Торт з моркви і сиру в духовці
Сирні десерти завжди виходять дуже смачними. А в поєднанні з морквою, випічка буде оригінальною і ароматною. Ви не пошкодуєте, якщо скористаєтеся цим рецептом приготування.
Інгредієнти:
- 400 г сиру;
- 100 г сметани;
- Цедра лимона;
- 40 г крохмалю;
- 2 яйця.
Для морквяного тіста:
- 250 г моркви;
- 3 яйця;
- 200 р пшеничного борошна;
- 140 г цукрового піску;
- 7 г розпушувача;
- 2 г соди;
- 10 г ванільного цукру;
- 1 ч. л кориці;
- Щіпка солі;
- Волоські горіхи;
- 100 мл соняшникової олії.
Приготування
У глибоку миску кладемо сир, яйця, цукор і сметану. Доводимо до однорідного стану заглибним блендером. Після чого додаємо крохмаль, цедру лимона і ретельно перемішуємо лопаткою.
В іншій мисці змішуємо пшеничне борошно з розпушувачем, содою, корицею і сіллю. В окрему ємність розбиваємо яйця кімнатної температури, додаємо ванільний і звичайний цукор. Міксером збиваємо до пишної маси.
Поступово вливаємо олію, продовжуючи розмішувати, і висипаємо підготовлені сипучі інгредієнти. На наступному етапі в миску, додаємо натерту моркву і подрібнені волоські горіхи, які попередньо обсмажуємо на сухій сковороді.
Форму застеляємо пергаментним папером. На дно викладаємо невелику кількість морквяного тіста і рівномірно розподіляємо його по поверхні. Потім по черзі додаємо ложкою сирну і морквяну масу.
Випікаємо протягом 1 години в духовці, яку нагріваємо до 160 градусів. Після чого десерт остуджуємо і витягаємо з форми. Можете подавати його в якості пирога. А якщо хочете зробити торт, то розріжте його на коржі і змастіть кремом улюбленим.