Сирна паска без яєць — 8 простих і покрокових рецептів

Після Великого Посту на столі переважають різні страви. Обов’язково випадку до Великодня готують паски і сирну паску. В останньому випадку, не потрібно термічної обробки, тобто страва виходить сирим, при цьому неймовірно смачним.

Так як десерт не потрібно випікати, не рекомендується додавати яйця. Адже цей продукт швидко псується, а також може бути причиною різних захворювань, особливо небезпечних для дітей.

На сьогоднішній день існує величезна кількість простих варіантів приготування паски. Основним інгредієнтом є сир. А смакові якості можна регулювати, додаванням різних продуктів.

Я пропоную вам розглянути декілька покрокових рецептів цього чудового блюда. Перед подачею до столу, десерт повинен настоятися, тому його рекомендується готувати за пару днів до свята.

Простий рецепт сирної паски без яєць з желатином

Якщо ви хочете швидко і легко приготувати десерт до Великодня, то пропоную вам один з найпростіших варіантів. Він не обов’язково повинен бути у вигляді піраміди, для різноманітності зробіть в такому вигляді, як я пропоную.

Інгредієнти:

  • 800 г сиру;
  • 5 ст. л води;
  • 15 г желатину;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 300 г сметани;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 150 г цукатів.

Приготування:

 

  • Желатин заливаємо водою кімнатної температури. Залишаємо набухати на кілька хвилин;
  • У глибоку миску кладемо сир, сметану, цукрову пудру і ванільний цукор. Перебиваємо блендером до однорідного стану;
  • Додаємо цукати, які можна замінити апельсинової або лимонної цедрою, журавлиною, родзинками. Гарненько перемішуємо силіконової лопаткою;
  • Набряклий желатин розігріваємо в мікрохвильовій печі в кілька етапів. Виливаємо його в сирну масу і розмішуємо;
  • Суміш перекладаємо в будь-яку форму і відправляємо в морозильну камеру, щоб пасок було легше витягти.

 

Якщо ви використовуєте традиційну роз’ємну форму, то її потрібно застелити марлею і наповнити сирною масою. Після чого прибираємо в холодильник на цілу ніч. Перед подачею десерту, витягуємо його з форми і залишаємо на півгодини.

Сирна паска без яєць: класичний рецепт з родзинками

Ніжний десерт до Великодня можна приготувати досить просто. Варіант простий, тому навіть недосвідчена господиня зможе зробити до свята таке чудове блюдо.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 10 г желатину;
  • 90 г цукрової пудри;
  • 200 г сметани;
  • 100 г родзинок.

Приготування:

 

  • Желатин висипаємо в миску і заливаємо 3 ст. л води. Залишаємо набухати;
  • Сир перебиваємо в чаші блендера до однорідності, щоб не було грудочок;
  • Родзинки перебираємо і ретельно промиваємо під проточною водою. Потім обсушуємо на паперових рушниках;
  • Набряклий желатин ставимо на водяну баню до повного розчинення. До кипіння не доводимо;
  • Сир перекладаємо в миску, додаємо сметану (30%), ванільний цукор і гарненько перемішуємо;
  • Відправляємо в масу родзинки, цукрову пудру, желатин і розмішуємо;
  • Суху марлю застеляємо в спеціальну форму, яку попередньо потрібно помити;
  • Наповнюємо форму сирною масою і добре утрамбовуємо, щоб малюнок залишився на десерт;
  • Прибираємо в холодильник мінімум на 5 годин.

 

Красиве і святкове блюдо без сирих яєць готове до подачі на стіл. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт царської сирної паски без яєць

Основним інгредієнтом великоднього десерту є сир, який корисний для нашого організму. Таке блюдо без випічки готується один раз в році. Для цього використовується спеціальна форма – «Пасочница», завдяки якій паска виходить у вигляді піраміди з літерами «ХВ».

Інгредієнти:

  • 700 г домашнього сиру;
  • 150 г цукрового піску;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 8 г ванільного цукру;
  • Цедра і родзинки.

Приготування:

 

  • Щоб отримати однорідну сирну масу, продукт перебиваємо блендером або перетираємо через сито і перекладаємо в миску;
  • В окремій ємності ретельно перемішуємо сметану з цукровим піском і ванільним цукром;
  • Сметанную суміш додаємо в сир і гарненько розмішуємо;
  • Викладаємо розм’якшене або розтоплене вершкове масло. Доводимо до однорідності за допомогою заглибного блендера;
  • Заздалегідь промиваємо й обсушуємо родзинки. Відправляємо його в сирну масу разом з цедрою цитрусових фруктів. Ретельно перемішуємо;
  • Якщо у вас немає пасочніци, то підійде будь-яка форма, яку застеляємо сухою марлею і заповнюємо підготовленою масою;
  • Прибираємо на ніч у холодильник. Якщо ви використали звичайну форму, то можете самостійно прикрасити десерт літерами «ХВ».

 

При бажанні, зверху страву поливаємо розтопленим темним шоколадом. У цьому випадку, десерт виходить ще смачніше. Особливо сподобається дітям.

Класична сирна паска зі згущеним молоком

Зовсім скоро Великдень, тому слід заздалегідь підібрати підходящий рецепт приготування десерту з сиру. Частування виходить гарним і смачним, близьким людям обов’язково сподобається.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 200 г домашньої сметани;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 банку вареного згущеного молока;
  • 8 г ванільного цукру;
  • Родзинки і цукати.

Приготування:

 

  • Родзинки промиваємо і заливаємо водою на кілька хвилин. Потім обсушуємо за допомогою паперових рушників;
  • Сир перетираємо через сито. Щоб добитися до однорідності, робимо це кілька разів. Процес досить довгий, тому наберіться терпіння;
  • Додаємо варену згущенку. Перемішуємо ложкою або лопаткою. При необхідності скористайтеся заглибним блендером;
  • В окрему ємність відправляємо сметану, розтоплене вершкове масло і збиваємо кухонним віночком;
  • Вершкову суміш перекладаємо в тарілку з сиром, додаємо цукати, сметану і розмішуємо;
  • У форму викладаємо марлю, наповнюємо підготовленою масою і зверху ставимо гніт, наприклад миску з водою.
Цікаве:  Вареники з картоплею: покрокові рецепти приготування вдома

 

Прибираємо в холодильник на ніч. Потім витягуємо і форми, прибираємо марлю і викладаємо на красиве блюдо. Залишається тільки прикрасити на свій розсуд.

Сирна паска без яєць з вершками

Пропоную вам чудовий рецепт святкової страви. У ньому чудово поєднуються всі компоненти. Щоб десерт не розвалився, краще використовувати жирні вершки.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 150 г 33% вершків;
  • 100 г фруктового пюре;
  • 100 г цукрового піску;
  • 1 ч. л ванільного екстракту;
  • 150 г желатину;
  • 90 мл води.

Приготування:

 

  • В першу чергу замочуємо желатин холодною водою. Залишаємо на 20 хвилин набухати;
  • Заглибним блендером робимо пюре з фруктів або ягід;
  • В окремій чашці змішуємо сир з вершками, додаємо цукор і ванільний екстракт. Пробиваємо блендером до отримання однорідної суміші;
  • Набряклий желатин розігріваємо в мікрохвильовій печі і стежимо, щоб він не закипів;
  • Міксером збиваємо сирну масу і одночасно вливаємо тонкою цівкою желатин;
  • Спробуйте суміш на смак, і при необхідності додайте ще цукрового піску;
  • Отриману суміш ділимо на дві порції, в одну додаємо фруктове пюре і ретельно перемішуємо;
  • Заливаємо суміш в пасочницу, спочатку білу масу, а потім фруктову. Прибираємо в холодильник на 5-6 годин.

 

Перед подачею акуратно знімаємо форму, при бажанні прикрашаємо фруктами і листочками м’яти. Приємного апетиту!

Рецепт сирної паски без яєць і масла

Пропоную вам ще один простий варіант приготування великоднього десерт із сиру. Для цього знадобиться мінімальний набір продуктів, які доступні в будь-якому магазині.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 50 г сметани;
  • 200 р вареного згущеного молока;
  • 50 г горіхів, родзинок, цукатів.

Приготування:

 

  • Сир перекладаємо в миску і додаємо до нього сметану, яку можна замінити домашніми вершками;
  • Також відправляємо в миску згущене молоко;
  • За допомогою заглибного блендера доводимо все до однорідного стану;
  • Додаємо цукати або родзинки і добре перемішуємо силіконової лопаткою;
  • В пасочницу вистилаємо вологу марлю, наповнюємо підготовленою масою і утрамбовуємо;
  • Загортаємо краї марлі, зверху ставимо вантаж і прибираємо в холодильник мінімум на 12 годин;
  • Потім ставимо десерт на плоску тарілку в перевернутому стані, акуратно прибираємо форму і марлю.

 

При бажанні прикрашаємо посипкою, цукатами, шоколадом чи іншими компонентами. Приємного апетиту!

Паска сирна на 1 кг сиру

Цей десерт є незамінним атрибутом світлого свята. Наступний рецепт підходить для лінивих людей, адже страва не потрібно випікати. Крім того, ми не будемо додавати в нього сирі яйця.

Інгредієнти:

  • 1 кг сиру;
  • 2 ст. л сметани;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г родзинок;
  • 100 г цукатів;
  • 80 г цукрової пудри;
  • Ванільний цукор.

Приготування:

 

  • В першу чергу родзинки заливаємо окропом і залишаємо на кілька хвилин;
  • Сир перекладаємо в миску і перебиваємо заглибним блендером до однорідності. Якщо у вас немає такого обладнання, то продукт можна 3 рази перетерти через сито;
  • До сиру додаємо вершкове масло, цукрову пудру, нежирну сметану і ванільний цукор. Збиваємо блендером, щоб позбутися від усіх грудочок;
  • У сирну масу додаємо цукати і родзинки. При бажанні можна використовувати горіхи;
  • Пасочницу або будь-яку іншу форму застеляємо марлею. Викладаємо приготовану суміш, ущільнюємо її і розрівнюємо;
  • Загортаємо краї марлі, встановлюємо плоску тарілку, а зверху небудь вантаж;
  • Прибираємо в холодильник на ніч.

 

Після чого акуратно витягаємо десерт з форми, і прикрашаємо його на свій розсуд. Для приготування краще використовувати домашні продукти.

Сирна паска без яєць і сметани

При підготовці до світлого свята, я пропоную розглянути ще один варіант смачного і ситного десерту. Готується він з доступних і простих продуктів. При цьому не доведеться випікати блюдо, тому знадобиться мінімум часу.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 250 мл натурального йогурту без добавок;
  • 2 ст. л натурального меду;
  • 100 г кураги та родзинок.

Приготування:

 

  • У миску з сиром додаємо йогурт, і доводимо до однорідного стану за допомогою заглибного блендера;
  • Відправляємо в тарілку натуральний мед, і знову збиваємо;
  • Курагу попередньо замочуємо в окропі, потім подрібнюємо. Родзинки промиваємо й обсушуємо. Після чого додаємо інгредієнти до решти продуктів і розмішуємо. При бажанні можна використовувати горіхи, цукати, сухофрукти;
  • Пасочницу добре промиваємо, збираємо і ставимо на тарілку, в яку буде стікати сироватка;
  • Марлю змочують у воді і вичавлюємо, потім складаємо в два шари і форму застеляємо;
  • Акуратно викладаємо сирну суміш, розрівнюємо поверхню і утрамбовується.

 

Ставимо в холодильник на 12-24 години, потім витягаємо з форми і прикрашаємо на свій розсуд. Приємного апетиту!

Завдяки цій добірці простих рецептів з покроковими етапами приготування, ви зможете підготувати до святкового столу чудовий десерт, який обов’язково всім сподобається.