Курячий рулет в домашніх умовах замість ковбаси

Покроковий рецепт приготування курячого рулету з чорносливом і курагою

Ще один варіант смачного страви з сухофруктами. Ми будемо готувати кілька рулетів невеликого розміру, тому вистачить на велику сім’ю, ще й гостям дістанеться.

Інгредієнти:

  • 900 г філе курки;
  • 100 г чорносливу;
  • 100 г кураги;
  • 1 зубчик часнику;
  • 100 г сиру;
  • Зелень;
  • 1 ст. л томатної пасти;
  • 100 г сметани.

Приготування:

 

  • Філе промиваємо і знімаємо плівку. Кожен шматок розрізаємо вздовж на дві половинки;
  • Обробну дошку застеляємо плівкою, викладаємо м’ясо курки і відбиваємо, потім з двох сторін змащуємо сіллю, перцем і улюбленими спеціями;
  • Сухофрукти промиваємо і заливаємо окропом на кілька хвилин;
  • У миску відправляємо тертий сир, пресований часник, рубану зелень і розмішуємо;
  • Дрібно нарізаємо чорнослив з курагою і відправляємо в сирну начинку. Ще раз добре перемішуємо;
  • На кожен відбитий шматок м’яса викладаємо начинку і звертаємо в рулет;
  • Перекладаємо в жаростійку форму;
  • Змішуємо сметану з томатною пастою, при бажанні додаємо спеції. Щоб соус став більш рідким, вливаємо теплу воду;
  • Заливаємо рулети і відправляємо в духовку (180 градусів) на 30 хвилин.
Цікаве:  Фунчоза з куркою — 4 рецепти з покроковим приготуванням

 

Готову курку посипаємо свіжою зеленню. Подаємо до столу прямо у форму або перекладаємо на красиве блюдо.