Млинці з сиром: найсмачніші рецепти фаршированих млинців

Існує безліч варіантів начинок для млинців. Сьогодні розглянемо рецепти з сиром. Цей продукт є корисним і дієтичним, тому фахівці рекомендують включати його в свій раціон.

Недосвідчені господині вважають, що немає нічого простіше, ніж фарширувати млинці з сиром. Однак їм просто невідомо, що начинку можна доповнювати різними інгредієнтами. Крім того, закуску підсмажують на сковороді або запікають у духовці.

Таке блюдо сподобається дітям і дорослим людям. Завдяки підбірці найсмачніших рецептів, ви можете урізноманітнити меню на тиждень масляної. При бажанні поекспериментуйте зі складом начинки.

Пропоную вам розглянути кілька варіантів приготування.

Млинці з сиром — самий смачний і простий рецепт на воді

Млинці, приготовані на воді такі ж смачні, як і ті, що готуються на молоці. А якщо додати повітряну сирну начинку, то вони стануть неймовірно апетитним десертом.

Інгредієнти:

  • 1 л води;
  • 450 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 1 ч. л солі;
  • 2 ст. л цукру;
  • 5 ст. л рослинного масла.

Для начинки;

  • 240 г дитячого сирка;
  • 300 г сметани;
  • 2 ст. л цукрової пудри.

Приготування:

 

  • Виливаємо В миску теплу воду, розбиваємо яйця, додаємо цукор з сіллю і збиваємо кухонним віночком;
  • На наступному етапі поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто до утворення однорідної суміші без грудок;
  • В кінці вливаємо рослинне масло, розмішуємо до зникнення масляних кіл. Залишаємо на 15-20 хвилин;
  • Сковороду добре прогріваємо, змащуємо невеликою кількістю масла;
  • Ополоником набираємо тісто, рівномірно розподіляємо по сковороді і обсмажуємо з обох сторін;
  • Для приготування начинки в ємність відправляємо сметану і дитячий сирок, а також цукрову пудру за бажанням. Збиваємо міксером до повітряної маси;
  • Начинку викладаємо на край млинця і загортаємо в трубочку.

 

При бажанні, закуску можна прикрасити розтопленим темним шоколадом. Приємного апетиту!

Млинці з сиром без яйця

Не обов’язково додавати курячий продукт в тісто, щоб вийшли смачні млинці. Пропоную до розгляду простий рецепт приготування закуски для повсякденного дня і святкового столу.

Інгредієнти:

  • 1 л молока;
  • 400 г борошна;
  • ½ Ч. л соди;
  • ½ Ч. л солі;
  • 3 ст. л цукрового піску;
  • 1 ст. л вершкового масла;
  • 2 ст. л рослинного масла.

Для начинки:

  • 350 г сиру;
  • 1 ст. л цукрової пудри;
  • 2 ст. л сметани;
  • ½ Ч. л ванільного екстракту.

Приготування:

 

  • У миску просіваємо борошно, щоб вона наситилася киснем;
  • Додаємо сіль, цукор, соду і 500 мл молока. Решту молока підігріваємо в каструлі на плиті;
  • У тісто вливаємо олію і замішуємо віночком або міксером;
  • Потім поступово додаємо гаряче молоко і вмішуємо його в масу;
  • Щоб суміш вийшла більш рідкою і без грудок, пропускаємо її через сито. При необхідності додаємо трохи води;
  • Залишається тільки влити розтоплене вершкове масло, розмішати і залишити на 20 хвилин;
  • Добре розігріваємо сковороду, додаємо кілька крапель соняшникової олії і розтираємо його серветкою;
  • В ополоник набираємо тісто наливають на сковороду і проворачиваем її, щоб суміш рівномірно розподілилася по поверхні;
  • Обсмажуємо млинці з двох сторін, а потім, при бажанні, змащуємо їх вершковим маслом;
  • Сир перекладаємо в миску і переминаем його вилкою;
  • Додаємо цукрову пудру, ванільний екстракт, сметану і добре перемішуємо;
  • Начинку розподіляємо по поверхні млинчика і акуратно загортаємо в трубочку.

 

При бажанні фаршировану закуску поливаємо улюбленим варенням або джемом.

Покроковий рецепт млинців з сирно-бананової начинкою на кефірі

Десерт, приготований таким способом, особливо сподобається дітям. Але й дорослі люди не відмовляться від такої смачної закуски з ніжною і соковитою начинкою.

Інгредієнти:

  • 2 склянки кефіру;
  • 2 склянки окропу;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 щіпка солі;
  • Щіпка соди;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л соняшникової олії;
  • 5 ст. л цукрового піску;
  • 250 г сиру;
  • 2 ст. л сметани;
  • 2 банана.

Приготування:

 

  • У глибоку ємність відправляємо кефір, 2 ст. л цукру, сіль, соду, олію, яйце;
  • Постійно помішуючи суміш, поступово всипаємо просіяне борошно;
  • Тонкою цівкою вливаємо окріп, продовжуючи збивати кухонним віночком. Залишаємо на 20 хвилин;
  • Випікаємо млинці звичним способом;
  • В окремій мисці сир перетираємо з цукром. Додаємо терті банани і ретельно перемішуємо;
  • Начинку викладаємо на готові млинці і загортаємо конвертиком або будь-яким іншим способом.

 

Закуску можна подавати зі сметаною або варенням. Приємного апетиту!

Млинці з сиром без сметани і кефіру

Ароматну і ніжну закуску зможе зробити кожна господиня в домашніх умовах. Адже рецепт приготування неймовірно простий. Страва підходить для перекусу і святкового столу.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 500 мл молока;
  • 2 склянки борошна;
  • 3 яйця;
  • 3 ст. л соняшникової олії;
  • 4 ст. л цукрового піску;
  • ½ Ч. л солі;
  • 1 ч. л ванільного цукру;
  • Вершкове масло.

Приготування:

 

  • Яйця, сіль і цукор збиваємо кухонним віночком;
  • Вливаємо молоко, продовжуючи розмішувати;
  • Поступово додаємо борошно, яку заздалегідь просіваємо;
  • Вливаємо олію і перемішуємо до однорідності. Залишаємо на 15-20 хвилин;
  • У розігріту сковороду додаємо трохи соняшникової олії;
  • Наливаємо тісто і розподіляємо його рівним шаром по поверхні;
  • Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з іншого боку;
  • Сир перекладаємо в миску, додаємо ванільний цукор і 2 ст. л звичайного цукрового піску. Перетираємо в однорідну масу;
  • Начинку викладаємо на край млинця, загортаємо в трубочку і розрізаємо навпіл;
  • Фаршировану закуску обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки.

 

Також ви можете відправити млинці в форму для запікання і поставити в духовку на кілька хвилин. Приємного апетиту!

Простий рецепт млинців з сиром на молоці для дітей

Ніжну, апетитну і солодку закуску легко зробити в домашніх умовах. Такий десерт обожнюють діти, тому порадуйте їх таким ласощами. Для приготування знадобляться доступні продукти і трохи вільного часу.

Інгредієнти:

  • 2 склянки молока;
  • 1 склянку окропу;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 3 ст. л соняшникової олії;
  • ½ Ч. л солі;
  • 1,5 ст. л цукрового піску;
  • 3 яйця.

Для начинки:

  • 500 г сиру;
  • 1,5 ст. л цукру;
  • 1 яйце;
  • Ванілін.

Приготування:

 

  • Яйця збиваємо до утворення піни;
  • Додаємо сіль, цукор, склянку молока і перемішуємо;
  • Частинами всипаємо просіяне борошно, продовжуючи розмішувати;
  • Потім вливаємо решту молока, рослинна олія і збиваємо до однорідності;
  • Вливаємо окріп і інтенсивно перемішуємо;
  • Розігріту сковороду перший раз змащуємо маслом, розподіляємо по ній тісто і смажимо млинці з обох сторін;
  • Сир розминаємо виделкою. Додаємо ванільний і звичайний цукор, а також яйце. Ретельно розмішуємо;
  • На край готового млинця викладаємо начинку і загортаємо будь-яким зручним способом.

 

При необхідності, частину млинців прибираємо в морозильну камеру. Інші обсмажуємо на сковороді до рум’яної скоринки. Сметана з чорницею або полуницею буде відмінним доповненням до закуски.

Як зробити млинці з сиром та родзинками на сковороді

Наближається масляна, і на це свято господині протягом тижня готують млинці, які подають просто так або з різними начинками. Розглянемо один з найбільш поширених варіантів фарширування закуски.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 300 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л цукру;
  • ½ Ч. л солі;
  • 2 ст. л соняшникової олії.

Для начинки:

  • 500 г сиру;
  • 1 ст. л родзинок;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 1 жовток.

Приготування:

 

  • Розбиваємо яйця в миску, додаємо сіль і збиваємо міксером;
  • Вливаємо частина молока, всипаємо цукор і ретельно розмішуємо;
  • Порційно всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто без грудок;
  • Поступово додаємо решту молока, продовжуючи збивати масу міксером;
  • Вливаємо олію, злегка перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин;
  • Тим часом родзинки заливаємо теплою водою на кілька хвилин;
  • Сир перекладаємо в ємність, додаємо яєчний жовток, щіпку солі, цукровий пісок і розминаємо вилкою;
  • У сирну масу викладаємо родзинки і розмішуємо;
  • Прогріваємо сковороду і змащуємо її соняшниковою олією;
  • Наливаємо тісто і випікаємо млинці звичайним способом;
  • На середину готового млинця викладаємо начинку і загортаємо його конвертиком або трубочкою;
  • Фаршировану закуску злегка обсмажуємо на сковороді.
Цікаве:  Фаршировані печериці в духовці: 8 покрокових рецептів приготування смачних грибів

 

Смачний десерт готовий, можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Млинці, фаршировані сиром із заливкою з сметани: покроковий рецепт в духовці

Від такої закуски мало хто відмовиться. Адже вона виходить соковитою і неймовірно смачною. Здивуйте своїх гостей і порадуйте близьких людей цією стравою.

Інгредієнти:

  • 200 мл кип’яченої води;
  • 800 мл молока;
  • 2 склянки борошна;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 6 яєць;
  • ½ Ч. л солі;
  • 5 ст. л цукру;
  • Ванільний цукор.

Для начинки:

  • 500 г сиру;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 1 яйце.

Для заливки:

  • 400 р сметани;
  • 1 пакет ванільного цукру;
  • 2 ст. л цукру.

Приготування:

 

  • Сирі яйця збиваємо з цукром кухонним віночком;
  • Додаємо сіль, ванільний цукор, вливаємо молоко та соняшникову олію, а також всипаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто міксером (якщо у вас жирне домашнє молоко, то в масу додаємо воду). Залишаємо на 30 хвилин;
  • Добре розігріваємо сковороду і змащуємо її маслом. Рівномірним шаром розподіляємо тісто по поверхні і смажимо млинці з двох сторін;
  • Сир переминаем з цукровим піском і яйцем до утворення однорідної суміші;
  • Начинку викладаємо з одного краю готового млинчика і формуємо конвертик;
  • Дно форми для запікання змащуємо маслом і заливаємо сметаною. Викладаємо фаршировані млинці;
  • Для приготування заливки змішуємо сметану, звичайний і ванільний цукор;
  • Закуску поливаємо заливкою;
  • Ставимо в духовку (200 градусів) на 20 хвилин.

 

Таку закуску краще злегка охолодити і подавати в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Млинці з сирною начинкою і червоною рибою

Завдяки таким рецептом ви легко створите святкову закуску, від якої будуть у захваті всі гості. Вони обов’язково запитають у вас спосіб приготування смачної страви.

Інгредієнти:

  • 280 г борошна;
  • 200 мл молока;
  • 200 мл гарячої води;
  • 2 ст. л соняшникової олії;
  • Щіпка солі;
  • 3 ч. л цукру;
  • 2 яйця.

Для начинки:

  • 250 г сиру;
  • 200 г слабосоленої червоної риби.

Приготування:

 

  • У миску вливаємо молоко і гарячу воду;
  • Додаємо цукор, сіль, яйця і ретельно розмішуємо кухонним віночком;
  • Частинами всипаємо борошно, яку заздалегідь просіваємо, і продовжуємо перемішувати;
  • Вливаємо олію і розмішуємо;
  • Нагріваємо сковороду і готуємо млинці звичним способом;
  • Ретельно розминаємо сир за допомогою вилки;
  • Рибу знімаємо зі шкірки. Нарізаємо на тонкі довгі смужки;
  • На край готового млинця викладаємо червону рибу, а зверху сир;
  • Загортаємо в рулет і прибираємо в холодильник, мінімум на одну годину.

 

Потім розрізаємо трубочки навскіс навпіл. Подаємо в якості самостійної закуски.

Найсмачніший рецепт млинців з сиром та ягодами

Дуже смачний десерт легко приготувати в домашніх умовах. Ми будемо фарширувати млинці сирною начинкою і ягодами. Така закуска сподобається любителям солодких страв.

Інгредієнти:

  • 100 г борошна;
  • 500 мл молока;
  • ½ Ч. л солі;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 400 г сиру;
  • 200 г ягода.

Приготування:

 

  • У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю. Для цього зручно використовувати кухонний віночок;
  • Продовжуючи перемішувати масу, додаємо тепле молоко, просіяне борошно, а також соняшникова олія;
  • Розпечену сковороду змащуємо маслом і наливаємо тісто. Смажимо млинці з двох сторін;
  • Сир перекладаємо в миску, додаємо цукор і ретельно розтираємо;
  • Якщо у вас заморожені ягоди, то їх потрібно заздалегідь розморозити;
  • З одного краї млинця викладаємо начинку, а зверху ягоди;
  • Звертаємо в трубочку або конвертик.

 

В начинку можна додавати суницю, ожину, чорницю та інші ягоди.

Млинці з сирною начинкою і шоколадом

Ще один варіант смачного десерту, який сподобається і дітям, і дорослим людям. Нам знадобляться прості продукти і трохи вільного часу. Ніякого кулінарного досвіду не потрібно.

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 3 склянки молока;
  • 1 стакан води;
  • Щіпка солі;
  • 4 ст. л цукрового піску;
  • 2 яйця.

Для начинки:

  • Сирок;
  • Шоколад;
  • Цукрова пудра.

Приготування:

 

  • У глибоку миску відправляємо всі необхідні продукти для тіста. Ретельно збиваємо міксером;
  • Розігріту сковороду змащуємо маслом і рівномірно розподіляємо приготовану суміш. Коли краї підрум’яняться, то блін перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку;
  • Плитку шоколаду розламуємо на квадратики;
  • На край готового млинця викладаємо дитячий сирок, зверху кладемо шматок шоколаду і загортаємо в конвертик;
  • Обсмажуємо на сковороді до рум’яної скоринки.

 

Перед подачею закуску посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Тонкі млинці на молоці: рецепт з начинкою і сиру

Є деякі нюанси, щоб млинці вийшли тонкими. А якщо їх нафарширувати сирною начинкою, то закуска виходить смачною, ніжною і соковитою.

Інгредієнти:

  • 330 г просіяного борошна;
  • 200 мл окропу;
  • 500 мл молока;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • Щіпка солі;
  • 3 ст. л соняшникової олії.

Для начинки:

  • 500 г сиру;
  • 4 ст. л сметани;
  • 3 ст. л цукру;
  • Ванілін.

Приготування:

 

  • У мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю;
  • Вливаємо половину теплого молока і продовжуємо вимішувати міксером;
  • Поступово всипаємо борошно і збиваємо;
  • Потім вливаємо залишки молока і рослинне масло. Перемішуємо за допомогою міксера;
  • В кінці додаємо окріп. Залишаємо на 20-30 хвилин;
  • Тим часом сир розминаємо з цукром і сметаною до однорідної маси. При бажанні додайте ванілін;
  • Щоб млинці вийшли тонкими, сковороду потрібно сильно нагріти. Змащуємо її маслом, а потім швидко наливаємо тісто тонким шаром. Обсмажуємо з обох сторін;
  • Зворотний бік готового млинчика змащуємо сметаною, посипаємо невеликою кількістю цукру і з краю викладаємо сир;
  • Загортаємо в трубочку.

 

Закуску подаємо в теплому або холодному вигляді. Тому відразу ставте кип’ятитися воду, щоб заварити чай.

Рецепт млинців з сиром і зеленню

Ми розглянули практично всі варіанти солодкої начинки. Тому пропоную вам ознайомитися з рецептом солоних млинців. Вони підходять для сніданку і корисного!

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 800 мл молока;
  • 250 г борошна;
  • 3 ст. л соняшникової олії;
  • ½ Ч. л харчової солі;
  • 2 ст. л цукрового піску.

Для начинки:

  • 500 г сиру;
  • 50 г зелені;
  • 100 г сметани;
  • Сіль.

Приготування:

 

  • Яйця збиваємо з цукром і сіллю;
  • Вливаємо частину молока і розмішуємо до однорідності;
  • Додаємо половину просіяного борошна і перемішуємо до зникнення грудок;
  • Додаємо решту молока, борошна, а також олію. Замішуємо тісто і залишаємо його на кілька хвилин;
  • Зелень промиваємо й обсушуємо. Відправляємо її в чашу блендера і подрібнюємо;
  • Потім додаємо сир, сметану і сіль. Збиваємо до утворення однорідної маси;
  • Начинку викладаємо на млинці і загортаємо трубочкою.

 

Закуску можете відразу подавати до столу. Приємного апетиту!

Тепер у вас в запасі є кілька варіантів млинчиків з сирною начинкою. Порадуйте свою сім’ю і здивуйте гостей смачним блюдом.