Заварні млинці — покрокові рецепти млинців з дірочками на окропі

Досвідчена господиня знає секрет приготування тонких млинців з дірочками, і скористається своїми рецептами в тиждень масляної. Але що робити, якщо ви ніколи не готували таку закуску. Все дуже просто, скористайтеся моєю добіркою покрокових способів приготування.

Щоб млинці були ажурними, в тісто додають окріп, іншими словами заварюють його. Ще одним важливим нюансом є сковорода, яку необхідно добре розігріти перед випіканням.

Приготовану суміш потрібно швидко наливати в розпечену сковороду рівномірно тонким шаром. При дотриманні цих умов, у вас вийдуть тонкі млинці з великою кількістю дірочок.

Таку закуску можна подавати просто так зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Також їх фарширують різними начинками: солоними і солодкими.

Заварні млинці з дірочками на молоці і окропі

Універсальна закуска, яку можна подавати просто так, зі сметаною, варенням або нафарширувати різними начинками. А приготувати такі млинці неймовірно просто.

Цікаве:  Фунчоза з куркою — 4 рецепти з покроковим приготуванням

Інгредієнти:

  • 2 склянки молока;
  • 2 склянки окропу;
  • 3 склянки просіяного борошна;
  • 3 яйця;
  • 1 ст. л рослинного масла;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 1 ч. л харчової солі.

Приготування:

 

  • Висипаємо борошно в миску, додаємо цукор і сіль за смаком;
  • Вливаємо молоко кімнатної температури і розмішуємо кухонним віночком;
  • Відправляємо яйця і замішуємо тісто без грудочок;
  • Вливаємо олію і продовжуємо перемішувати. Якщо ви бажаєте отримати більш ніжні млинці, то використовуйте розтоплене вершкове масло;
  • А тепер заварюємо гарячою водою і доводимо суміш до потрібної консистенції (нежирні вершки). Залишаємо на півгодини;
  • Сковороду добре прогріваємо і рівномірно розподіляємо по ній тісто тонким шаром;
  • Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо і обсмажуємо млинець з другої сторони.

 

Готові ажурні млинці при бажанні змащуємо маслом. Приємного апетиту!