Вона подобається і дорослим людям і дітям. Жінки воліють її з-за простого процесу приготування. Чоловіки включають таку кашу в свій раціон, так як вона насичує на довгий час. А дітям сподобаються солодкі варіанти страви.
Якість крупи впливає на смак, тому потрібно ретельно підходити до її вибору. Перед приготуванням її обов’язково перебираємо і кілька раз промиваємо під проточною водою.
Всупереч поширеній думці, пшоняну кашу вживають не тільки на сніданок. Вона підходить і для обіду і для вечері. У ній містяться мікроелементи і корисні поживні речовини, тому таке блюдо рекомендується включати в свій раціон.
Пропоную вам ознайомитися з покроковими способами приготування.
Рецепт розсипчастої каші на молоці, приготовленої на плиті
Щоб блюдо вийшло ніжним і розсипчастим, його потрібно варити у товстостінній неемальованої каструлі. Також крупу обов’язково перебираємо і промиваємо в декількох водах.
Інгредієнти:
- 1 склянку пшона;
- 2 склянки молока;
- 1 стакан води;
- Сіль і цукор;
- 50 г вершкового масла.
Приготування:
- У крупинках містяться масла і пил, тому їх потрібно ретельно промити холодною водою;
- Потім пшоно заливаємо склянкою води, доводимо до кипіння, після чого проціджуємо через сито і ще раз промиваємо холодною водою;
- Знову перекладаємо крупу в каструлю і заливаємо молоком;
- Додаємо цукор з сіллю за смаком і розмішуємо;
- Готуємо на середньому вогні, не накриваючи каструлю кришкою;
- Коли рідина закипить, то зменшуємо вогонь і додаємо шматок вершкового масла. Завдяки цьому ми доб’ємося розсипчастої консистенції;
- Вимикаємо плиту і накриваємо кришкою, і закутуємо каструлю в рушник, залишаємо на 30 хвилин.
Тепер страву можна подавати до столу. Приємного апетиту!