Вареники з картоплею є популярна страва, завдяки простоті приготування і неймовірним смаком. Вони нагадують пельмені, тільки в якості начинки, зазвичай, виступає не м’ясо, а інші інгредієнти.
У сьогоднішній статті розглянемо покрокові рецепти приготування з картоплею. Блюдо виходить простим і низькокалорійним, тому не обтяжує шлунок.
Звичайно, простіше купити вареники з картоплею в магазині. Але в цьому випадку, ви не будете впевнені в якості продукту. А в домашніх умовах можна зробити смачну страву з натуральних інгредієнтів. Існує кілька варіантів приготування, які розглянемо в цій статті.
Вареники з картоплею і грибами: покроково готуємо вдома
Домашні страви завжди виходять смачними, якщо їх правильно приготувати. Пропоную простий рецепт вареників з ситної начинкою зі звичайних продуктів.
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 150 мл води;
- 0,5 ч. л харчової солі;
- 1 ст. л соняшникової олії;
- 300 г грибів;
- 250 г картопляного пюре;
- 1 цибулина;
- 20 г вершкового масла;
- Мелений чорний перець;
- Сіль за смаком.
Приготування:
- Заздалегідь відварюємо картоплю і робимо з нього пюре. Залишаємо остигати;
- У глибоку ємність висипаємо просіяне борошно, додаємо трохи солі, рослинна олія і воду. Замішуємо тісто, формуючи з нього кулю. Накриваємо ємність рушником і даємо відпочити масі;
- Тим часом займемося начинкою. Для цього на вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору;
- Потім додаємо в сковороду нарізані гриби. Після випаровування рідини, солимо, перчимо і через пару хвилин знімаємо з плити;
- Обсмажені продукти змішуємо з картопляним пюре;
- На робочу поверхню висипаємо трохи борошна, відрізаємо шматок тіста розкачуємо його в пласт. Вирізаємо кружечки. Із залишків тіста також розкочуємо пласт і продовжуємо процедуру;
- Кружечки наповнюємо начинкою, защепляем краю, формуючи вареники.
Заготовки відправляємо в каструлю з киплячою підсоленою водою і варимо близько 3-5 хвилин. Коли вареники спливуть, що через 30 секунд витягуємо з каструлі.
Викладаємо на тарілку і подаємо зі свіжою зеленню. Приємного апетиту!