Салати на святковий стіл (швидко, смачно і недорого)

Тематичний новорічний салат «Шапка снігуроньки»

До Нового року залишилося зовсім мало часу, і вже зараз потрібно добре подумати над святковим меню. У багатьох сім’ях, на столі переважають різні салати. Кожна господиня хоче приготувати смачну страву з яскравим оформленням.

Одним з таких салатів є «Шапка снігуроньки». Це тематична закуска, яка буде відмінною прикрасою столу, і створити відповідну атмосферу. Беріть на замітку, так як гості будуть просити вас дати рецепт цієї гарної закуски.

Інгредієнти:

  • 300 г запеченої або вареної грудинки курки;
  • 200 г сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • Кокосова стружка блакитного кольору;
  • 30 г сиру;
  • Домашній майонез;
  • 1 банку ананасів;
  • 1 банка кукурудзи;
  • 30 г вершкового масла;
  • Мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Якщо ви купили банку з ананасами, які нарізані кільцями, то ріжемо їх на кубики;
  • Куряче філе також нарізаємо невеликими шматочками;
  • У глибоку ємність відправляємо філе, ананаси і консервовану кукурудзу. При необхідності перчимо і солимо. Потім заправляємо майонезом, і всі продукти добре перемішуємо;
  • Тепер нам знадобиться тарілка напівсферичної форми, щоб вона нагадувала шапку внучки Діда Мороза. Застеляємо миску поліетиленовим пакетом, викладаємо приготований салат. Блюдо закриваємо плівкою і прибираємо охолоджуватися в холодильник на кілька хвилин.
Цікаве:  Лаваш з начинкою — 20 простих і смачних рецептів

 

Для приготування салату ви можете використовувати будь-який твердий сир, який вам більше подобається. Половину необхідного обсягу сиру подрібнюємо на звичайній тертці.

Салат дістаємо з холодильника, накриваємо плоскою тарілкою і акуратно перевертаємо його.

Страву посипаємо натертим сиром. Кокосову стружку відправляємо в кавомолку і подрібнюємо на більш дрібні частинки.

У чашу блендера перекладаємо сир, решту сиру, вершкове масло. Туди ж додаємо часник, який пропускаємо через спеціальний прес. Подрібнюємо інгредієнти до отримання однорідної маси.

З приготовленої суміші робимо невеликі кульки. Для цього беремо близько половини чайної ложки маси і скачуємо її в кулю. Один кулька повинен бути трохи більше в розмірах.

Тепер викладаємо їх по колу салату, вони будуть імітувати галявину шапочки. А в центр встановлюємо великий кулька.

Святкова закуска готова. Зверху її можна прикрасити оливками або зернами граната. Приємного апетиту і з наступаючими вас святами!