовувати магазинний продукт або зробити корейську моркву в домашніх умовах.

Частину порожнього місця на блюді заповнюємо родзинками. За допомогою лука поділяємо всі інгредієнти. Тобто викладаємо його між сегментами продуктів.

Поверх цибулі посипаємо тертий твердий сир. У центр додаємо кілька ложок майонезу. Якщо у вас є час, то зробіть майонез самостійно з натуральних продуктів.

Майонез посипаємо рубаним кропом.

Салат можна посипати магазинними або домашніми сухариками, або подайте їх поруч в окремій тарілці.

Гості зможуть брати необхідні інгредієнти і вже в своїй тарілці перемішати їх. Є ще один варіант, ви подаєте блюдо в такому вигляді, в якому приготували, а вже на столі перемішати всі продукти. Загалом, вирішуйте самі, як краще зробити подачу.

Приємного апетиту і з наступаючими новорічними святами!