Торт з моркви: рецепт на кефірі
Це класичний варіант приготування десерту. Слід зазначити, що наші бабусі часто використовували моркву для випічки. Тому обов’язково спробуйте такий рецепт у справі і порадуйте своїх близьких людей.
Інгредієнти:
- 2 морквини;
- 7 ст. л пшеничного борошна;
- 2 яйця;
- 80 мл кефіру;
- 3 ст. л манки;
- 6 ст. л цукру;
- 100 г вершкового масла;
- Щіпка солі;
- 1 ч. л соди;
- 200 г сметани;
- 10 г ванільного цукру;
- 50 г цукрової пудри.
Приготування:
- Яйця з цукровим піском збиваємо до отримання пишною і однорідної маси;
- Потім додаємо кефір, розм’якшене вершкове масло і продовжуємо перемішувати;
- Наступним кроком миску кладемо натерту моркву і ще раз розмішуємо;
- Тепер перемішуємо сипучі інгредієнти і додаємо в миску з іншими продуктами. Домагаємося однорідної суміші;
- Якщо готуєте в мультиварці, то чашу змащуємо маслом, перекладаємо тісто і включаємо режим «Випічка», встановлюємо час – 65 хвилин;
- Якщо віддаєте перевагу духовку, то тісто викладаємо у форму з пергаментним папером. Випікаємо близько 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці;
- Пиріг залишаємо остигати, і займемося приготуванням крему;
- Міксером збиваємо необхідні інгредієнти;
- Остиглий бісквіт розрізаємо на два коржа;
- Перший корж покриваємо шаром крему, і при бажанні посипаємо горіхами;
- Накриваємо другою частиною. Змащуємо Кремом поверхня і краї;
- Десерт ставимо в холодильник на кілька годин.
Перед подачею ви можете прикрасити його шоколадною глазур’ю, шматочками фруктів, цукровою пудрою або іншими продуктами.