Покроковий рецепт приготування курячого рулету з чорносливом і курагою
Ще один варіант смачного страви з сухофруктами. Ми будемо готувати кілька рулетів невеликого розміру, тому вистачить на велику сім’ю, ще й гостям дістанеться.
Інгредієнти:
- 900 г філе курки;
- 100 г чорносливу;
- 100 г кураги;
- 1 зубчик часнику;
- 100 г сиру;
- Зелень;
- 1 ст. л томатної пасти;
- 100 г сметани.
Приготування:
- Філе промиваємо і знімаємо плівку. Кожен шматок розрізаємо вздовж на дві половинки;
- Обробну дошку застеляємо плівкою, викладаємо м’ясо курки і відбиваємо, потім з двох сторін змащуємо сіллю, перцем і улюбленими спеціями;
- Сухофрукти промиваємо і заливаємо окропом на кілька хвилин;
- У миску відправляємо тертий сир, пресований часник, рубану зелень і розмішуємо;
- Дрібно нарізаємо чорнослив з курагою і відправляємо в сирну начинку. Ще раз добре перемішуємо;
- На кожен відбитий шматок м’яса викладаємо начинку і звертаємо в рулет;
- Перекладаємо в жаростійку форму;
- Змішуємо сметану з томатною пастою, при бажанні додаємо спеції. Щоб соус став більш рідким, вливаємо теплу воду;
- Заливаємо рулети і відправляємо в духовку (180 градусів) на 30 хвилин.
Готову курку посипаємо свіжою зеленню. Подаємо до столу прямо у форму або перекладаємо на красиве блюдо.