Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Торт з моркви: рецепт на кефірі

Це класичний варіант приготування десерту. Слід зазначити, що наші бабусі часто використовували моркву для випічки. Тому обов’язково спробуйте такий рецепт у справі і порадуйте своїх близьких людей.

Інгредієнти:

  • 2 морквини;
  • 7 ст. л пшеничного борошна;
  • 2 яйця;
  • 80 мл кефіру;
  • 3 ст. л манки;
  • 6 ст. л цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • Щіпка солі;
  • 1 ч. л соди;
  • 200 г сметани;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 50 г цукрової пудри.

Приготування:

  1. Яйця з цукровим піском збиваємо до отримання пишною і однорідної маси;
  2. Потім додаємо кефір, розм’якшене вершкове масло і продовжуємо перемішувати;
  3. Наступним кроком миску кладемо натерту моркву і ще раз розмішуємо;
  4. Тепер перемішуємо сипучі інгредієнти і додаємо в миску з іншими продуктами. Домагаємося однорідної суміші;
  5. Якщо готуєте в мультиварці, то чашу змащуємо маслом, перекладаємо тісто і включаємо режим «Випічка», встановлюємо час – 65 хвилин;
  6. Якщо віддаєте перевагу духовку, то тісто викладаємо у форму з пергаментним папером. Випікаємо близько 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці;
  7. Пиріг залишаємо остигати, і займемося приготуванням крему;
  8. Міксером збиваємо необхідні інгредієнти;
  9. Остиглий бісквіт розрізаємо на два коржа;
  10. Перший корж покриваємо шаром крему, і при бажанні посипаємо горіхами;
  11. Накриваємо другою частиною. Змащуємо Кремом поверхня і краї;
  12. Десерт ставимо в холодильник на кілька годин.
Цікаве:  Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих

Перед подачею ви можете прикрасити його шоколадною глазур’ю, шматочками фруктів, цукровою пудрою або іншими продуктами.