З курячої печінки готують найрізноманітніші страви. Але із-за специфічного смаку, цей продукт подобається не всім людям. А якщо з нього приготувати закусочний торт, то він нікого не залишить байдужим.
Таке блюдо є частим гостем на святковому столі, зокрема на Новий рік. Якщо дотримуватися технологію приготування, то торт виходить неймовірно смачним і ситним.
Можна використовувати свинячу і яловичу печінку, але більшість господинь, воліють готувати закуску саме з курячого продукту. Існує безліч покрокових рецептів. У сьогоднішній статті розглянемо прості і поширені варіанти.
Вибирайте відповідний спосіб, і починайте підготовку до сервіровці урочистого столу.
Покроковий рецепт печінкового торта з курячої печінки на сковороді з цибулею
В першу чергу розглянемо один із найпростіших варіантів приготування смачної закуски. Вона підходить для звичайної вечері, а також для святкового столу.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 200 р ріпчастої цибулі;
- 160 г моркви;
- 2 яйця;
- 80 г борошна;
- 3 зубчики часнику;
- 6 ст. л майонезу;
- 2 ст. л сметани;
- Харчова сіль і перець за смаком;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці;
- У сковороді з рослинним маслом обсмажуємо овочі, поки вони не стануть м’якими;
- Подрібнюємо часник і змішуємо його з майонезом;
- Курячу печінку перекладаємо в миску, перебиваємо її заглибним блендером до однорідності. Також можна пропустити її через м’ясорубку;
- Додаємо сіль, перець, яйця, сметану і борошно. Продукти добре перемішуємо;
- Приготовану суміш виливаємо на сковороду з олією і обсмажуємо з кожного боку за 1-й хвилині. Таким чином, у нас повинно вийти 6 коржів;
- Кожен млинець змащуємо майонезом і викладаємо обсмажені овочі;
- Таким чином, формуємо всі шари. Верхній корж промазуємо майонезом, прикрашаємо тертим вареним яйцем і зеленню.
Перед подачею закуску ставимо в холодильник мінімум на 1 годину. Приємного апетиту!