Заварні млинці — покрокові рецепти млинців з дірочками на окропі

Досвідчена господиня знає секрет приготування тонких млинців з дірочками, і скористається своїми рецептами в тиждень масляної. Але що робити, якщо ви ніколи не готували таку закуску. Все дуже просто, скористайтеся моєю добіркою покрокових способів приготування.

Щоб млинці були ажурними, в тісто додають окріп, іншими словами заварюють його. Ще одним важливим нюансом є сковорода, яку необхідно добре розігріти перед випіканням.

Приготовану суміш потрібно швидко наливати в розпечену сковороду рівномірно тонким шаром. При дотриманні цих умов, у вас вийдуть тонкі млинці з великою кількістю дірочок.

Таку закуску можна подавати просто так зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Також їх фарширують різними начинками: солоними і солодкими.

Заварні млинці з дірочками на молоці і окропі

Універсальна закуска, яку можна подавати просто так, зі сметаною, варенням або нафарширувати різними начинками. А приготувати такі млинці неймовірно просто.

Інгредієнти:

  • 2 склянки молока;
  • 2 склянки окропу;
  • 3 склянки просіяного борошна;
  • 3 яйця;
  • 1 ст. л рослинного масла;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 1 ч. л харчової солі.

Приготування:

 

  • Висипаємо борошно в миску, додаємо цукор і сіль за смаком;
  • Вливаємо молоко кімнатної температури і розмішуємо кухонним віночком;
  • Відправляємо яйця і замішуємо тісто без грудочок;
  • Вливаємо олію і продовжуємо перемішувати. Якщо ви бажаєте отримати більш ніжні млинці, то використовуйте розтоплене вершкове масло;
  • А тепер заварюємо гарячою водою і доводимо суміш до потрібної консистенції (нежирні вершки). Залишаємо на півгодини;
  • Сковороду добре прогріваємо і рівномірно розподіляємо по ній тісто тонким шаром;
  • Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо і обсмажуємо млинець з другої сторони.

 

Готові ажурні млинці при бажанні змащуємо маслом. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт тонких млинців з дірочками на кефірі і окропі

Ажурні і ніжні млинці легко приготувати в домашніх умовах. Цей варіант може стати в нагоді вам в масляну, до якої залишилося всього кілька днів.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 1 склянку окропу;
  • 500 мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. л соди;
  • ½ Ч. л солі;
  • 2 ст. л цукру;
  • 4 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • У мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю за допомогою кухонного віночка або міксера;
  • Вливаємо кефір кімнатної температури і розмішуємо;
  • В окропі розводимо соду, додаємо в суміш, постійно помішуючи;
  • Тепер вливаємо олію;
  • Після чого всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, поки не залишиться грудочок;
  • Розігріваємо сковороду, перший раз змащуємо її маслом. Наливаємо тісто і розподіляємо його по поверхні. Обсмажуємо на середньому вогні.

 

На млинці відразу з’являються дірочки. Подаємо відразу до столу або начиняємо різними продуктами.

Як приготувати заварні млинці на сироватці

Якщо ви в домашніх умовах з молока робите сир, то у вас завжди залишається сироватка. Також її можна купити в найближчому продуктовому магазині. На її основі виходить дуже смачна закуска.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 1 л сироватки;
  • 2 яйця;
  • 50 г крохмалю;
  • 50 г вершкового масла;
  • ½ Ч. л соди;
  • 1 ч. л солі;
  • 1 ст. л цукру.

Приготування:

 

  • Половину сироватки переливаємо в ємність і ставимо на плиту і доводимо до кипіння, але не більше;
  • У миску розбиваємо сирі яйця, додаємо сіль і цукор, ретельно перемішуємо;
  • Вливаємо другу частину сироватки, яка у нас залишилася;
  • Борошно змішати з крохмалем, просіваємо і частинами додаємо в суміш, замішуючи тісто;
  • Тепер в нагріту сироватку додаємо соду і перемішуємо. Будьте акуратними, так як починається реакція і суміш спінюється. Тому виконуйте цю процедуру над мискою. Поступово вливаємо і розмішуємо;
  • Залишилося тільки додати розтоплене вершкове масло;
  • На розігрітій сковороді з олією і обсмажуємо млинці звичним способом.
Цікаве:  Фунчоза з куркою — 4 рецепти з покроковим приготуванням

 

Незважаючи на найпростіше приготування, закуска виходить ніжною, ароматною і смачною. Приємного апетиту!

Тонкі заварні млинці з дірочками на ряжанці

Найніжнішу закуску можна зробити в домашніх умовах. Млинці, приготовані таким способом, просто тануть у роті і володіють неймовірним смаком.

Інгредієнти:

  • 2 склянки просіяного борошна;
  • 2 склянки окропу;
  • 500 мл ряжанки;
  • 3 ст. л соняшникової олії;
  • 3 яйця;
  • Щіпка соди;
  • Сіль за смаком;
  • 1 ст. л цукру.

Приготування:

 

  • У миску відправляємо сирі яйця, харчову сіль та цукровий пісок. Добре збиваємо кухонним віночком;
  • Ряжанку попередньо дістаємо їх холодильника, щоб вона стала кімнатної температури. Відразу ж додаємо соду і розмішуємо;
  • Всипаємо борошно і починаємо замішувати тісто;
  • Наступним кроком вливаємо окріп тонким струменем, продовжуючи перемішувати;
  • На останньому етапі вливаємо олію і розмішуємо, поки з поверхні не зникнуть масляні кола. Залишаємо на 15-20 хвилин;
  • Сковороду сильно прогріваємо і швидко наливаємо тісто. У цьому випадку, млинці виходять ажурними.

 

При необхідності, готову закуску змащуємо вершковим маслом, щоб вона довше не засихала.

Рецепт заварних млинців на воді з яйцями

Будь-яка господиня зможе зробити вдома смачні млинці. У цьому допоможе простий і легкий спосіб приготування. Для цього знадобляться прості продукти, які є на кухні.

Інгредієнти:

  • 300 мл окропу;
  • 250 мл кип’яченої теплої води;
  • 250 р пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • 50 г вершкового масла;
  • Цукор і сіль за смаком;
  • Щіпка соди;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Борошно просіваємо, щоб вона наситилася киснем;
  • Потім заливаємо її теплою водою і ретельно розмішуємо;
  • В окропі розводимо соду, і вливаємо його в суміш тонкою цівкою, продовжуючи перемішувати кухонним віночком;
  • Відправляємо в миску яйце, цукор з сіллю і розтоплене вершкове масло. Розмішуємо до однорідної маси. Залишаємо на 20 хвилин;
  • Прогріваємо сковороду і випікаємо млинці звичайним способом.

 

Закуску можна подавати зі сметаною, згущеним молоком або джемом.

Заварні ажурні млинці на молоці з дріжджами

Для приготування мереживних дріжджових млинців знадобиться трохи більше часу, але результат того вартий. Це один з найбільш вдалих рецептів смачної закуски;

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 150 мл окропу;
  • 10 г сирих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 2 склянки борошна;
  • Щіпка солі;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 4 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • Злегка розігріваємо молоко в мікрохвильовій печі і кришимо в нього д дріжджі. Слід зазначити, що якщо молочний продукт буде дуже гарячим, то млинці навряд чи вийде, так як дріжджі втратять свої властивості. Тому рідина повинна бути трохи вище кімнатної температури;
  • Додаємо одну ложку цукру і ретельно перемішуємо, щоб всі кристали повністю розчинилися;
  • Вливаємо олію і розмішуємо;
  • Збиваємо яйця з ложкою цукру і сіллю. Яєчну суміш виливаємо в миску з іншими продуктами, продовжуючи перемішувати;
  • Порційно всипаємо просіяне борошно;
  • Тісто залишаємо на 1 годину в теплому місці;
  • Коли суміш підніметься, злегка її розмішуємо, при цьому тонкою цівкою вливаємо окріп;
  • Добре нагріту сковороду змащуємо маслом і наливаємо тісто. Рівномірно розподіляємо по поверхні і обсмажуємо з двох сторін.

 

Замість живих дріжджів, ви можете використовувати сухий аналог, тільки в три рази менше. Вся процедура приготування займає 1,5 години. Приємного апетиту!

Якщо ви будете додавати окріп в тісто, то вони завжди виходять пористими і тонкими. Вони обов’язково сподобаються гостям, які будуть питати у вас рецепт.