Салат «Єралаш» з корейською морквою на святковий стіл
Щоб здивувати своїх гостей кулінарними вишукуваннями не обов’язково купувати дорогі та екзотичні продукти. До свята можна приготувати простий салат з недорогих і доступних продуктів, під назвою «Єралаш». При цьому страва виходить досить смачним і ситним.
Інгредієнти:
- 200 г філе курки;
- 200 г корейської моркви;
- 200 г родзинок;
- 200 р консервованої кукурудзи;
- 200 г солоних огірочків;
- 200 р ріпчастої цибулі;
- 200 г сиру твердих сортів;
- Сухарики;
- Домашній майонез.
Приготування:
- Заливаємо окропом нарізану ріпчасту цибулю, щоб позбутися гіркоти. Те ж саме робимо і з родзинками. Завдяки замочуванню він стане більш м’яким;
- Відварюємо грудку, остуджуємо і ріжемо шматочками довільної форми. Викладаємо їх на широке і плоске блюдо. Всі продукти будемо розкладати сегментами;
- На наступному етапі додаємо консервовану кукурудзу. Ви можете викладати продукти в іншій послідовності.
З іншого боку курочки викладаємо нарізані солоні огірки. Блюдо виходить барвистим, так як всі продукти мають різний колір.
Поряд з огірочками додаємо моркву по-корейськи. Ви можете використовувати магазинний продукт або зробити корейську моркву в домашніх умовах.
Частину порожнього місця на блюді заповнюємо родзинками. За допомогою лука поділяємо всі інгредієнти. Тобто викладаємо його між сегментами продуктів.
Поверх цибулі посипаємо тертий твердий сир. У центр додаємо кілька ложок майонезу. Якщо у вас є час, то зробіть майонез самостійно з натуральних продуктів.
Майонез посипаємо рубаним кропом.
Салат можна посипати магазинними або домашніми сухариками, або подайте їх поруч в окремій тарілці.
Гості зможуть брати необхідні інгредієнти і вже в своїй тарілці перемішати їх. Є ще один варіант, ви подаєте блюдо в такому вигляді, в якому приготували, а вже на столі перемішати всі продукти. Загалом, вирішуйте самі, як краще зробити подачу.
Приємного апетиту і з наступаючими новорічними святами!