Курячі яйця – це один з найбільш корисних продуктів, який легко засвоюються організмом. Вони використовуються для приготування різноманітних страв.
Але їх додають не тільки в салати і смажать на сковороді, але і начиняють різними інгредієнтами. Фаршировані яйця можна готувати в звичайні дні на сніданок, обід або вечерю. Але, найчастіше, господині роблять їх на святковий стіл.
Слід зазначити, що така закуска швидко псується, тому готувати її рекомендується безпосередньо перед подачею.
Я пропоную вам розглянути кілька простих і смачних рецептів швидкого приготування. Тільки основний продукт закуски слід відварити заздалегідь. Обов’язково перевіряйте їх на свіжість. Опустіть в ємність з водою, і якщо яйце спливло, то його не можна вживати в їжу.
Яйця, фаршировані червоною ікрою — проста і смачний рецепт для святкового столу
Ікра є дорогим продуктом, тому багато людей, які можуть дозволити собі купити її тільки під час свят. З неї можна зробити чудову закуску, яка готується дуже швидко, буквально за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 100 г сиру твердих сортів;
- Червона ікра;
- Кріп;
- Мелений чорний перець;
- Сіль за смаком;
- 2 ст. л домашнього майонезу.
Приготування:
- Яйця заздалегідь потрібно відварити круто. Для цього варимо близько 10 хвилин, після закипання води. Охолодити в холодній воді і очищаємо від шкаралупи;
- Потім розрізаємо вздовж на дві частини;
- Білки відділяємо від жовтків;
- В окрему миску відправляємо жовтки, тертий сир, додаємо трохи перцю і солі;
- Заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо;
- Білки фаршируємо приготовленої начинкою;
- Викладаємо на плоску тарілку з листям салату;
- Зверху додаємо червону ікру і прикрашаємо гілочками кропу.
Закуска виходить проста, але неймовірно смачна. Якщо чекаєте багато гостей, то відваріть більше яєць.