Печінковий торт з курячої печінки (8 покрокових рецептів)

З курячої печінки готують найрізноманітніші страви. Але із-за специфічного смаку, цей продукт подобається не всім людям. А якщо з нього приготувати закусочний торт, то він нікого не залишить байдужим.

Таке блюдо є частим гостем на святковому столі, зокрема на Новий рік. Якщо дотримуватися технологію приготування, то торт виходить неймовірно смачним і ситним.

Можна використовувати свинячу і яловичу печінку, але більшість господинь, воліють готувати закуску саме з курячого продукту. Існує безліч покрокових рецептів. У сьогоднішній статті розглянемо прості і поширені варіанти.

Вибирайте відповідний спосіб, і починайте підготовку до сервіровці урочистого столу.

Покроковий рецепт печінкового торта з курячої печінки на сковороді з цибулею

В першу чергу розглянемо один із найпростіших варіантів приготування смачної закуски. Вона підходить для звичайної вечері, а також для святкового столу.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 200 р ріпчастої цибулі;
  • 160 г моркви;
  • 2 яйця;
  • 80 г борошна;
  • 3 зубчики часнику;
  • 6 ст. л майонезу;
  • 2 ст. л сметани;
  • Харчова сіль і перець за смаком;
  • Соняшникова олія.
Цікаве:  Салати без майонезу на святковий стіл

Приготування:

 

  • Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці;
  • У сковороді з рослинним маслом обсмажуємо овочі, поки вони не стануть м’якими;
  • Подрібнюємо часник і змішуємо його з майонезом;
  • Курячу печінку перекладаємо в миску, перебиваємо її заглибним блендером до однорідності. Також можна пропустити її через м’ясорубку;
  • Додаємо сіль, перець, яйця, сметану і борошно. Продукти добре перемішуємо;
  • Приготовану суміш виливаємо на сковороду з олією і обсмажуємо з кожного боку за 1-й хвилині. Таким чином, у нас повинно вийти 6 коржів;
  • Кожен млинець змащуємо майонезом і викладаємо обсмажені овочі;
  • Таким чином, формуємо всі шари. Верхній корж промазуємо майонезом, прикрашаємо тертим вареним яйцем і зеленню.

 

Перед подачею закуску ставимо в холодильник мінімум на 1 годину. Приємного апетиту!