Горохова каша — 13 покрокових рецептів приготування

Горохова каша є корисним і поживним стравою, в якому міститься велика кількість рослинного білка. Тому його часто вживають. Але фахівці рекомендують включати його і в звичайний раціон харчування.

Важливо знати, що горошница протипоказана людям із захворюваннями травної системи.

Для приготування каші з гороху знадобиться багато часу. Але деякі господині знають секрети, як прискорити цей процес. Є кілька варіантів без замочування, які розглянемо в статті.

Її подають як окрему страву або до гарніру. Вона поєднується з багатьма продуктами, тому існує безліч смачних рецептів. Я зробив добірку простих способів приготування.

Якщо ви ще не готували таку страву, то саме час спробувати це зробити.

Горохова каша в мультиварці з м’ясом: самий швидкий рецепт без замочування

Якщо у вас мало часу, то скористайтеся наступним варіантом приготування ситного страви. Для цього ми скористаємося сучасною кухонною технікою.

Цікаве:  Сирне печиво в духовці: 13 простих і смачних рецептів

Інгредієнти:

  • 3 мультистакана колотого гороху;
  • 6 шт свинячих реберець;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 6 мультистаканов води;
  • Спеції і сіль за вподобанням.

Приготування:

 

  • Моркву ретельно промиваємо і очищаємо від верхнього шару. Ріжемо на кубики невеликого розміру;
  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо;
  • Підготовлені овочі кладемо в чашу мультиварки;
  • Колотий горох промиваємо холодною водою кілька разів, доки рідина не стане прозорою. Відправляємо до решти продуктів;
  • Реберця також потрібно промити. При необхідності рубаємо їх на більш дрібні шматки. Перекладаємо в чашу;
  • Вливаємо воду, перчимо і солимо за смаком. Акуратно перемішуємо і накриваємо кришку;
  • Готуємо Кашу в режимі «Гасіння». Встановлюємо на 2 години;
  • Після закінчення зазначеного часу витягаємо чашу з мультиварки.

 

Розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. При бажанні посипаємо рубаною зеленню. Приємного апетиту!