Пісний салат «Олів’є»
Цей рецепт підходить для тих людей, які з тієї чи іншої причини не вживають м’ясні продукти. Це свіже і корисне блюдо. Якщо майонез замінити салатною заправкою з йогурту, то в ньому буде міститися зовсім небагато калорій.
Інгредієнти:
- 200 г свіжих печериць;
- 3 варених картоплі;
- 1 варена морквина;
- 2 солоних огірка;
- 1 свіжий огірок середнього розміру;
- Четвертинка головки цибулі;
- 150 г консервованого горошку;
- 2 ст. л пісного майонезу;
- Сіль;
- 1 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Печериці промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. У сковороді з розігрітим маслом обсмажуємо гриби до повної готовності. Перекладаємо їх в окрему тарілку;
- Цибулю ріжемо так, як більше подобається. Якщо він гірчить, то можна на кілька хвилин залити його окропом;
- Відварну картоплю очищаємо і разом з морквою ріжемо кубиками;
- Два види огірків дрібно подрібнюємо;
- Підготовлені продукти відправляємо в тарілку. Туди ж додаємо горошок і трохи майонезу. Добре розмішуємо інгредієнти.
Гілочками зелені можна прикрасити страву. Пісний салат з невеликою кількістю калорій готовий до вживання.