Цукати з апельсинових кірок: швидкі рецепти приготування в домашніх умовах

У нашій країні традиційно одним з обов’язкових продуктів на новорічному столі є апельсини. Також ми часто купуємо їх у зимовий період, коли сезонних фруктів вже не залишилося.

Після вживання солодких соковитих і часточок залишається шкірка. Деякі люди використовують її в якості освіжувача повітря, для очищення кухонного начиння, а також додають в чай для додання ароматного смаку. А в більшості випадків, їх просто викидають.

Я пропоную зробити цукати з апельсинових кірок. У класичному варіанті знадобиться кілька днів, але є і швидкі рецепти в домашніх умовах.

Такий десерт використовують для приготування різної випічки, а також просто подають до чаю, в якості десерту.

Я пропоную добірку простих і смачних експрес-рецептів.

Цукати з апельсинових кірок з вимочуванням

Щоб позбутися гіркоти, шкірку необхідно вимочувати. Періодично міняючи воду, потрібно залишити їх у ємності на три дні. Але сам процес приготування досить простий. Однак ми скористаємося швидким варіантом.

Інгредієнти:

  • 300 г апельсинових кірок;
  • 50 мл соку лимона;
  • 100 мл води;
  • 300 кг цукрового піску;
  • Сіль.

Приготування:

Цікаве:  Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

Для початку потрібно правильно очистити фрукти. Пропоную вам скористатися одним з двох способів. У першому випадку надрізаємо плід хрест-навхрест, і акуратно очищаємо. А при другому способі робимо надріз поперек навколо апельсина, і ложкою знімаємо шкірку. Для цього подивіться коротке відео.

Кірки нарізаємо на тонкі смужки і перекладаємо в сотейник. Повністю заливаємо холодною водою, додаємо 1/2 ч. л солі і перемішуємо. Після закипання варимо близько 5 хвилин.

Потім відкидаємо на друшляк і повторюємо процедуру 1-2 рази, щоб повністю позбутися гіркоти. Кожен раз змінюємо воду.

Наступним кроком заливаємо кірки холодною водою, і вимочуємо протягом 30 хвилин.

У каструлю наливаємо 100 мл холодної води, додаємо сік лимона і цукровий пісок. Ретельно перемішуємо. Після закипання перекладаємо в каструлю апельсинові кірки, і варимо до тих пір, поки вони не вберуть в себе весь сироп.

Потім охолоджуємо цукати, викладаємо їх на деко, застелений пергаментним папером. Розігріваємо духовку до 80 градусів, і готуємо кірки близько 1 години.

Готові солодощі можна зберігати близько одного року в герметично закритій скляній банці.