Ми звикли купувати ковбасу для сніданку і перекушування. Але невідомо, якої якості цей продукт, адже до складу входять різні консерванти і мінімальна кількість м’яса.
Замість неї я пропоную приготувати в домашніх умовах курячий рулет. Це страва з чудовим смаком. Найчастіше, всередині філе знаходиться соковита начинка з різних інгредієнтів.
Крім того, закуска вважається дієтичною, адже вона містить невелику кількість калорій. Також вона багата необхідними поживними речовинами.
Приготувати такий рулет з курки в домашніх умовах зможе будь-яка господиня, адже це дуже просто. Не потрібно володіти спеціальними кулінарними навичками або певним досвідом.
Пропоную вам підбірку різних варіантів приготування смачного і простого страви.
Курячий рулет: рецепт приготування в домашніх умовах з желатином в пакет з-під молока
Щоб зробити таке блюдо нам знадобиться паперовий пакет з-під молока або соку, беріть той, який є під рукою. Сам процес приготування зовсім нескладний.
- 700 г курячого філе;
- 10 г желатину;
- ½ Ч. л паприки;
- 1 ч. л пряних трав;
- ½ Ч. л сухого часнику;
- 1 ч. л харчової солі;
- Чорний мелений перець.
Приготування:
- Філе курки промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо на середні шматочки;
- Змішуємо зі спеціями, сіллю і желатином;
- У пакета зрізаємо верхівку і наповнюємо його м’ясом;
- Надрізаємо до рівня м’яса, закриваємо і загортаємо в харчову плівку;
- Пакет ставимо в товстостінну каструлю, наповнюємо її водою. Після закипання варимо протягом 1-го години на повільному вогні;
- Охолодити при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник на 3-4 години;
- Після закінчення зазначеного часу розпаковуємо рулет і розрізаємо.
Відмінна заміна ковбасі. Приємного апетиту!
Курячий рулет з желатином в харчовій плівці
Завдяки таким рецептом ви можете приготувати справжню домашню ковбасу. Вона виходить дієтичної і білкової. Підходить для звичайного дня і святкового столу.
Інгредієнти:
- 1 кг курячого м’яса;
- 2 ч. л солі;
- Чорний мелений перець;
- Паприка;
- Сухі трави;
- 5 зубчиків часнику;
- 25 г желатину.
Приготування:
- Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки;
- Додаємо до нього сухі інгредієнти, видавлюємо через прес зубчики часнику. Все ретельно перемішуємо;
- На столі розстилаємо 4-5 шарів харчової плівки;
- Викладаємо на неї підготовлену масу і звертаємо в рулет. Краї плівки загортаємо.
Відправляємо в каструлю з водою і після закипання варимо протягом 1,5 години. Потім охолоджуємо і на ніч залишаємо в холодильнику. Після чого акуратно зрізаємо плівку і нарізаємо ковбаску на порційні шматочки.
Як приготувати курячий рулет у фользі
Якщо ви зробите таку закуску, то більше не будете купувати в магазині ковбасу. Готується вона дуже просто на пару. Знадобиться трохи часу і мінімальний набір доступних продуктів.
Інгредієнти:
- 3 курячі стегенця;
- 2 ст. л соєвого соусу;
- Мелений чорний перець;
- Сіль;
- Рослинне масло.
Приготування:
Стегенця промиваємо й обсушуємо. Злегка відбиваємо їх качалкою, щоб легше було відокремити м’ясо від кістки. Шкірку залишаємо. З зворотного боку, підрізаючи ножем, витягаємо кістку, щоб залишився пласт м’яса. Таку процедуру проробляємо з усіма стегенцями.
Викладаємо філе на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо качалкою. З двох сторін солимо, перчимо і збризкуємо соєвим соусом.
При бажанні можете додати на кожен шматок будь-яку начинку. Тепер філе загортаємо в невеликі рулети, зверху злегка присаливаем і перчимо.
Харчову фольгу змащуємо олією і посипаємо паприкою. Щільно загортаємо у неї кожен рулет, і закручуємо краю.
Викладаємо рулети на пароварку швом вгору. Після закипання води готуємо протягом 40 хвилин. Залишаємо остуджувати, а потім розгортаємо.
При бажанні, ви можете викласти закуску у фользі на деко, влити трохи води і відправити в духовку (160 градусів) на 40 хвилин.
Соковита закуска готова. Можете прибрати її в холодильник або відразу подавати до столу. Приємного апетиту!
Варений курячий рулет в пластиковій пляшці
Можна скористатися оригінальним способом приготування смачної закуски. Вона більше нагадує холодець. Підходить для подачі на святковий стіл. Беріть на замітку простий рецепт.
Інгредієнти:
- 2 окосту;
- 20 г желатину;
- 1 ч. л солі;
- 3 лаврових листа;
- 2 зубчики часнику;
- Горошки чорного перцю.
Приготування:
- Стегенця промиваємо і відправляємо в каструлю. Повністю покриваємо водою, додаємо лавровий лист, часник, сіль і перець за бажанням;
- Після закипання рідини варимо на середньому вогні протягом 40 хвилин. Не забуваємо знімати пінку;
- Бульйон проціджуємо, і невелика кількість перелити в миску. Розмішуємо з желатином до повного розчинення;
- Остигле м’ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо на шматочки. Перекладаємо в літрову пляшку;
- Заливаємо бульйоном з желатином і добре струшуємо. У вертикальному стані відправляємо в холодильник на ніч;
- Потім акуратно розрізаємо пляшку і витягаємо рулет.
Блюдо нарізаємо на шматочки і подаємо до вихідного або святкового столу.
Курячий рулет в домашніх умовах з желатином в пакет для запікання в духовці
До цього ми розглядали рецепти приготування вареної рулету. Зараз я пропоную вам ознайомитися з варіантом запікання курки в духовці. Виходить неймовірно смачно.
Інгредієнти:
- 500 г курячої грудки;
- 25 г желатину;
- 1 ч. л хмелі-сунелі;
- 1 ч. л паприки;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ст. л соєвого соусу;
- 1 ч. л солі;
- Чорний мелений перець за вподобанням.
Приготування:
- Грудки промиваємо, очищаємо від плівки і зайвого жиру. Потім нарізаємо на тонкі смужки і відправляємо в миску;
- Додаємо сухі спеції, желатин, часник, пропущений через прес. Також вливаємо соєвий соус і все ретельно перемішуємо;
- Пакет для запікання стягаємо кліпсами з одного боку, і викладаємо в нього смужки курки, таким чином, щоб вони лежали паралельно один одному;
- Акуратно формуємо рулет, зверху робимо невеликі отвори для виходу пари. Затягуємо другий кінець пакету;
- Щоб м’ясо замаринувалося, ставимо його в холодильник на 1 годину;
- На наступному етапі відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуємо протягом 40-50 хвилин;
- Охолодити при кімнатній температурі, а потім на ніч прибираємо в холодильник прямо в пакеті.
Соковита і апетитна закуска готова до вживання.
Покроковий рецепт приготування курячого рулету в рукаві
З такої закуски можна робити святкові бутерброди або просто подавати, як окрему страву. У вас не виникне проблем з приготуванням, якщо будете дотримуватись наступного методу.
Інгредієнти:
- 700 г курячого філе;
- 30 г желатину;
- 3 зубчики часнику;
- Харчова сіль;
- Спеції та трави по перевазі.
Приготування:
- Філе курки промиваємо під проточною водою і видаляємо плівку. Нарізаємо на кубики невеликого розміру;
- У миску з куркою додаємо улюблені спеції, сіль, желатин і часник, який пропускаємо через спеціальний прес. Всі добре розмішуємо;
- Підготовлену масу викладаємо в рукав, формуємо рулет і закріплюємо краю кліпсами;
- Викладаємо в силіконову форму і запікаємо в духовці (180 градусів), протягом 40-20 хвилин;
- Охолодити при кімнатній температурі, зрізаємо пакет і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Готову страву нарізаємо і подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!
Як зробити курячий рулет в ветчиннице
Завдяки сучасному кухонного обладнання можна прискорити процес приготування різних страв. Пропоную вам скористатися ветчинницей для того, щоб зробити домашній рулет з курки.
Інгредієнти:
- 1,5 кг курячого філе;
- 5 зубчиків часнику;
- 15 г желатину;
- 1 ст. л солі;
- Щіпка мускатного горіха;
- Трохи кмину;
- 1 ч. л чорного меленого перцю.
Приготування:
- М’ясо промиваємо й обсушуємо паперовими серветками. Нарізаємо на середні шматочки і перекладаємо в миску;
- Додаємо необхідні спеції, пресований часник і сіль. Ретельно перемішуємо руками;
- Додаємо желатин, розмішуємо і ставимо в холодильник на 1 годину, щоб філе добре просочилося;
- Велику каструлю наповнюємо водою і доводимо до кипіння;
- Тим часом ветчинницу застеляємо пакетом для запікання;
- Викладаємо підготовлене м’ясо і добре його утрамбовуємо. Стягаємо кінець пакету;
- Накриваємо кришкою і стягаємо пружинами;
- Відправляємо в каструлю. Ветчинница повністю не покривається водою, тому кожні півгодини її слід перевертати;
- Через 2 години рулет звариться.
Остуджуємо прямо в ветчиннице при кімнатній температурі. Потім прибираємо в холодильник. Вранці можна буде спробувати соковите блюдо.
Смачний рецепт курячого рулету з чорносливом і грецькими горіхами в духовці
Тепер пропоную вам розглянути варіант приготування закуски з начинкою. Блюдо виходить по-святковому смачним і апетитним. Тому запишіть його або запам’ятайте простий рецепт.
Інгредієнти:
- 2 філе курки;
- 100 г чорносливу;
- 50 г волоських горіхів;
- 2 ст. л сметани;
- Перець і сіль;
- Приправа до курки по перевазі.
Приготування:
- Для початку чорнослив заливаємо крутим окропом і залишаємо на 10 хвилин. Після чого нарізаємо на невеликі шматочки;
- Горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом;
- Філе промиваємо під проточною водою, робимо надріз, щоб його можна було розкрити, і вийшов єдиний пласт. Теж саме робимо і з другим шматком;
- Два філе викладаємо внахлест і змащуємо сметаною;
- Додаємо чорнослив і горіхи, залишивши з краю кілька сантиметрів;
- Акуратно і щільно згортаємо в рулет.
Загортаємо в рулет подвійний шар харчової фольги і ставимо в розігріту духовку до 180 градусів. Готуємо протягом 40 хвилин.
Після чого остуджуємо закуску, витягаємо з фольги і нарізаємо на порційні шматочки.
Простий рецепт курячого рулету в мультиварці
Кухонна техніка дозволяє заощадити час на приготування. В мультиварці можна легко зробити домашній рулет з курки, який володіє неймовірним смаком і ароматом.
Інгредієнти:
- 600 г курячої грудинки;
- 400 г стегон;
- 6 зубчиків часнику;
- 30 г желатину;
- 1 ч. л приправи до курки;
- Щіпка хмелі-сунелі;
- 2 ч. л солі;
- 1,5 ч. л паприки;
- Щіпка чорного меленого перцю.
Приготування:
- Куряче м’ясо нарізаємо на шматочки середнього розміру і перекладаємо в миску;
- Додаємо спеції, подрібнений часник, сіль, а також желатин. Продукти добре перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин;
- Після закінчення зазначеного часу компактно викладаємо масу на харчову плівку і щільно замотуємо кілька разів;
- Рулет відправляємо в чашу мультиварки і повністю покриваємо холодною водою;
- Закриваємо кришку. Включаємо режим гасіння – птах – 1 годину.
Витягаємо блюдо, охолодити при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт курячого рулету з грибами і сиром в духовці
Якщо ви хочете зробити ситне блюдо, то пропоную вам приготувати закуску з начинкою, в якій відмінно поєднуються продукти. Рулет володіє ніжним смаком і приємним ароматом.
Інгредієнти:
- 300 г курячої грудинки;
- 50 г твердого сиру;
- 100 г грибів;
- 1 головка цибулі;
- Сіль, спеції, приправа до курки.
Приготування:
- Курячу грудку промиваємо й обсушуємо. Розрізаємо вздовж на дві частини;
- М’ясо накриваємо плівкою і добре відбиваємо спеціальним молотком;
- Змащуємо спеціями, перцем і сіллю;
- У розігріту сковороду вливаємо олію і обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору;
- Потім додаємо шампіньйони, нарізані кубиком. Готуємо до випаровування вологи. Після чого солимо, перчимо, перемішуємо і перекладаємо в тарілку;
- До обсмаженим продуктам відправляємо тертий сир і розмішуємо;
- Начинку викладаємо на шматки м’яса і акуратно згортаємо в рулет. Для закріплення обмотуємо ниткою;
- Рулети обсмажуємо до золотавої скоринки на сковорідці з олією. Для цього знадобиться пару хвилин;
- Деко змащуємо олією, викладаємо в нього закуску і наливаємо близько 30 мл води. Запікаємо в духовці (180 градусів) протягом 15-20 хвилин.
Прибираємо нитки і остуджуємо стравою. Його можна використовувати для приготування смачних бутербродів.
Домашній курячий рулет з желатином в коробці
Для приготування страви за наступним рецептом, нам знадобиться картонна коробка, наприклад з-під соку. Закуска прикрасить святковий стіл.
Інгредієнти:
- 3 курячі стегенця;
- 25 г желатину;
- 2 зубчики часнику;
- Спеції та сіль;
- Зелень;
- Солодкий перець.
Приготування:
- З стегенець знімаємо шкірку, зрізаємо жир, а м’ясо нарізаємо на невеликі шматочки. З кісточок можна зварити бульйон;
- До м’яса додаємо подрібнений часник, трохи нарізаного болгарського перцю, рубану зелень, сіль, спеції і желатин. Продукти ретельно перемішуємо;
- У літровій коробки з-під соку зрізаємо верх і добре промиваємо. Наповнюємо приготованою масою і повністю покриваємо кип’яченою охолодженою водою;
- Коробку ставимо в товстостінну каструлю, яку наповнюємо водою;
- Після закипання готуємо рулет протягом 45 хвилин, при необхідності підливаємо рідину в каструлю.
Остуджуємо, прибираємо в холодильник на ніч, а вранці розрізаємо коробку і витягаємо закуску.
Покрокове приготування курячого рулету з омлетом
Пропоную вам цікавий варіант рулету з курки. Така страва багата білком і виходить дуже ситним, тому особливо сподобається чоловікам.
Інгредієнти:
- 350 р філе курки;
- 2 яйця;
- 30 г вершкового масла;
- Перець і сіль;
- Зелень.
Приготування:
- Спочатку приготуємо омлет. Для цього в мисці змішуємо сирі яйця, рубану зелень і сіль. При бажанні можете додати трохи молока;
- Сковороду добре прогріваємо і змащуємо вершковим маслом;
- Виливаємо приготовану масу і рівномірно розподіляємо по поверхні. Готуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин, тільки стежте, щоб омлет не пригорів;
- Обробну дошку накриваємо плівкою і викладаємо на нього філе;
- Робимо надріз уздовж, щоб м’ясо було розгорнути, і у нас вийшов єдиний шар курячого філе;
- Накриваємо плівкою і добре відбиваємо молотком;
- Філе солимо і перчимо;
- Зверху акуратно викладаємо готовий омлет;
- Разом з плівкою звертаємо в рулет;
- Потім щільно загортаємо ще в кілька шарів харчової плівки і перев’язуємо ниткою;
- Рулет відправляємо в каструлю з киплячою водою і готуємо протягом 30 хвилин.
Остуджуємо прямо в пакет, потім витягуємо блюдо і нарізаємо на шматочки. Приємного апетиту!
Рецепт курячого рулету з желатином в тетрапаку
Якщо ви не знаєте, що таке тетра пак, то це картонна коробка з-під соку або інших напоїв. У ній можна приготувати смачну закуску на кожен день або святковий стіл.
Інгредієнти:
- Курячі стегенця;
- Курячі шлунки;
- Чорнослив;
- Хмелі-сунелі;
- Мелений чорний перець;
- Сіль;
- Сушений імбир;
- Коньяк.
Приготування:
- З стегенець знімаємо шкірку, м’ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо на невеликі шматочки;
- Філе розкладаємо по двох пластикових контейнерів;
- У перший додаємо нарізану шкірку, чорнослив, спеції і пару ложок коньяку. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 1 годину;
- У другій контейнер додаємо спеції, а замість шкурок курячі шлунки. Розмішуємо і також залишаємо на одну годину;
- Нам знадобиться дві упаковки з-під соку. Зрізаємо у них верхню частину і ретельно промиваємо;
- Розкладаємо приготовану масу і добре утрамбовуємо. Зверху кладемо металеві кришки;
- На дно високої каструлю викладаємо рушник, встановлюємо коробки і до верху заливаємо каструлю водою. Після закипання готуємо протягом 1,5 години;
- Тетра пак витягуємо з ємності, зверху ставимо прес і чекаємо, поки закуска охолоне, а потім прибираємо в холодильник на цілу ніч.
Вранці зрізаємо коробку і нарізаємо страву на порційні шматочки. Приємного апетиту!
Як запекти курячий рулет з фаршу у фользі
Не можна було обійти стороною ще один рецепт курячого страви з ароматною і ніжною начинкою. Готувати закуску будемо в духовці протягом декількох хвилин.
Інгредієнти:
- 750 г курячого м’яса;
- 1 головка цибулі;
- Чорний мелений перець;
- 2 ст. л. панірувальних сухарів;
- Харчова сіль;
- 2 варених яйця;
- 25 г вершкового масла;
- 130 г плавленого сиру;
- 1 зубчик часнику.
Приготування:
Подрібнюємо На дрібній тертці часник, яйця, заморожений сир і вершкове масло. Також потрібно нарізати петрушку або будь-яку іншу зелень. Додаємо сіль, перець і перемішуємо до однорідності.
З отриманої маси формуємо брусок, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в морозилку на 10-15 хвилин.
Тим часом займемося фаршем. Для цього філе разом з цибулею перекручуємо на м’ясорубці, підсолюємо, перчимо і додаємо панірувальні сухарі. Все добре перемішуємо і відбиваємо кілька разів.
Фарш розподіляємо по харчовій плівці і формуємо з нього прямокутник.
Тепер на фарш викладаємо заморожену суміш і звертаємо в рулет, допомагаючи собі харчовою плівкою. Закриваємо краю, щоб начинка не випала.
Зверху посипаємо тертим сиром і загортаємо у фольгу. Випікаємо протягом 20-25 хвилин в духовці, яку нагріваємо до 200 градусів. Подаємо страву в гарячому або холодному вигляді.
Домашній курячий рулет з сиром в духовці
Ароматне і ніжне блюдо підходить для перекусу і подання на святковий стіл. Для приготування не потрібно спеціального досвіду і навичок.
Інгредієнти:
- 500 г курячої грудки;
- 300 г сиру твердих сортів;
- 3 ст. л сметани;
- 1 головка цибулі;
- 3 яйця;
- Суха зелень, спеції, харчова сіль за смаком.
Приготування:
- У мисці перемішуємо сирі яйця, 1 ч. л сухої зелені. Трохи солі і тертий сир;
- Приготовлену масу рівномірно розподіляємо по деку з пергаментним папером. Ставимо в духовку (180 градусів) на 10 хвилин;
- Тим часом цибулину нарізаємо великими кубиками і обсмажуємо на сковороді з маслом до золотистого кольору;
- Куряче філе нарізаємо на шматочки, потім подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м’ясорубку;
- Змішуємо фарш з цибулею і тонким шаром наносимо на сирний корж;
- Акуратно згортаємо в рулет;
- Накриваємо харчовою фольгою і ставимо в духовку на 20-30 хвилин. За пару хвилин до готовності знімаємо фольгу.
Перед подачею, закуска повинна трохи охолонути. Потім нарізаємо її, і при бажанні прикрашаємо свіжою зеленню.
Покроковий рецепт приготування курячого рулету з чорносливом і курагою
Ще один варіант смачного страви з сухофруктами. Ми будемо готувати кілька рулетів невеликого розміру, тому вистачить на велику сім’ю, ще й гостям дістанеться.
Інгредієнти:
- 900 г філе курки;
- 100 г чорносливу;
- 100 г кураги;
- 1 зубчик часнику;
- 100 г сиру;
- Зелень;
- 1 ст. л томатної пасти;
- 100 г сметани.
Приготування:
- Філе промиваємо і знімаємо плівку. Кожен шматок розрізаємо вздовж на дві половинки;
- Обробну дошку застеляємо плівкою, викладаємо м’ясо курки і відбиваємо, потім з двох сторін змащуємо сіллю, перцем і улюбленими спеціями;
- Сухофрукти промиваємо і заливаємо окропом на кілька хвилин;
- У миску відправляємо тертий сир, пресований часник, рубану зелень і розмішуємо;
- Дрібно нарізаємо чорнослив з курагою і відправляємо в сирну начинку. Ще раз добре перемішуємо;
- На кожен відбитий шматок м’яса викладаємо начинку і звертаємо в рулет;
- Перекладаємо в жаростійку форму;
- Змішуємо сметану з томатною пастою, при бажанні додаємо спеції. Щоб соус став більш рідким, вливаємо теплу воду;
- Заливаємо рулети і відправляємо в духовку (180 градусів) на 30 хвилин.
Готову курку посипаємо свіжою зеленню. Подаємо до столу прямо у форму або перекладаємо на красиве блюдо.
Мармуровий курячий рулет в домашніх умовах
У цій добірці обов’язково повинен бути присутнім рецепт так званого мармурового рулету. Ми будемо готувати його з додаванням овочів і спецій.
Інгредієнти:
- 800 г філе курки;
- 200 г солодкого перцю;
- 100 г оливок;
- 30 г желатину;
- 5 зубчиків часнику;
- 1 ч. л приправа для курки;
- 2 ч. л паприки;
- ½ Ч. л чорного меленого перцю;
- ½ Ч. л оливкової олії;
- 1,5 ч. л харчової солі.
Приготування:
- Курку нарізаємо на шматочки 1-1,5 см і відправляємо в миску;
- Додаємо нарізаний болгарський перець різних кольорів;
- Ріжемо кільцями оливки без кісточок і відправляємо до м’яса;
- Посипаємо спеціями, желатином, додаємо сіль і пресований часник;
- Все добре перемішуємо і відкладаємо в сторону на 40 хвилин;
- Після закінчення цього часу внапуск розстилаємо два листа харчової фольги. На неї викладаємо приготовану масу і акуратно згортаємо в рулет. Потім обмотуємо ниткою;
- Перекладаємо в силіконову форму і відправляємо на 40 хвилин в духовку (200 градусів).
Закуску остуджуємо і прибираємо в холодильник на ніч. Вранці розгортаємо фольгу і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Тепер ви знаєте практично всі способи приготування курячого рулету з начинкою і без неї. Можете трохи поекспериментувати з додатковими інгредієнтами і спеціями. Закуска замінить вам магазинну ковбасу.