Як спекти млинці на воді, щоб вони були смачні

Найчастіше, млинці готують на молочних продуктах. Але деякі люди не переносять таку основу або просто хочуть зменшити калорійність страви. Я хочу вас порадувати, адже смачну закуску можна приготувати на воді.

Завдяки простим покрокових рецептам ви спечете пишні або тонкі в дірочку млинці, за вашим бажанням. При цьому вони виходять смачними і еластичними, тому підходять для різних начинок.

Ще однією перевагою закуски на воді, є те, що вони готуються дуже просто. А знадобиться всього кілька хвилин. Таким чином, буквально за півгодини, ви зможете зробити млинці для того, щоб нагодувати всю сім’ю і гостей.

У цій статті розглянемо варіанти приготування млинців, щоб вони вийшли смачними. Нічого складного в цьому немає, тому приступайте до процесу.

Смачні млинці на воді без яєць з манкою

Завдяки манної крупі, млинці мають неймовірну структуру і смак. Це пісний варіант страви, тому містить невелику кількість калорій, і не зашкодить вашій фігурі.

Цікаве:  Курячі сердечка — 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 350 мл теплої води;
  • 100 г манки;
  • 80 г борошна;
  • 1 ч. л сухих дріжджів;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • Щіпка солі;
  • 20 г цукру.

Приготування:

 

  • У глибоку миску відправляємо дріжджі з цукром і заливаємо теплою водою. Добре перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин;
  • В окремій мисці змішати просіяне борошно, манку, розпушувач і харчову сіль;
  • Сухі інгредієнти заливаємо водою з дріжджами. Ретельно перемішуємо кухонним віночком, щоб повністю позбутися грудок;
  • Однорідну суміш ставимо в тепле місце на півгодини. За цей час маса злегка підніметься і стане трохи гущі;
  • Добре розігріваємо сковороду. Олією її змащувати не потрібно. Розмішуємо тісто і виливаємо тонким шаром. Смажимо млинці на повільному вогні. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець;
  • Якщо вони прилипають до сковороди, то змастіть її невеликою кількістю соняшникової олії.

 

Смачна і пісна закуска готова. Можете подавати зі сметаною або варенням. Приємного апетиту!