Салати на святковий стіл (швидко, смачно і недорого)

Новорічний салат з кальмарів дуже смачний рецепт приготування

Серед найпопулярніших страв на новорічному столі, є салат з кальмарів. Закуска з морепродуктів не тільки дуже корисна, але і володіє чудовим смаком. Тому, як мінімум один салат з кальмарами повинен бути на новорічному столі, звичайно, якщо у вас немає алергії на морепродукти.

Інгредієнти:

  • 100 г кільця кальмарів;
  • 2 огірка;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 яблуко;
  • 2 яйця;
  • Сіль;
  • 2 ст. л сметани;
  • Зелень.

Приготування:

Якщо ви купили кальмари кільцями, то відразу відправляємо їх в окріп і готуємо близько двох хвилин. Але все ж ознайомтеся з інструкцією. А якщо ви купили тушки кальмарів, то їх також відправляємо в окріп на кілька хвилин, а потім нарізаємо соломкою.

На іншу конфорку ставимо воду, і закладаємо в неї яйця. Після закипання готуємо близько десяти хвилин, не більше.

Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Огірок очистити від шкірки, ріжемо на соломку або невеликі шматочки. Обидва продукту відправляємо в миску.

Цікаве:  Шоколадний фондан з рідким центром: 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

На наступному етапі варені яйця охолоджуємо під струменем холодної води, очищаємо і нарізаємо кубиками. Потім подрібнюємо кисле яблуко. Ці інгредієнти додаємо в салат;

Перекладаємо на блюдо кільця або соломку кальмарів. При бажанні перчимо і солимо закуску. Заправляємо сметаною. Якщо ви хочете зменшити калорійність салату, то можете заправити його нежирним йогуртом;

Додаємо трохи зелені і добре перемішуємо.

Як бачите, приготувати смачну закуску досить просто. Крім того, знадобиться кілька хвилин часу. Якщо вам не вистачає якихось інгредієнтів у цій страві, то можете поекспериментувати з додаванням інших продуктів.

Закуска виходить низькокалорійної, тому після свят ваша талія не збільшиться в розмірах. Також слід зазначити, що в кальмарах міститься величезна кількість мікроелементів, різних вітамінів і корисних речовин. Тому такі салати рекомендується частіше вживати.