Цибульні кільця в клярі: 14 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Є прості страви, які виходять дуже смачними, незважаючи на легкість приготування. З найдоступніших продуктів можна зробити хрусткі цибульні кільця в клярі. Вони підходять для перекусу, а також чудово поєднуються з пивом, при цьому не містять шкідливих речовин, на відміну від чіпсів і сухариків.

Кожна хазяйка зможе зробити таку закуску в домашніх умовах без особливих зусиль. А якщо ви не знайомі з такою простою стравою, то пропоную вам покрокові етапи приготування.

Існують класичні та нові рецепти. У сьогоднішній статті розглянемо найрізноманітніші варіанти, тому зможете підібрати для себе найбільш підходящий метод.

Я ніколи не думав, що зі звичайного овоча може вийти така смачна закуска. Мені дуже сподобалося, і якщо ви ніколи її не пробували, то саме час це зробити.

Як приготувати цибульні кільця в клярі будинку: простий спосіб

Для початку розглянемо один з найбільш легких рецептів. Щоб зробити смачну закуску нам знадобиться мінімум продуктів, часу, а також трохи зусиль.

Інгредієнти:

  • 1 головка цибулі;
  • 1 ч. л майонезу;
  • 1 ст. л пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Очищаємо цибулину, нарізаємо її на колечка. Підсолюємо і залишаємо на кілька хвилин;
  • Тим часом в окремій ємності змішуємо необхідні інгредієнти для кляру. Підсолюємо, особливо, якщо ви готуєте закуску до пива, і ретельно розмішуємо;
  • Ставимо Сковороду на плиту, вливаємо в неї масло і розігріваємо;
  • Кільця цибулі занурюємо в кляр, після чого, відправляємо в киплячу олію і обсмажуємо;
  • Викладаємо на серветки, щоб позбутися зайвого жиру.

 

Нам знадобилося не більше 5 хвилин, щоб приготувати чудову закуску. Приємного апетиту!

Як посмажити цибульні кільця в клярі з майонезом на сковороді

Якщо ви любите пиво, то не варто купувати до нього сучасні снеки. У них, дуже часто, додають шкідливі речовини. Краще зробіть натуральну закуску в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • Ріпчаста цибуля;
  • 1 ст. л майонезу;
  • 1 ст. л борошна;
  • 1 яйце;
  • Харчова сіль;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Головку цибулі очищаємо від лушпиння. Акуратно ріжемо кільцями. Розкладаємо по обробній дошці і посипаємо невеликою кількістю солі;
  • Тим часом займемося кляром. Для цього в мисці збиваємо яйце з пшеничним борошном. Трохи підсолюємо, додаємо майонез і ще раз перемішуємо;
  • У сковороді нагріваємо олію;
  • Цибульні кільця занурюємо в приготовлену суміш і обсмажуємо в олії. Готуємо до появи золотистої скоринки.

 

Завдяки майонезу, закуска виходить неймовірно ніжною. Беріть цей спосіб приготування на замітку.

Покроковий рецепт цибулевих кілець в клярі з сиром

Тепер злегка різноманітимо звичні варіанти. Зробимо блюдо для перекусу з сирним смаком. Даний спосіб також простий, як і попередні рецепти, тому не потрібні спеціальні кулінарні навички.

Інгредієнти:

  • 2 головки цибулі;
  • 100 г Моцарели;
  • 3 яйця;
  • 100 г борошна;
  • 150 г панірувальних сухарів;
  • 1 ст. л рослинного масла;
  • Мелений перець;
  • Сіль.

Приготування:

 

  • Ріпчасту цибулю ріжемо на кружечки, а потім акуратно поділяємо на кільця. За бажанням перчимо і солимо за смаком;
  • Сир нарізаємо на тонкі смужки;
  • А тепер потрібно взяти два цибулеві кільця, і між ними вставити нарізану Моцарелу. Фарширований лук, таким чином, прибираємо на 1 годину в морозильну камеру.

 

Після цього кільця занурюємо спочатку в миску з борошном, потім зі збитими яйцями, і нарешті з панірувальними сухарями. Відправляємо в сковороду з киплячим маслом і обсмажуємо до золотистої скоринки з обох сторін.

Як швидко приготувати цибульні кільця до пива в домашніх умовах

Пропоную вам зробити справжню чоловічу закуску. Вона відмінно поєднується з пінним напоєм. Коли ви спробуєте, то більше ніколи не будете купувати сухарики, горішки або чіпси до пива.

Інгредієнти:

  • 2 головки цибулі;
  • Щіпка паприки;
  • 2 ст. л пшеничного борошна.

Для кляру:

  • 4 ст. л борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л сметани;
  • 50 мл води;
  • Щіпка солі.

Приготування:

 

  • Цибулини середнього розміру нарізаємо на кружечки, а потім розділяємо на колечка. При бажанні маринуємо, для цього відправляємо в миску, заливаємо окропом і оцтом, а також трохи підсолюємо. Залишаємо на 10-15 хвилин;
  • Для приготування кляру змішуємо в тарілці 50 мл води, 2 ст. л борошна і сметану;
  • Яйця поділяємо на білки і жовтки, останні додаємо в суміш разом з сіллю і ретельно розмішуємо;
  • Білки збиваємо міксером і перекладаємо в масу. Ще раз перемішуємо до однорідного стану;
  • В окремій ємності збиваємо 2 ст. л пшеничного борошна і паприку. Обвалюємо в них колечка з лука, а потім занурюємо в кляр, після чого відправляємо в сковороду з розпеченою олією.

 

Викладаємо закуску на паперові рушники, а потім на красиву тарілку. Можна подавати до пива разом з соусом.

Як зробити цибульні кільця в домашніх умовах без молока і вершків

Якщо ви чекаєте гостей, то приготуйте чудове блюдо, з яким буде цікаво поспілкуватися або подивитися телевізор. Для цього знадобляться прості продукти і кілька хвилин часу.

Інгредієнти:

  • 2 головки цибулі;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 ст. л борошна;
  • 2 ст. л сметани;
  • Соняшникова олія;
  • Спеції, куркума, сіль.

Приготування:

 

  • Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо на шайби, а потім розбираємо на колечка. Перекладаємо в миску і поки відставляємо в сторону;
  • У мисці збиваємо білки з сіллю за допомогою міксера до утворення пишної піни;
  • В окремій тарілці збиваємо міксером жовтки зі сметаною;
  • Змішуємо дві суміші, всипаємо просіяне борошно, перець, а також куркуму для кольору;
  • У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому кільця з двох сторін, які попередньо занурюємо в приготований кляр.

 

Щоб вони не пригоріли, постійно стежте за процесом. Смачна і в міру гостра закуска готова, можна подавати до столу.

Рецепт цибулевих кілець у фритюрниці

Завдяки кухонній техніці можна значно спростити і прискорити процес приготування різних страв. Пропоную вам зробити чудову закуску, яка порадує ваших гостей і близьких людей.

Інгредієнти:

  • 500 р ріпчастої цибулі;
  • 1 яйце;
  • 200 мл молока;
  • 200 мл борошна;
  • Спеції і сіль.

Приготування:

 

  • Першим ділом розігріваємо фритюрницю до 190 градусів. Краще всього почитати інструкцію до цього обладнання, в ній докладно описано, як готувати ті чи інші страви;
  • Чистимо цибулю та нарізаємо його кільцями;
  • У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль з молоком і ретельно збиваємо;
  • В іншій мисці змішуємо борошно зі спеціями;
  • Тепер кільця обвалюємо в борошні, потім занурюємо в яєчно-молочну суміш і знову в пшеничне борошно;
  • Відправляємо у фритюрницю з киплячим маслом. Готуємо до золотистої скоринки.

 

Готову закуску викладаємо на паперові серветки, щоб вони увібрали в себе зайве масло. Приємного апетиту!

Цибульні кільця в клярі, як в Бургер Кінг

В Burger King можна замовити чудову хрустку закуску з лука. Але якщо ви хочете, щоб продукт був якісним і більш смачним, то зробіть його самостійно в домашніх умовах. Для цього не потрібно багато зусиль і спеціальних навичок.

Інгредієнти:

  • 150 р ріпчастої цибулі;
  • Щіпка харчової солі;
  • 50 р пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • 30 г панірувальних сухарів;
  • 300 мл олії.

Приготування:

 

  • Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. Відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо;
  • Цибульну кашку перекладаємо в миску, додаємо дрібку солі, борошно і ретельно перемішуємо кухонним віночком;
  • Для зручності, масою наповнюємо кондитерський мішечок;
  • Обробну дошку застеляємо харчовою плівкою і на ній формуємо колечка з отриманої маси. Ставимо в морозилку на 5 годин.
Цікаве:  Крабові палички, фаршировані різними начинками з недорогих продуктів

 

Перед приготуванням готуємо миску з збитим яйцем, і окрему ємність з панірувальними сухарями. Ставимо сотейник з маслом на плиту.

Заморожені кільця занурюємо яйце, а потім відправляємо в миску з паніровкою. Обсмажуємо в киплячому маслі з обох сторін. Викладаємо на паперовий рушник.

Як посмажити цибульні кільця в клярі на сковороді без яєць

Пропоную вам оригінальний рецепт хрусткою закуски. При бажанні, ви можете трохи поекспериментувати зі складом кляру. Але спочатку спробуйте скористатися наступним способом приготування.

Інгредієнти:

  • 3 ст. л пшеничного борошна;
  • 1 ст. л картопляного пюре швидкого приготування;
  • 1 ст. л крохмалю;
  • Щіпка меленого перцю;
  • 120 мл води;
  • 1 головка цибулі;
  • Панірувальні сухарі;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • У миску відправляємо всі необхідні інгредієнти, крім панірувальних сухарів і добре перемішуємо;
  • Потім акуратно вливаємо воду і ретельно розмішуємо;
  • Ріпчасту цибулю нарізаємо на кільця;
  • Через 10 хвилин занурюємо їх у кляр, обвалюють у панірувальних сухарях, а потім відправляємо в сковороду з розпеченим маслом.

 

Коли закуска придбає коричневий колір, то перекладаємо на паперові серветки. Перед подачею можна злегка посолити. Приємного апетиту!

Покрокове приготування цибулевих кілець на пиві

Є ще один чудовий рецепт смачної закуски. Для цього в кляр додамо пінний напій. В результаті чого, страва виходить дуже ніжним. Спробуйте скористатися цим варіантом.

Інгредієнти:

  • 3 головки цибулі;
  • 150 мл світлого пива;
  • 0,5 ч. л розпушувача;
  • 1 ч. л харчової солі;
  • 250 р пшеничного борошна;
  • Щіпка чорного меленого перцю;
  • 2 ст. л холодної води;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Цибулини очищаємо, ріжемо на шайби, а потім розділяємо на кільця і відправляємо в миску з холодною водою. Залишаємо на кілька хвилин;
  • У мисці змішуємо борошно з сіллю, перцем і розпушувачем;
  • Вливаємо пиво і пару ложок води, ретельно розмішуємо кухонним віночком;
  • Кільця викладаємо на паперові серветки, щоб вони увібрали зайву вологу;
  • Тим часом у сковороді розігріваємо рослинне масло;
  • Цибуля обвалюємо в тарілці з борошном, а потім занурюємо в кляр. Відправляємо в сковороду і обсмажуємо з двох сторін.

 

Закуску подаємо з соусом або до коханої гарніру. Приємного апетиту!

Класичний рецепт цибулевих кілець: секрети приготування в домашніх умовах

Хрустка та смачна закуска є відмінним варіантом, коли несподівано прийшли гості. З цибульними кільцями час пролетить швидко і приємно. А для приготування знадобиться всього кілька хвилин вільного часу.

Інгредієнти:

  • 4 головки цибулі;
  • 2 ст. л пшеничного борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л холодної води;
  • Сіль і спеції;
  • Соняшникова олія.

Приготування

Соковитий і ніжний цибулю потрібно нарізати на колечка. Щоб він вийшов смачніше, то доведеться трохи постаратися і акуратно зняти тонку шкірку.

Якщо гіркі овочі, то їх рекомендується замаринувати на кілька хвилин. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб позбавитися від зайвої вологи.

Тим часом займемося кляром. Для цього в миску розбиваємо яйця, додаємо борошно, спеції, трохи води, а також 0,5 ч. л соняшникової олії. Розмішуємо до однорідного стану за допомогою кухонного віночка.

Завдяки спеціям можна домогтися бажаного смаку, тому не бійтеся експериментувати.

Смажити колечка краще у фритюрниці. Але якщо у вас немає такого обладнання, то підійде глибока сковорода. Наливаємо в неї масло без запаху близько 2 см і добре нагріваємо.

Тепер кільця обвалюємо в мисці з борошном і занурюємо в кляр. Відправляємо в киплячу олію і обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки. Після чого викладаємо на серветки, щоб вони увібрали жир.

Готувати таку закуску найкраще безпосередньо перед вживанням. Якщо їх залишити на кілька годин, то вони втрачають свої смакові якості і перестають бути хрусткими. Найкраще подавати з улюбленим соусом.

Як приготувати цибульні кільця в паніровці

Якщо ви хочете здивувати своїх близьких та гостей супер хрусткою закускою, то скористайтеся наступним рецептом. Колечка розлітаються, як насіння, тому зробіть якомога більше, щоб усім вистачило.

Інгредієнти:

  • 1 склянку панірувальних сухарів;
  • ½ Склянки пшеничного борошна;
  • 3 яйця;
  • Харчова сіль і спеції за бажанням;
  • 300 мл соняшникової олії;
  • 2 великі головки ріпчастої цибулі.

Приготування:

 

  • Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо на кружечки завтовшки 5 мм Поділяємо на кільця і відставляємо в сторону;
  • У мисці збиваємо яйця кухонним віночком. При бажанні додаємо трохи солі;
  • Борошно і панірувальні сухарі висипаємо в різні миски;
  • У каструлі розігріваємо олію;
  • Кільця обвалюємо в борошні, потім занурюємо в яйця, після чого відправляємо в тарілку з паніровкою. Тепер знову в яєчну суміш і ще раз обвалюють у панірувальних сухарях. Завдяки цьому, закуска вийде дуже хрусткою;
  • Партіями відправляємо колечка в киплячу олію і готуємо до золотистого кольору.

 

Щоб позбутися зайвого жиру, викладаємо їх на паперові серветки. Найкраще подавати з соусом. Приємного апетиту!

Простий рецепт цибулевих кілець в клярі без пива

Смачну закуску приготувати неймовірно просто. З цим впоратися навіть недосвідчена господиня, так як не потрібна наявність досвіду і спеціальних навичок. Готується швидко і легко.

Інгредієнти:

  • 3 цибулини;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л сметани;
  • 2 ст. л борошна;
  • Харчова сіль;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Цибулю нарізаємо на кільця і відставляємо в сторону;
  • Яєчні білки збиваємо кухонним віночком з невеликою кількістю солі;
  • В іншій мисці збиваємо жовтки зі сметаною;
  • Змішуємо підготовлені продукти;
  • Додаємо просіяне борошно і ретельно розмішуємо;
  • У сотейнику розігріваємо олію на сильному вогні;
  • Кільця занурюємо в кляр і відправляємо в розігріту олію. Обсмажуємо на середньому вогні.

 

Закуску викладаємо на паперові серветки. За бажанням подаємо зі свіжою зеленню, сметаною або соусом. Виходить дуже смачно.

Рецепт приготування цибулевих кілець в духовці

Якщо ви віддаєте перевагу здорову їжу, але не можете відмовити собі в хрусткій закуски, то зробіть її в домашніх умовах в духовці. Кільця виходять такими ж смачними, але менш шкідливими.

Інгредієнти:

  • 2 головки цибулі;
  • 250 г борошна;
  • 470 вершків;
  • 3 яйця;
  • 150 г панірувальних сухарів;
  • 1 ч. л часникового порошку;
  • 1 ч. л харчової солі;
  • 1 ч. л гірчиці;
  • 1 ч. л червоного перцю;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями;
  • Перекладаємо в миску, заливаємо вершками і залишаємо на кілька хвилин;
  • Кільця відправляємо спочатку в тарілку з просіяним борошном, потім в миску зі збитими яйцями, після чого в ємність з панірувальними сухарями і сіллю і спеціями;
  • Деко змащуємо олією, викладаємо на нього закуску. Відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.

 

Можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту!

Відео рецепт цибулевих кілець в клярі

Якщо ви краще запам’ятовуєте приготування під час перегляду відео, то пропоную вам ще один чудовий варіант плюс рецепт смачного соусу. Подивіться невеликий ролик, в якому зрозуміло викладені всі етапи.

Завдяки перерахованим вище покрокових рецептам, ваші гості ніколи не підуть від вас голодними, навіть якщо вони прийшли несподівано. Знадобиться всього кілька хвилин, щоб на столі була чудова закуска.