Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Торт з моркви і сиру в духовці

Сирні десерти завжди виходять дуже смачними. А в поєднанні з морквою, випічка буде оригінальною і ароматною. Ви не пошкодуєте, якщо скористаєтеся цим рецептом приготування.

Інгредієнти:

  • 400 г сиру;
  • 100 г сметани;
  • Цедра лимона;
  • 40 г крохмалю;
  • 2 яйця.

Для морквяного тіста:

  • 250 г моркви;
  • 3 яйця;
  • 200 р пшеничного борошна;
  • 140 г цукрового піску;
  • 7 г розпушувача;
  • 2 г соди;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1 ч. л кориці;
  • Щіпка солі;
  • Волоські горіхи;
  • 100 мл соняшникової олії.

Приготування

У глибоку миску кладемо сир, яйця, цукор і сметану. Доводимо до однорідного стану заглибним блендером. Після чого додаємо крохмаль, цедру лимона і ретельно перемішуємо лопаткою.

В іншій мисці змішуємо пшеничне борошно з розпушувачем, содою, корицею і сіллю. В окрему ємність розбиваємо яйця кімнатної температури, додаємо ванільний і звичайний цукор. Міксером збиваємо до пишної маси.

Цікаве:  Сирна запіканка в духовці — пишна, як у садочку: 8 покрокових рецептів

Поступово вливаємо олію, продовжуючи розмішувати, і висипаємо підготовлені сипучі інгредієнти. На наступному етапі в миску, додаємо натерту моркву і подрібнені волоські горіхи, які попередньо обсмажуємо на сухій сковороді.

Форму застеляємо пергаментним папером. На дно викладаємо невелику кількість морквяного тіста і рівномірно розподіляємо його по поверхні. Потім по черзі додаємо ложкою сирну і морквяну масу.

Випікаємо протягом 1 години в духовці, яку нагріваємо до 160 градусів. Після чого десерт остуджуємо і витягаємо з форми. Можете подавати його в якості пирога. А якщо хочете зробити торт, то розріжте його на коржі і змастіть кремом улюбленим.