Печінковий торт з курячої печінки (8 покрокових рецептів)

З курячої печінки готують найрізноманітніші страви. Але із-за специфічного смаку, цей продукт подобається не всім людям. А якщо з нього приготувати закусочний торт, то він нікого не залишить байдужим.

Таке блюдо є частим гостем на святковому столі, зокрема на Новий рік. Якщо дотримуватися технологію приготування, то торт виходить неймовірно смачним і ситним.

Можна використовувати свинячу і яловичу печінку, але більшість господинь, воліють готувати закуску саме з курячого продукту. Існує безліч покрокових рецептів. У сьогоднішній статті розглянемо прості і поширені варіанти.

Вибирайте відповідний спосіб, і починайте підготовку до сервіровці урочистого столу.

Покроковий рецепт печінкового торта з курячої печінки на сковороді з цибулею

В першу чергу розглянемо один із найпростіших варіантів приготування смачної закуски. Вона підходить для звичайної вечері, а також для святкового столу.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 200 р ріпчастої цибулі;
  • 160 г моркви;
  • 2 яйця;
  • 80 г борошна;
  • 3 зубчики часнику;
  • 6 ст. л майонезу;
  • 2 ст. л сметани;
  • Харчова сіль і перець за смаком;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці;
  • У сковороді з рослинним маслом обсмажуємо овочі, поки вони не стануть м’якими;
  • Подрібнюємо часник і змішуємо його з майонезом;
  • Курячу печінку перекладаємо в миску, перебиваємо її заглибним блендером до однорідності. Також можна пропустити її через м’ясорубку;
  • Додаємо сіль, перець, яйця, сметану і борошно. Продукти добре перемішуємо;
  • Приготовану суміш виливаємо на сковороду з олією і обсмажуємо з кожного боку за 1-й хвилині. Таким чином, у нас повинно вийти 6 коржів;
  • Кожен млинець змащуємо майонезом і викладаємо обсмажені овочі;
  • Таким чином, формуємо всі шари. Верхній корж промазуємо майонезом, прикрашаємо тертим вареним яйцем і зеленню.

 

Перед подачею закуску ставимо в холодильник мінімум на 1 годину. Приємного апетиту!

Печінковий торт з курячої печінки з молоком

Пропоную вашій увазі ще один простий рецепт приготування страви з незабутнім смаком. Така соковита і ароматна закуска ніколи не буде зайвою на святковому столі.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 250 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 150 г пшеничного борошна;
  • 4 ст. л соняшникової олії;
  • Харчова сіль за уподобанням;
  • 350 г майонезу;
  • 2 головки цибулі;
  • 2 моркви;
  • Петрушка.

Приготування:

 

  • Печінку подрібнюємо в м’ясорубці або чаші блендера;
  • Додаємо до неї сіль, яйця, молоко і рослинне масло. Збиваємо до отримання однорідної маси;
  • Переливаємо в окрему миску і поступово всипаємо просіяне борошно. Перемішуємо і відкладаємо в сторону на 15 хвилин;
  • Тим часом подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на сковороді з рослинним маслом;
  • Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до цибулі, коли він придбає золотистий колір;
  • Готуємо овочі протягом 10 хвилин, перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
  • На суху сковороду виливаємо тісто тонким шаром і обсмажуємо з двох сторін;
  • Із зазначеної кількості продуктів, у нас повинно вийти приблизно 15 коржів;
  • Обсмажені овочі заправляємо майонезом і розмішуємо;
  • Перший млинець змащуємо начинкою, зверху викладаємо наступний корж, і таким чином, формуємо закусочний торт;
  • Останній шар промазуємо майонезом і посипаємо рубаною петрушкою.

 

Прибираємо закуску в холодильник, щоб вона добре просочилася. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Приготування печінкового торта з курячої печінки в духовці

Якщо у вас мало часу, то можете зробити, так званий «Ледачий торт». Цей рецепт допоможе в тому випадку, якщо ви працюєте 31-го грудня, і не встигаєте організувати новорічний стіл.

Інгредієнти:

  • 650 г курячої печінки;
  • 100 мл молока;
  • 500 г моркви;
  • 100 г цибулі;
  • 300 г сметани;
  • 150 г майонезу;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л харчової солі;
  • Чорний мелений перець;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Курячу печінку відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності;
  • Масу перекладаємо в миску, додаємо манку і молоко. Продукти перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб крупа набухла;
  • Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією до напівпрозорості;
  • До цибулі додаємо терту моркву. Тушкуємо овочі до повної готовності. Потім перчимо, солимо і перемішуємо. Перекладаємо в окрему тарілку;
  • До печінкової суміші додаємо сіль, перець і розмішуємо;
  • У форму для запікання виливаємо половину печінкової суміші, додаємо обсмажені овочі, і заливаємо рештою маси;
  • Ставимо в духовку на 20 хвилин. Готуємо при температурі 160-180 градусів до появи скоринки;
  • Тим часом змішуємо сметану з майонезом і яйцями. Покриваємо торт, приготованою сумішшю і знову прибираємо в духовку ще на 30 хвилин, поки не утвориться рум’яна скоринка.

 

Коли закуска охолоне, то прикрашаємо її свіжою зеленню за бажанням.

Як приготувати печінковий торт з курячою печінкою та грибами

Ці продукти чудово поєднуються, тому страва виходить неймовірно смачною. Завдяки красивому оформлення, закуска прикрасить будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 600 г курячої печінки;
  • 350 г грибів;
  • 2 яйце;
  • 120 мл молока;
  • 100 г борошна;
  • 3 головки цибулі;
  • 2 плавлених сирка;
  • Рослинна олія;
  • Майонез;
  • ½ Ч. л розпушувача;
  • 3 зубчики часнику;
  • Мелений перець і харчова сіль за смаком;

Приготування:

 

  • Печінка пропускаємо через м’ясорубку. Але ви можете скористатися кухонним комбайном або заглибним блендером;
  • Додаємо до нього молоко, яйця, сіль і перець. Перемішуємо до однорідного стану;
  • Наступним кроком поступово висипаємо просіяне борошно і ще раз розмішуємо;
  • В кінці додаємо розпушувач і пару ложок соняшникової олії. Перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин;
  • Після закінчення зазначеного часу, розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом і виливаємо ополоник печінкового тесту. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. У нас повинно вийти 5 коржів. Відкладаємо в сторону до повного охолодження;
  • Тим часом у сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору;
  • Викладаємо нарізані шампіньйони і тушкуємо до тих пір, поки не випарується вся волога;
  • Продукти злегка солимо і перчимо. Розмішуємо і обсмажуємо ще пару хвилин. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
  • Тепер нам потрібно зробити соус. Для цього плавлені сирки розминаємо виделкою, злегка перчимо і додаємо подрібнений часник. Поступово додаючи майонез, перемішуємо до однорідної маси;
  • На тарілку викладаємо перший млинець, змащуємо його соусом, а зверху рівномірно розподіляємо гриби з цибулею. Потім викладаємо наступний млинець. Таким чином, збираємо торт;
  • Останній корж змащуємо соусом.

 

Ви можете оформити закуску на свій розсуд. Або скористайтесь готовим варіантом, як на головному фото, тобто використовуємо оливки, помідори і зелень.

На 1 годину ставимо в холодильник, після чого подаємо до столу.

Покроковий рецепт торта з курячої печінки без моркви

В домашніх умовах можна зробити дуже смачне блюдо. Якщо ви ніколи його не готували, то коли закуска з’явиться на святковому столі, то стане одним з ваших улюблених. Обов’язково спробуйте скористатися цим варіантом.

Цікаве:  Фаршировані печериці в духовці: 8 покрокових рецептів приготування смачних грибів

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 стакан молока;
  • 5 яєць;
  • 3 головки цибулі;
  • Майонез.

Приготування:

 

  • Печінку ріжемо на невеликі шматочки і пропускаємо через м’ясорубку;
  • В окрему миску розбиваємо три яйця, підсолюємо і збиваємо кухонним віночком;
  • У тарілку з яйцями виливаємо молоко і поступово додаємо борошно. Добре перемішуємо;
  • Тепер перекладаємо тісто печінку і вимішуємо до однорідної суміші;
  • Розігріту сковороду змащуємо маслом і рівномірно розподіляємо тісто. Обсмажуємо млинці з обох сторін. 10 коржів перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати;
  • Тим часом на сковороді з соняшниковою олією подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
  • На плоске блюдо викладаємо блін, змащуємо майонезом і рівномірно розподіляємо обсмажену цибулю;
  • Наступний млинець просто промазуємо майонезом, а на третій знову викладаємо овочі, тобто начинки додаємо через один корж;
  • Верхній шар змащуємо майонезом. У центр додаємо натерті жовтки, а по краях білки.

 

Для оформлення закуски також можете використовувати зелень, яка більше подобається.

Приготування печінкового торта в мультиварці

Сучасне кухонне устаткування дозволяє заощадити час на приготуванні різних страв. Так в мультиварці можна зробити смачну закуску, яка сподобається всім гостям і близьким людям.

Інгредієнти:

  • 700 г курячої печінки;
  • 300 г моркви;
  • 300 г цибулі;
  • 300 г помідор;
  • 150 г майонезу;
  • 130 г манки;
  • 150 мл молока;
  • Мелений перець і сіль.

Приготування:

 

  • Печінку промиваємо, видаляємо плівку і прожилки. Ріжемо на шматочки, подрібнюємо блендером або в м’ясорубці;
  • Додаємо трохи перцю і солі, манну крупу і молоко. Продукти перемішуємо до однорідності і прибираємо на 30 хвилин у холодильник;
  • Тим часом подрібнюємо цибулю, томати нарізаємо на середні шматочки, а моркву натираємо на крупній тертці;
  • Чашу мультиварки повністю заповнюємо рослинним маслом;
  • Виставляємо режим «Смаження», вибираємо «Овочі» і натискаємо на кнопку «Старт»;
  • Коли чаша нагріється, то відправляємо в неї підготовлені овочі. Приблизно через 10 хвилин злегка підсолюємо, розмішуємо і готуємо ще пару хвилин. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
  • Чашу мультиварки змащуємо маслом, дно і стінки посипаємо манкою або панірувальними сухарями;
  • Виливаємо половину тіста;
  • Наступним шаром додаємо половину овочів;
  • Змащуємо тонким шаром майонезу;
  • Повторюємо шари ще раз;
  • Закриваємо кришку. Встановлюємо режим «Випічка» або «Мультиповар» на 125 градусів. Час – 1 година;
  • Коли техніка просигналить, то залишаємо торт в мультиварці на 15-20 хвилин без підігріву.

 

Витягаємо закуску, змащуємо майонезом. Прикрашаємо помідорами і зеленню, або на свій розсуд. Приємного апетиту!

Рецепт печінкового торта з курячої печінки без молока з манкою

Пропоную вам ще один варіант приготування смачної закуски в духовці. Процес неймовірно простий, не потребує певного досвіду й спеціальних кулінарних навичок.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 2 яйця;
  • 1 морквина;
  • 1 головка цибулі;
  • 100 г грибів;
  • 3 ст. л. манної крупи;
  • 2 ст. л сметани;
  • 2 ст. л соняшникової олії;
  • Перець і сіль за вподобанням.

Приготування:

 

  • Печінка добре промиваємо, обсушуємо на паперових рушниках. Потім подрібнюємо будь-яким зручним способом;
  • Додаємо яйця, сметану, манку, трохи солі і меленого перцю. Продукти перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб крупа набухла;
  • Тим часом на сковороді з маслом обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до золотистого кольору;
  • Потім викладаємо терту моркву, і готуємо до м’якості. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
  • Наступним етапом в сковороді обсмажуємо нарізані гриби, поки не випарується вся рідина;
  • Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, і заповнюємо 1/3 печінкового тесту;
  • Рівномірно розподіляємо обсмажені гриби;
  • Додаємо ще 1/3 суміші з печінкою;
  • Викладаємо підготовлені овочі;
  • Заливаємо залишками тіста;
  • Ставимо в духовку на 35 хвилин. Випікаємо при температурі 190 градусів.

 

Готову страву оформляємо зеленню, помідорами і сиром. Ви можете оригінально прикрасити закуску до святкового столу.

Як приготувати торт з курячої печінки без блендера

Кухонна техніка полегшує процес приготування. Але не в кожному будинку є блендер, за допомогою якого подрібнюємо продукти. Можна обійтися і без цього обладнання. При цьому страва виходить не тільки ситним та смачним, але і неймовірно красивим. Тому буде прикрашати святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 900 г курячої печінки;
  • 200 мл молока;
  • 200 мл пшеничного борошна;
  • 1 головка цибулі;
  • 5 яєць;
  • Мелений чорний перець;
  • Мускатний горіх;
  • Харчова сіль;
  • 4 ст. л соняшникової олії.

Начинка:

  • 3 головки цибулі;
  • 3 моркви;
  • 200 г грибів;
  • 200 г вершкового сиру;
  • 200 г майонезу;
  • 50 г вершкового масла;
  • Часник;

Декорування:

  • Томати;
  • 4 варених яйця;
  • Зелень.

Приготування:

 

  • Печінку промиваємо, нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку;
  • До печінки відправляємо цибулю, який також подрібнюємо в м’ясорубці;
  • Додаємо яйця, мускатний горіх, сіль і перець. Кухонним віночком розмішуємо до однорідності;
  • Вливаємо молоко, частинами всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. В кінці додаємо олію;
  • По дну сухий сковороди рівномірно розподіляємо приготовану суміш, і обсмажуємо з обох сторін. Таким чином, готуємо 15 млинчиків. Перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати;
  • Тим часом займемося приготуванням начинки;
  • У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
  • Наступним кроком відправляємо нарізані гриби і готуємо протягом декількох хвилин;
  • Викладаємо терту моркву, і тушкуємо ще 5-7 хвилин;
  • Трохи підсолюємо і перчимо продукти, розмішуємо і через пару хвилин перекладаємо в миску;
  • Для приготування соусу, в тарілці змішуємо вершковий сир, майонез і часник, пропущений через спеціальний прес. При необхідності перчимо і солимо;
  • Для декорування торта відварюємо яйця, і окремо натираємо білки і жовтки на дрібній тертці;
  • Дрібно нарізаємо зелень;
  • Приступаємо до складання торта. Для цього на тарілку викладаємо корж, змащуємо соусом, і викладаємо 1-1,5 ст. л начинки. Зверху кладемо наступний млинець і повторюємо шари. У такій послідовності формуємо страва;
  • Поверхню і боки закуски змащуємо майонезом;
  • В центр викладаємо жовтки, а по краях білки. Бока прикрашаємо рубаною зеленню;
  • Робимо троянди з помідор. Це дуже легко. Потрібно по колу зняти шкірку з помідорів, як ми очищаємо картоплю. Потім акуратно згортаємо шкірку, і виходить квітка.

 

Ви можете прикрасити торт на свій розсуд. Перед подачею, страву рекомендується поставити на пару годин в холодильник. Приємного апетиту!

При бажанні, курячу печінку замініть на будь-яку іншу. Спробуйте поекспериментувати зі спеціями, додатковими продуктами та оформленням печінкового торта.