Пшоняна каша на молоці: покрокові рецепти каші в домашніх умовах

Вона подобається і дорослим людям і дітям. Жінки воліють її з-за простого процесу приготування. Чоловіки включають таку кашу в свій раціон, так як вона насичує на довгий час. А дітям сподобаються солодкі варіанти страви.

Якість крупи впливає на смак, тому потрібно ретельно підходити до її вибору. Перед приготуванням її обов’язково перебираємо і кілька раз промиваємо під проточною водою.

Всупереч поширеній думці, пшоняну кашу вживають не тільки на сніданок. Вона підходить і для обіду і для вечері. У ній містяться мікроелементи і корисні поживні речовини, тому таке блюдо рекомендується включати в свій раціон.

Пропоную вам ознайомитися з покроковими способами приготування.

Рецепт розсипчастої каші на молоці, приготовленої на плиті

Щоб блюдо вийшло ніжним і розсипчастим, його потрібно варити у товстостінній неемальованої каструлі. Також крупу обов’язково перебираємо і промиваємо в декількох водах.

Цікаве:  Піца на сковороді за 10 хвилин — 13 покрокових рецептів швидкого приготування

Інгредієнти:

  • 1 склянку пшона;
  • 2 склянки молока;
  • 1 стакан води;
  • Сіль і цукор;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування:

 

  • У крупинках містяться масла і пил, тому їх потрібно ретельно промити холодною водою;
  • Потім пшоно заливаємо склянкою води, доводимо до кипіння, після чого проціджуємо через сито і ще раз промиваємо холодною водою;
  • Знову перекладаємо крупу в каструлю і заливаємо молоком;
  • Додаємо цукор з сіллю за смаком і розмішуємо;
  • Готуємо на середньому вогні, не накриваючи каструлю кришкою;
  • Коли рідина закипить, то зменшуємо вогонь і додаємо шматок вершкового масла. Завдяки цьому ми доб’ємося розсипчастої консистенції;
  • Вимикаємо плиту і накриваємо кришкою, і закутуємо каструлю в рушник, залишаємо на 30 хвилин.

 

Тепер страву можна подавати до столу. Приємного апетиту!