Досвідчена господиня знає секрет приготування тонких млинців з дірочками, і скористається своїми рецептами в тиждень масляної. Але що робити, якщо ви ніколи не готували таку закуску. Все дуже просто, скористайтеся моєю добіркою покрокових способів приготування.
Щоб млинці були ажурними, в тісто додають окріп, іншими словами заварюють його. Ще одним важливим нюансом є сковорода, яку необхідно добре розігріти перед випіканням.
Приготовану суміш потрібно швидко наливати в розпечену сковороду рівномірно тонким шаром. При дотриманні цих умов, у вас вийдуть тонкі млинці з великою кількістю дірочок.
Таку закуску можна подавати просто так зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Також їх фарширують різними начинками: солоними і солодкими.
Заварні млинці з дірочками на молоці і окропі
Універсальна закуска, яку можна подавати просто так, зі сметаною, варенням або нафарширувати різними начинками. А приготувати такі млинці неймовірно просто.
Інгредієнти:
- 2 склянки молока;
- 2 склянки окропу;
- 3 склянки просіяного борошна;
- 3 яйця;
- 1 ст. л рослинного масла;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 1 ч. л харчової солі.
Приготування:
- Висипаємо борошно в миску, додаємо цукор і сіль за смаком;
- Вливаємо молоко кімнатної температури і розмішуємо кухонним віночком;
- Відправляємо яйця і замішуємо тісто без грудочок;
- Вливаємо олію і продовжуємо перемішувати. Якщо ви бажаєте отримати більш ніжні млинці, то використовуйте розтоплене вершкове масло;
- А тепер заварюємо гарячою водою і доводимо суміш до потрібної консистенції (нежирні вершки). Залишаємо на півгодини;
- Сковороду добре прогріваємо і рівномірно розподіляємо по ній тісто тонким шаром;
- Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо і обсмажуємо млинець з другої сторони.
Готові ажурні млинці при бажанні змащуємо маслом. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт тонких млинців з дірочками на кефірі і окропі
Ажурні і ніжні млинці легко приготувати в домашніх умовах. Цей варіант може стати в нагоді вам в масляну, до якої залишилося всього кілька днів.
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 1 склянку окропу;
- 500 мл кефіру;
- 2 яйця;
- ½ Ч. л соди;
- ½ Ч. л солі;
- 2 ст. л цукру;
- 4 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- У мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю за допомогою кухонного віночка або міксера;
- Вливаємо кефір кімнатної температури і розмішуємо;
- В окропі розводимо соду, додаємо в суміш, постійно помішуючи;
- Тепер вливаємо олію;
- Після чого всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, поки не залишиться грудочок;
- Розігріваємо сковороду, перший раз змащуємо її маслом. Наливаємо тісто і розподіляємо його по поверхні. Обсмажуємо на середньому вогні.
На млинці відразу з’являються дірочки. Подаємо відразу до столу або начиняємо різними продуктами.
Як приготувати заварні млинці на сироватці
Якщо ви в домашніх умовах з молока робите сир, то у вас завжди залишається сироватка. Також її можна купити в найближчому продуктовому магазині. На її основі виходить дуже смачна закуска.
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 1 л сироватки;
- 2 яйця;
- 50 г крохмалю;
- 50 г вершкового масла;
- ½ Ч. л соди;
- 1 ч. л солі;
- 1 ст. л цукру.
Приготування:
- Половину сироватки переливаємо в ємність і ставимо на плиту і доводимо до кипіння, але не більше;
- У миску розбиваємо сирі яйця, додаємо сіль і цукор, ретельно перемішуємо;
- Вливаємо другу частину сироватки, яка у нас залишилася;
- Борошно змішати з крохмалем, просіваємо і частинами додаємо в суміш, замішуючи тісто;
- Тепер в нагріту сироватку додаємо соду і перемішуємо. Будьте акуратними, так як починається реакція і суміш спінюється. Тому виконуйте цю процедуру над мискою. Поступово вливаємо і розмішуємо;
- Залишилося тільки додати розтоплене вершкове масло;
- На розігрітій сковороді з олією і обсмажуємо млинці звичним способом.
Незважаючи на найпростіше приготування, закуска виходить ніжною, ароматною і смачною. Приємного апетиту!
Тонкі заварні млинці з дірочками на ряжанці
Найніжнішу закуску можна зробити в домашніх умовах. Млинці, приготовані таким способом, просто тануть у роті і володіють неймовірним смаком.
Інгредієнти:
- 2 склянки просіяного борошна;
- 2 склянки окропу;
- 500 мл ряжанки;
- 3 ст. л соняшникової олії;
- 3 яйця;
- Щіпка соди;
- Сіль за смаком;
- 1 ст. л цукру.
Приготування:
- У миску відправляємо сирі яйця, харчову сіль та цукровий пісок. Добре збиваємо кухонним віночком;
- Ряжанку попередньо дістаємо їх холодильника, щоб вона стала кімнатної температури. Відразу ж додаємо соду і розмішуємо;
- Всипаємо борошно і починаємо замішувати тісто;
- Наступним кроком вливаємо окріп тонким струменем, продовжуючи перемішувати;
- На останньому етапі вливаємо олію і розмішуємо, поки з поверхні не зникнуть масляні кола. Залишаємо на 15-20 хвилин;
- Сковороду сильно прогріваємо і швидко наливаємо тісто. У цьому випадку, млинці виходять ажурними.
При необхідності, готову закуску змащуємо вершковим маслом, щоб вона довше не засихала.
Рецепт заварних млинців на воді з яйцями
Будь-яка господиня зможе зробити вдома смачні млинці. У цьому допоможе простий і легкий спосіб приготування. Для цього знадобляться прості продукти, які є на кухні.
Інгредієнти:
- 300 мл окропу;
- 250 мл кип’яченої теплої води;
- 250 р пшеничного борошна;
- 1 яйце;
- 50 г вершкового масла;
- Цукор і сіль за смаком;
- Щіпка соди;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Борошно просіваємо, щоб вона наситилася киснем;
- Потім заливаємо її теплою водою і ретельно розмішуємо;
- В окропі розводимо соду, і вливаємо його в суміш тонкою цівкою, продовжуючи перемішувати кухонним віночком;
- Відправляємо в миску яйце, цукор з сіллю і розтоплене вершкове масло. Розмішуємо до однорідної маси. Залишаємо на 20 хвилин;
- Прогріваємо сковороду і випікаємо млинці звичайним способом.
Закуску можна подавати зі сметаною, згущеним молоком або джемом.
Заварні ажурні млинці на молоці з дріжджами
Для приготування мереживних дріжджових млинців знадобиться трохи більше часу, але результат того вартий. Це один з найбільш вдалих рецептів смачної закуски;
Інгредієнти:
- 500 мл молока;
- 150 мл окропу;
- 10 г сирих дріжджів;
- 2 яйця;
- 2 склянки борошна;
- Щіпка солі;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 4 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Злегка розігріваємо молоко в мікрохвильовій печі і кришимо в нього д дріжджі. Слід зазначити, що якщо молочний продукт буде дуже гарячим, то млинці навряд чи вийде, так як дріжджі втратять свої властивості. Тому рідина повинна бути трохи вище кімнатної температури;
- Додаємо одну ложку цукру і ретельно перемішуємо, щоб всі кристали повністю розчинилися;
- Вливаємо олію і розмішуємо;
- Збиваємо яйця з ложкою цукру і сіллю. Яєчну суміш виливаємо в миску з іншими продуктами, продовжуючи перемішувати;
- Порційно всипаємо просіяне борошно;
- Тісто залишаємо на 1 годину в теплому місці;
- Коли суміш підніметься, злегка її розмішуємо, при цьому тонкою цівкою вливаємо окріп;
- Добре нагріту сковороду змащуємо маслом і наливаємо тісто. Рівномірно розподіляємо по поверхні і обсмажуємо з двох сторін.
Замість живих дріжджів, ви можете використовувати сухий аналог, тільки в три рази менше. Вся процедура приготування займає 1,5 години. Приємного апетиту!
Якщо ви будете додавати окріп в тісто, то вони завжди виходять пористими і тонкими. Вони обов’язково сподобаються гостям, які будуть питати у вас рецепт.