Досвідчена господиня знає секрет приготування тонких млинців з дірочками, і скористається своїми рецептами в тиждень масляної. Але що робити, якщо ви ніколи не готували таку закуску. Все дуже просто, скористайтеся моєю добіркою покрокових способів приготування.
Щоб млинці були ажурними, в тісто додають окріп, іншими словами заварюють його. Ще одним важливим нюансом є сковорода, яку необхідно добре розігріти перед випіканням.
Приготовану суміш потрібно швидко наливати в розпечену сковороду рівномірно тонким шаром. При дотриманні цих умов, у вас вийдуть тонкі млинці з великою кількістю дірочок.
Таку закуску можна подавати просто так зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Також їх фарширують різними начинками: солоними і солодкими.
Заварні млинці з дірочками на молоці і окропі
Універсальна закуска, яку можна подавати просто так, зі сметаною, варенням або нафарширувати різними начинками. А приготувати такі млинці неймовірно просто.
Інгредієнти:
- 2 склянки молока;
- 2 склянки окропу;
- 3 склянки просіяного борошна;
- 3 яйця;
- 1 ст. л рослинного масла;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 1 ч. л харчової солі.
Приготування:
- Висипаємо борошно в миску, додаємо цукор і сіль за смаком;
- Вливаємо молоко кімнатної температури і розмішуємо кухонним віночком;
- Відправляємо яйця і замішуємо тісто без грудочок;
- Вливаємо олію і продовжуємо перемішувати. Якщо ви бажаєте отримати більш ніжні млинці, то використовуйте розтоплене вершкове масло;
- А тепер заварюємо гарячою водою і доводимо суміш до потрібної консистенції (нежирні вершки). Залишаємо на півгодини;
- Сковороду добре прогріваємо і рівномірно розподіляємо по ній тісто тонким шаром;
- Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо і обсмажуємо млинець з другої сторони.
Готові ажурні млинці при бажанні змащуємо маслом. Приємного апетиту!