Сирна паска без яєць — 8 простих і покрокових рецептів

Після Великого Посту на столі переважають різні страви. Обов’язково випадку до Великодня готують паски і сирну паску. В останньому випадку, не потрібно термічної обробки, тобто страва виходить сирим, при цьому неймовірно смачним.

Так як десерт не потрібно випікати, не рекомендується додавати яйця. Адже цей продукт швидко псується, а також може бути причиною різних захворювань, особливо небезпечних для дітей.

На сьогоднішній день існує величезна кількість простих варіантів приготування паски. Основним інгредієнтом є сир. А смакові якості можна регулювати, додаванням різних продуктів.

Я пропоную вам розглянути декілька покрокових рецептів цього чудового блюда. Перед подачею до столу, десерт повинен настоятися, тому його рекомендується готувати за пару днів до свята.

Простий рецепт сирної паски без яєць з желатином

Якщо ви хочете швидко і легко приготувати десерт до Великодня, то пропоную вам один з найпростіших варіантів. Він не обов’язково повинен бути у вигляді піраміди, для різноманітності зробіть в такому вигляді, як я пропоную.

Цікаве:  Паска з сиру: 7 класичних рецептів в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 800 г сиру;
  • 5 ст. л води;
  • 15 г желатину;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 300 г сметани;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 150 г цукатів.

Приготування:

 

  • Желатин заливаємо водою кімнатної температури. Залишаємо набухати на кілька хвилин;
  • У глибоку миску кладемо сир, сметану, цукрову пудру і ванільний цукор. Перебиваємо блендером до однорідного стану;
  • Додаємо цукати, які можна замінити апельсинової або лимонної цедрою, журавлиною, родзинками. Гарненько перемішуємо силіконової лопаткою;
  • Набряклий желатин розігріваємо в мікрохвильовій печі в кілька етапів. Виливаємо його в сирну масу і розмішуємо;
  • Суміш перекладаємо в будь-яку форму і відправляємо в морозильну камеру, щоб пасок було легше витягти.

 

Якщо ви використовуєте традиційну роз’ємну форму, то її потрібно застелити марлею і наповнити сирною масою. Після чого прибираємо в холодильник на цілу ніч. Перед подачею десерту, витягуємо його з форми і залишаємо на півгодини.