Горохова каша є корисним і поживним стравою, в якому міститься велика кількість рослинного білка. Тому його часто вживають. Але фахівці рекомендують включати його і в звичайний раціон харчування.
Важливо знати, що горошница протипоказана людям із захворюваннями травної системи.
Для приготування каші з гороху знадобиться багато часу. Але деякі господині знають секрети, як прискорити цей процес. Є кілька варіантів без замочування, які розглянемо в статті.
Її подають як окрему страву або до гарніру. Вона поєднується з багатьма продуктами, тому існує безліч смачних рецептів. Я зробив добірку простих способів приготування.
Якщо ви ще не готували таку страву, то саме час спробувати це зробити.
Горохова каша в мультиварці з м’ясом: самий швидкий рецепт без замочування
Якщо у вас мало часу, то скористайтеся наступним варіантом приготування ситного страви. Для цього ми скористаємося сучасною кухонною технікою.
Інгредієнти:
- 3 мультистакана колотого гороху;
- 6 шт свинячих реберець;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 6 мультистаканов води;
- Спеції і сіль за вподобанням.
Приготування:
- Моркву ретельно промиваємо і очищаємо від верхнього шару. Ріжемо на кубики невеликого розміру;
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо;
- Підготовлені овочі кладемо в чашу мультиварки;
- Колотий горох промиваємо холодною водою кілька разів, доки рідина не стане прозорою. Відправляємо до решти продуктів;
- Реберця також потрібно промити. При необхідності рубаємо їх на більш дрібні шматки. Перекладаємо в чашу;
- Вливаємо воду, перчимо і солимо за смаком. Акуратно перемішуємо і накриваємо кришку;
- Готуємо Кашу в режимі «Гасіння». Встановлюємо на 2 години;
- Після закінчення зазначеного часу витягаємо чашу з мультиварки.
Розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. При бажанні посипаємо рубаною зеленню. Приємного апетиту!