Курячий рулет в домашніх умовах замість ковбаси

Ми звикли купувати ковбасу для сніданку і перекушування. Але невідомо, якої якості цей продукт, адже до складу входять різні консерванти і мінімальна кількість м’яса.

Замість неї я пропоную приготувати в домашніх умовах курячий рулет. Це страва з чудовим смаком. Найчастіше, всередині філе знаходиться соковита начинка з різних інгредієнтів.

Крім того, закуска вважається дієтичною, адже вона містить невелику кількість калорій. Також вона багата необхідними поживними речовинами.

Приготувати такий рулет з курки в домашніх умовах зможе будь-яка господиня, адже це дуже просто. Не потрібно володіти спеціальними кулінарними навичками або певним досвідом.

Пропоную вам підбірку різних варіантів приготування смачного і простого страви.

Курячий рулет: рецепт приготування в домашніх умовах з желатином в пакет з-під молока

Щоб зробити таке блюдо нам знадобиться паперовий пакет з-під молока або соку, беріть той, який є під рукою. Сам процес приготування зовсім нескладний.

  • 700 г курячого філе;
  • 10 г желатину;
  • ½ Ч. л паприки;
  • 1 ч. л пряних трав;
  • ½ Ч. л сухого часнику;
  • 1 ч. л харчової солі;
  • Чорний мелений перець.

Приготування:

 

  • Філе курки промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо на середні шматочки;
  • Змішуємо зі спеціями, сіллю і желатином;
  • У пакета зрізаємо верхівку і наповнюємо його м’ясом;
  • Надрізаємо до рівня м’яса, закриваємо і загортаємо в харчову плівку;
  • Пакет ставимо в товстостінну каструлю, наповнюємо її водою. Після закипання варимо протягом 1-го години на повільному вогні;
  • Охолодити при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник на 3-4 години;
  • Після закінчення зазначеного часу розпаковуємо рулет і розрізаємо.

 

Відмінна заміна ковбасі. Приємного апетиту!

Курячий рулет з желатином в харчовій плівці

Завдяки таким рецептом ви можете приготувати справжню домашню ковбасу. Вона виходить дієтичної і білкової. Підходить для звичайного дня і святкового столу.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого м’яса;
  • 2 ч. л солі;
  • Чорний мелений перець;
  • Паприка;
  • Сухі трави;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 25 г желатину.

Приготування:

 

  • Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки;
  • Додаємо до нього сухі інгредієнти, видавлюємо через прес зубчики часнику. Все ретельно перемішуємо;
  • На столі розстилаємо 4-5 шарів харчової плівки;
  • Викладаємо на неї підготовлену масу і звертаємо в рулет. Краї плівки загортаємо.

 

Відправляємо в каструлю з водою і після закипання варимо протягом 1,5 години. Потім охолоджуємо і на ніч залишаємо в холодильнику. Після чого акуратно зрізаємо плівку і нарізаємо ковбаску на порційні шматочки.

Як приготувати курячий рулет у фользі

Якщо ви зробите таку закуску, то більше не будете купувати в магазині ковбасу. Готується вона дуже просто на пару. Знадобиться трохи часу і мінімальний набір доступних продуктів.

Інгредієнти:

  • 3 курячі стегенця;
  • 2 ст. л соєвого соусу;
  • Мелений чорний перець;
  • Сіль;
  • Рослинне масло.

Приготування:

Стегенця промиваємо й обсушуємо. Злегка відбиваємо їх качалкою, щоб легше було відокремити м’ясо від кістки. Шкірку залишаємо. З зворотного боку, підрізаючи ножем, витягаємо кістку, щоб залишився пласт м’яса. Таку процедуру проробляємо з усіма стегенцями.

Викладаємо філе на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо качалкою. З двох сторін солимо, перчимо і збризкуємо соєвим соусом.

При бажанні можете додати на кожен шматок будь-яку начинку. Тепер філе загортаємо в невеликі рулети, зверху злегка присаливаем і перчимо.

Харчову фольгу змащуємо олією і посипаємо паприкою. Щільно загортаємо у неї кожен рулет, і закручуємо краю.

Викладаємо рулети на пароварку швом вгору. Після закипання води готуємо протягом 40 хвилин. Залишаємо остуджувати, а потім розгортаємо.

При бажанні, ви можете викласти закуску у фользі на деко, влити трохи води і відправити в духовку (160 градусів) на 40 хвилин.

Соковита закуска готова. Можете прибрати її в холодильник або відразу подавати до столу. Приємного апетиту!

Варений курячий рулет в пластиковій пляшці

Можна скористатися оригінальним способом приготування смачної закуски. Вона більше нагадує холодець. Підходить для подачі на святковий стіл. Беріть на замітку простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 окосту;
  • 20 г желатину;
  • 1 ч. л солі;
  • 3 лаврових листа;
  • 2 зубчики часнику;
  • Горошки чорного перцю.

Приготування:

 

  • Стегенця промиваємо і відправляємо в каструлю. Повністю покриваємо водою, додаємо лавровий лист, часник, сіль і перець за бажанням;
  • Після закипання рідини варимо на середньому вогні протягом 40 хвилин. Не забуваємо знімати пінку;
  • Бульйон проціджуємо, і невелика кількість перелити в миску. Розмішуємо з желатином до повного розчинення;
  • Остигле м’ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо на шматочки. Перекладаємо в літрову пляшку;
  • Заливаємо бульйоном з желатином і добре струшуємо. У вертикальному стані відправляємо в холодильник на ніч;
  • Потім акуратно розрізаємо пляшку і витягаємо рулет.

 

Блюдо нарізаємо на шматочки і подаємо до вихідного або святкового столу.

Курячий рулет в домашніх умовах з желатином в пакет для запікання в духовці

До цього ми розглядали рецепти приготування вареної рулету. Зараз я пропоную вам ознайомитися з варіантом запікання курки в духовці. Виходить неймовірно смачно.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої грудки;
  • 25 г желатину;
  • 1 ч. л хмелі-сунелі;
  • 1 ч. л паприки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л соєвого соусу;
  • 1 ч. л солі;
  • Чорний мелений перець за вподобанням.

Приготування:

 

  • Грудки промиваємо, очищаємо від плівки і зайвого жиру. Потім нарізаємо на тонкі смужки і відправляємо в миску;
  • Додаємо сухі спеції, желатин, часник, пропущений через прес. Також вливаємо соєвий соус і все ретельно перемішуємо;
  • Пакет для запікання стягаємо кліпсами з одного боку, і викладаємо в нього смужки курки, таким чином, щоб вони лежали паралельно один одному;
  • Акуратно формуємо рулет, зверху робимо невеликі отвори для виходу пари. Затягуємо другий кінець пакету;
  • Щоб м’ясо замаринувалося, ставимо його в холодильник на 1 годину;
  • На наступному етапі відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуємо протягом 40-50 хвилин;
  • Охолодити при кімнатній температурі, а потім на ніч прибираємо в холодильник прямо в пакеті.

 

Соковита і апетитна закуска готова до вживання.

Покроковий рецепт приготування курячого рулету в рукаві

З такої закуски можна робити святкові бутерброди або просто подавати, як окрему страву. У вас не виникне проблем з приготуванням, якщо будете дотримуватись наступного методу.

Інгредієнти:

  • 700 г курячого філе;
  • 30 г желатину;
  • 3 зубчики часнику;
  • Харчова сіль;
  • Спеції та трави по перевазі.

Приготування:

 

  • Філе курки промиваємо під проточною водою і видаляємо плівку. Нарізаємо на кубики невеликого розміру;
  • У миску з куркою додаємо улюблені спеції, сіль, желатин і часник, який пропускаємо через спеціальний прес. Всі добре розмішуємо;
  • Підготовлену масу викладаємо в рукав, формуємо рулет і закріплюємо краю кліпсами;
  • Викладаємо в силіконову форму і запікаємо в духовці (180 градусів), протягом 40-20 хвилин;
  • Охолодити при кімнатній температурі, зрізаємо пакет і прибираємо в холодильник на кілька годин.

 

Готову страву нарізаємо і подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!

Як зробити курячий рулет в ветчиннице

Завдяки сучасному кухонного обладнання можна прискорити процес приготування різних страв. Пропоную вам скористатися ветчинницей для того, щоб зробити домашній рулет з курки.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг курячого філе;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 15 г желатину;
  • 1 ст. л солі;
  • Щіпка мускатного горіха;
  • Трохи кмину;
  • 1 ч. л чорного меленого перцю.

Приготування:

 

  • М’ясо промиваємо й обсушуємо паперовими серветками. Нарізаємо на середні шматочки і перекладаємо в миску;
  • Додаємо необхідні спеції, пресований часник і сіль. Ретельно перемішуємо руками;
  • Додаємо желатин, розмішуємо і ставимо в холодильник на 1 годину, щоб філе добре просочилося;
  • Велику каструлю наповнюємо водою і доводимо до кипіння;
  • Тим часом ветчинницу застеляємо пакетом для запікання;
  • Викладаємо підготовлене м’ясо і добре його утрамбовуємо. Стягаємо кінець пакету;
  • Накриваємо кришкою і стягаємо пружинами;
  • Відправляємо в каструлю. Ветчинница повністю не покривається водою, тому кожні півгодини її слід перевертати;
  • Через 2 години рулет звариться.

 

Остуджуємо прямо в ветчиннице при кімнатній температурі. Потім прибираємо в холодильник. Вранці можна буде спробувати соковите блюдо.

Смачний рецепт курячого рулету з чорносливом і грецькими горіхами в духовці

Тепер пропоную вам розглянути варіант приготування закуски з начинкою. Блюдо виходить по-святковому смачним і апетитним. Тому запишіть його або запам’ятайте простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 філе курки;
  • 100 г чорносливу;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 2 ст. л сметани;
  • Перець і сіль;
  • Приправа до курки по перевазі.

Приготування:

 

  • Для початку чорнослив заливаємо крутим окропом і залишаємо на 10 хвилин. Після чого нарізаємо на невеликі шматочки;
  • Горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом;
  • Філе промиваємо під проточною водою, робимо надріз, щоб його можна було розкрити, і вийшов єдиний пласт. Теж саме робимо і з другим шматком;
  • Два філе викладаємо внахлест і змащуємо сметаною;
  • Додаємо чорнослив і горіхи, залишивши з краю кілька сантиметрів;
  • Акуратно і щільно згортаємо в рулет.

 

Загортаємо в рулет подвійний шар харчової фольги і ставимо в розігріту духовку до 180 градусів. Готуємо протягом 40 хвилин.

Після чого остуджуємо закуску, витягаємо з фольги і нарізаємо на порційні шматочки.

Простий рецепт курячого рулету в мультиварці

Кухонна техніка дозволяє заощадити час на приготування. В мультиварці можна легко зробити домашній рулет з курки, який володіє неймовірним смаком і ароматом.

Інгредієнти:

  • 600 г курячої грудинки;
  • 400 г стегон;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 30 г желатину;
  • 1 ч. л приправи до курки;
  • Щіпка хмелі-сунелі;
  • 2 ч. л солі;
  • 1,5 ч. л паприки;
  • Щіпка чорного меленого перцю.

Приготування:

 

  • Куряче м’ясо нарізаємо на шматочки середнього розміру і перекладаємо в миску;
  • Додаємо спеції, подрібнений часник, сіль, а також желатин. Продукти добре перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин;
  • Після закінчення зазначеного часу компактно викладаємо масу на харчову плівку і щільно замотуємо кілька разів;
  • Рулет відправляємо в чашу мультиварки і повністю покриваємо холодною водою;
  • Закриваємо кришку. Включаємо режим гасіння – птах – 1 годину.
Цікаве:  М'ясо по-французьки в духовці з свинини

 

Витягаємо блюдо, охолодити при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт курячого рулету з грибами і сиром в духовці

Якщо ви хочете зробити ситне блюдо, то пропоную вам приготувати закуску з начинкою, в якій відмінно поєднуються продукти. Рулет володіє ніжним смаком і приємним ароматом.

Інгредієнти:

  • 300 г курячої грудинки;
  • 50 г твердого сиру;
  • 100 г грибів;
  • 1 головка цибулі;
  • Сіль, спеції, приправа до курки.

Приготування:

 

  • Курячу грудку промиваємо й обсушуємо. Розрізаємо вздовж на дві частини;
  • М’ясо накриваємо плівкою і добре відбиваємо спеціальним молотком;
  • Змащуємо спеціями, перцем і сіллю;
  • У розігріту сковороду вливаємо олію і обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору;
  • Потім додаємо шампіньйони, нарізані кубиком. Готуємо до випаровування вологи. Після чого солимо, перчимо, перемішуємо і перекладаємо в тарілку;
  • До обсмаженим продуктам відправляємо тертий сир і розмішуємо;
  • Начинку викладаємо на шматки м’яса і акуратно згортаємо в рулет. Для закріплення обмотуємо ниткою;
  • Рулети обсмажуємо до золотавої скоринки на сковорідці з олією. Для цього знадобиться пару хвилин;
  • Деко змащуємо олією, викладаємо в нього закуску і наливаємо близько 30 мл води. Запікаємо в духовці (180 градусів) протягом 15-20 хвилин.

 

Прибираємо нитки і остуджуємо стравою. Його можна використовувати для приготування смачних бутербродів.

Домашній курячий рулет з желатином в коробці

Для приготування страви за наступним рецептом, нам знадобиться картонна коробка, наприклад з-під соку. Закуска прикрасить святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 3 курячі стегенця;
  • 25 г желатину;
  • 2 зубчики часнику;
  • Спеції та сіль;
  • Зелень;
  • Солодкий перець.

Приготування:

 

  • З стегенець знімаємо шкірку, зрізаємо жир, а м’ясо нарізаємо на невеликі шматочки. З кісточок можна зварити бульйон;
  • До м’яса додаємо подрібнений часник, трохи нарізаного болгарського перцю, рубану зелень, сіль, спеції і желатин. Продукти ретельно перемішуємо;
  • У літровій коробки з-під соку зрізаємо верх і добре промиваємо. Наповнюємо приготованою масою і повністю покриваємо кип’яченою охолодженою водою;
  • Коробку ставимо в товстостінну каструлю, яку наповнюємо водою;
  • Після закипання готуємо рулет протягом 45 хвилин, при необхідності підливаємо рідину в каструлю.

 

Остуджуємо, прибираємо в холодильник на ніч, а вранці розрізаємо коробку і витягаємо закуску.

Покрокове приготування курячого рулету з омлетом

Пропоную вам цікавий варіант рулету з курки. Така страва багата білком і виходить дуже ситним, тому особливо сподобається чоловікам.

Інгредієнти:

  • 350 р філе курки;
  • 2 яйця;
  • 30 г вершкового масла;
  • Перець і сіль;
  • Зелень.

Приготування:

 

  • Спочатку приготуємо омлет. Для цього в мисці змішуємо сирі яйця, рубану зелень і сіль. При бажанні можете додати трохи молока;
  • Сковороду добре прогріваємо і змащуємо вершковим маслом;
  • Виливаємо приготовану масу і рівномірно розподіляємо по поверхні. Готуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин, тільки стежте, щоб омлет не пригорів;
  • Обробну дошку накриваємо плівкою і викладаємо на нього філе;
  • Робимо надріз уздовж, щоб м’ясо було розгорнути, і у нас вийшов єдиний шар курячого філе;
  • Накриваємо плівкою і добре відбиваємо молотком;
  • Філе солимо і перчимо;
  • Зверху акуратно викладаємо готовий омлет;
  • Разом з плівкою звертаємо в рулет;
  • Потім щільно загортаємо ще в кілька шарів харчової плівки і перев’язуємо ниткою;
  • Рулет відправляємо в каструлю з киплячою водою і готуємо протягом 30 хвилин.

 

Остуджуємо прямо в пакет, потім витягуємо блюдо і нарізаємо на шматочки. Приємного апетиту!

Рецепт курячого рулету з желатином в тетрапаку

Якщо ви не знаєте, що таке тетра пак, то це картонна коробка з-під соку або інших напоїв. У ній можна приготувати смачну закуску на кожен день або святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця;
  • Курячі шлунки;
  • Чорнослив;
  • Хмелі-сунелі;
  • Мелений чорний перець;
  • Сіль;
  • Сушений імбир;
  • Коньяк.

Приготування:

 

  • З стегенець знімаємо шкірку, м’ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо на невеликі шматочки;
  • Філе розкладаємо по двох пластикових контейнерів;
  • У перший додаємо нарізану шкірку, чорнослив, спеції і пару ложок коньяку. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 1 годину;
  • У другій контейнер додаємо спеції, а замість шкурок курячі шлунки. Розмішуємо і також залишаємо на одну годину;
  • Нам знадобиться дві упаковки з-під соку. Зрізаємо у них верхню частину і ретельно промиваємо;
  • Розкладаємо приготовану масу і добре утрамбовуємо. Зверху кладемо металеві кришки;
  • На дно високої каструлю викладаємо рушник, встановлюємо коробки і до верху заливаємо каструлю водою. Після закипання готуємо протягом 1,5 години;
  • Тетра пак витягуємо з ємності, зверху ставимо прес і чекаємо, поки закуска охолоне, а потім прибираємо в холодильник на цілу ніч.

 

Вранці зрізаємо коробку і нарізаємо страву на порційні шматочки. Приємного апетиту!

Як запекти курячий рулет з фаршу у фользі

Не можна було обійти стороною ще один рецепт курячого страви з ароматною і ніжною начинкою. Готувати закуску будемо в духовці протягом декількох хвилин.

Інгредієнти:

  • 750 г курячого м’яса;
  • 1 головка цибулі;
  • Чорний мелений перець;
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів;
  • Харчова сіль;
  • 2 варених яйця;
  • 25 г вершкового масла;
  • 130 г плавленого сиру;
  • 1 зубчик часнику.

Приготування:

Подрібнюємо На дрібній тертці часник, яйця, заморожений сир і вершкове масло. Також потрібно нарізати петрушку або будь-яку іншу зелень. Додаємо сіль, перець і перемішуємо до однорідності.

З отриманої маси формуємо брусок, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в морозилку на 10-15 хвилин.

Тим часом займемося фаршем. Для цього філе разом з цибулею перекручуємо на м’ясорубці, підсолюємо, перчимо і додаємо панірувальні сухарі. Все добре перемішуємо і відбиваємо кілька разів.

Фарш розподіляємо по харчовій плівці і формуємо з нього прямокутник.

Тепер на фарш викладаємо заморожену суміш і звертаємо в рулет, допомагаючи собі харчовою плівкою. Закриваємо краю, щоб начинка не випала.

Зверху посипаємо тертим сиром і загортаємо у фольгу. Випікаємо протягом 20-25 хвилин в духовці, яку нагріваємо до 200 градусів. Подаємо страву в гарячому або холодному вигляді.

Домашній курячий рулет з сиром в духовці

Ароматне і ніжне блюдо підходить для перекусу і подання на святковий стіл. Для приготування не потрібно спеціального досвіду і навичок.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої грудки;
  • 300 г сиру твердих сортів;
  • 3 ст. л сметани;
  • 1 головка цибулі;
  • 3 яйця;
  • Суха зелень, спеції, харчова сіль за смаком.

Приготування:

 

  • У мисці перемішуємо сирі яйця, 1 ч. л сухої зелені. Трохи солі і тертий сир;
  • Приготовлену масу рівномірно розподіляємо по деку з пергаментним папером. Ставимо в духовку (180 градусів) на 10 хвилин;
  • Тим часом цибулину нарізаємо великими кубиками і обсмажуємо на сковороді з маслом до золотистого кольору;
  • Куряче філе нарізаємо на шматочки, потім подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м’ясорубку;
  • Змішуємо фарш з цибулею і тонким шаром наносимо на сирний корж;
  • Акуратно згортаємо в рулет;
  • Накриваємо харчовою фольгою і ставимо в духовку на 20-30 хвилин. За пару хвилин до готовності знімаємо фольгу.

 

Перед подачею, закуска повинна трохи охолонути. Потім нарізаємо її, і при бажанні прикрашаємо свіжою зеленню.

Покроковий рецепт приготування курячого рулету з чорносливом і курагою

Ще один варіант смачного страви з сухофруктами. Ми будемо готувати кілька рулетів невеликого розміру, тому вистачить на велику сім’ю, ще й гостям дістанеться.

Інгредієнти:

  • 900 г філе курки;
  • 100 г чорносливу;
  • 100 г кураги;
  • 1 зубчик часнику;
  • 100 г сиру;
  • Зелень;
  • 1 ст. л томатної пасти;
  • 100 г сметани.

Приготування:

 

  • Філе промиваємо і знімаємо плівку. Кожен шматок розрізаємо вздовж на дві половинки;
  • Обробну дошку застеляємо плівкою, викладаємо м’ясо курки і відбиваємо, потім з двох сторін змащуємо сіллю, перцем і улюбленими спеціями;
  • Сухофрукти промиваємо і заливаємо окропом на кілька хвилин;
  • У миску відправляємо тертий сир, пресований часник, рубану зелень і розмішуємо;
  • Дрібно нарізаємо чорнослив з курагою і відправляємо в сирну начинку. Ще раз добре перемішуємо;
  • На кожен відбитий шматок м’яса викладаємо начинку і звертаємо в рулет;
  • Перекладаємо в жаростійку форму;
  • Змішуємо сметану з томатною пастою, при бажанні додаємо спеції. Щоб соус став більш рідким, вливаємо теплу воду;
  • Заливаємо рулети і відправляємо в духовку (180 градусів) на 30 хвилин.

 

Готову курку посипаємо свіжою зеленню. Подаємо до столу прямо у форму або перекладаємо на красиве блюдо.

Мармуровий курячий рулет в домашніх умовах

У цій добірці обов’язково повинен бути присутнім рецепт так званого мармурового рулету. Ми будемо готувати його з додаванням овочів і спецій.

Інгредієнти:

  • 800 г філе курки;
  • 200 г солодкого перцю;
  • 100 г оливок;
  • 30 г желатину;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 ч. л приправа для курки;
  • 2 ч. л паприки;
  • ½ Ч. л чорного меленого перцю;
  • ½ Ч. л оливкової олії;
  • 1,5 ч. л харчової солі.

Приготування:

 

  • Курку нарізаємо на шматочки 1-1,5 см і відправляємо в миску;
  • Додаємо нарізаний болгарський перець різних кольорів;
  • Ріжемо кільцями оливки без кісточок і відправляємо до м’яса;
  • Посипаємо спеціями, желатином, додаємо сіль і пресований часник;
  • Все добре перемішуємо і відкладаємо в сторону на 40 хвилин;
  • Після закінчення цього часу внапуск розстилаємо два листа харчової фольги. На неї викладаємо приготовану масу і акуратно згортаємо в рулет. Потім обмотуємо ниткою;
  • Перекладаємо в силіконову форму і відправляємо на 40 хвилин в духовку (200 градусів).

 

Закуску остуджуємо і прибираємо в холодильник на ніч. Вранці розгортаємо фольгу і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Тепер ви знаєте практично всі способи приготування курячого рулету з начинкою і без неї. Можете трохи поекспериментувати з додатковими інгредієнтами і спеціями. Закуска замінить вам магазинну ковбасу.