Імбирні пряники з глазурю — рецепти в домашніх умовах на Новий рік

Такі ласощі, як імбирні пряники, найчастіше, готуються до різних свят, особливо на Новий рік і Різдво. Адже їх можна відповідно прикрасити, і вони будуть доречними на святковому столі.

Такий десерт роблять у вигляді різних фігурок, тому знадобиться творча фантазія і певний досвід. Деякі люди воліють купувати такі пряники, але ж їх просто спекти самостійно в домашніх умовах.

На просторах інтернету можна знайти величезну кількість покрокових рецептів такого ласощі з глазур’ю. Я пропоную розглянути кілька поширених новорічних варіантів. Коли зрозумієте процес приготування, то можете експериментувати і робити оригінальні десерти для близьких людей і гостей.

Імбирні пряники: рецепт в домашніх умовах з глазур’ю (майстер-клас для початківців)

За розпису такого ласощі потрібно писати окрему статтю. А зараз детальніше розглянемо, як правильно готувати пряники, а також про умови зберігання.

Інгредієнти:

  • 200 г натурального меду;
  • 1 ч. л імбиру;
  • 1 ст. л глюкозного сиропу;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 ч. л кориці;
  • 3 яйця;
  • 700 р борошна;
  • 1 ч. л соди;
  • 250 р цукрової пудри.

Для глазурі:

  • 3 білка;
  • 500 г цукрової пудри;
  • 1 ч. л соку лимона.

Приготування

У сотейник перекладаємо необхідну кількість натурального меду. Додаємо корицю і мелений імбир. Ставимо на вогонь і поступово перемішуємо.

Як тільки мед почне закипати, то відразу зменшуємо вогонь і вливаємо глюкозний сироп, який надає тісту еластичність. Потім додаємо вершкове масло і добре розмішуємо до повного розчинення.

Після чого знімаємо з плити і залишаємо остуджувати.

У каструлю розбиваємо яйця і висипаємо цукрову пудру. Збиваємо міксером до пишної маси. Потім поступово вливаємо підготовлену суміш з медом, додаємо соду, тільки не гасимо її, і продовжуємо перемішувати.

Наступним кроком частинами додаємо борошно і замішуємо тісто. Коли еластична маса буде готова, то викладаємо її на харчову плівку, замотуємо і прибираємо в холодильник мінімум на 5 годин, а краще всього на цілу ніч.

Коли візьмемо тісто з холодильника, обов’язково залишаємо його при кімнатній температурі на 1 годину. Потім викладаємо його на силіконову форму і розкачуємо до товщини 3-4 мм. Якщо скалка прилипає, то посипаємо її невеликою кількістю борошна.

А тепер використовуємо різні форми і видавлюємо фігурки обов’язково на відстані, так як під час випікання вони збільшуються в розмірах і можуть злипнутися.

Тепер якомога швидше прибираємо залишки тіста, а фігурки не чіпаємо. Викладаємо килимок на деко і ставимо на 15 хвилин у духовку, яку розігріваємо до 180 градусів.

Ласощі виходить трохи спученим. Щоб вирівняти пряники, накриваємо їх іншим листом і притискаємо на кілька секунд.

Щоб пряники залишалися м’якими тривалий час, контейнер потрібно додати часточки яблука, апельсина, а також чарку коньяку.

Наступним кроком займемося приготуванням глазурі. Для цього в чашу міксера відправляємо білки і цукрову пудру. Починаємо збивати на повільній швидкості, поступово збільшуючи її. Потім вливаємо лимонний сік і ще раз перемішуємо.

Цією глазур’ю прикрашаємо приготовані пряники. Тут потрібен певний досвід. Зручніше використовувати шаблони, які за тематикою підходять до свята.

Якщо ви хочете дізнатися, як можна оформити пряник на новорічну тему, то дивіться наступне відео з розпису:

Якщо ви не можете знайти підходящий шаблон, то просто знайдіть потрібний малюнок, прикладіть листок паперу до монітора і обведіть зображення.

Покроковий рецепт імбирних пряників з глазур’ю без меду на Новий рік

Імбирний десерт може не тільки прикрашати святковий стіл, але й буде чудовим смачним подарунком для близьких людей. Розглянемо один з найпростіших варіантів приготування. Ласощі виходить м’яким і тривалий час не черствіє.

Інгредієнти:

  • 500 г цукрового піску;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 мл окропу;
  • 1,5 ч. л меленого імбиру;
  • 1 ч. л соди;
  • 1 ч. л кориці;
  • 1 ч. л солі;
  • 1 кг борошна;
  • 1 жовток.
Цікаве:  Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

Для глазурі:

  • 200 г цукрової пудри;
  • 1 білок;
  • 0,5 ч. л соку лимона;
  • 0,5 ч. л крохмалю.

Приготування

В товстостінну каструлю висипаємо половину цукру, на середньому вогні розтоплюємо, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Потім акуратно вливаємо склянку окропу і розмішуємо.

Наступним кроком висипаємо частину цукрового піску, помішуючи повністю розтоплюємо. Знімаємо каструлю з плити, додаємо корицю, мелений імбир і шматочки вершкового масла. Розмішуємо до повного розчинення. Потім висипаємо соду і залишаємо остигати.

В охолоджену суміш додаємо жовток і добре розмішуємо. Перелити масу в миску.

Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку, і на цілу ніч прибираємо в холодильник.

Перед випічкою виймаємо тісто з холодильника за 1-2 години. Розкачуємо до 5-6 мм. товщини Робити це потрібно на килимку або пергаментним папері, так як пряники не можна переносити, інакше вони деформуються.

На відстані видавлюємо фігурки і знімаємо надлишки тіста. Ставимо на 8-10 хвилин в духовку, яку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів. Пряники знімаємо з килимка, тільки після того, як вони охолонуть.

Для оформлення десерту зробимо глазур. Для цього в миску відправляємо білок, цукрову пудру і трохи крохмалю. Збиваємо міксером на мінімальних обертах протягом декількох хвилин. Після чого вливаємо лимонний сік і продовжуємо збивати ще декілька хвилин.

При бажанні можете пофарбувати глазур харчовими барвниками. І для зручності перекладаємо їх у кондитерські мішечки.

Нижче можете подивитися найпростіше прикраса солодощів. Звичайно, можна скористатися шаблонами або самостійно зробити малюнок, але для цього потрібен досвід.

А якщо ви хочете прикрасити новорічні пряники, то подивіться наступне відео. У ньому показані легкі способи оформлення, тому кожна господиня впорається з цим завданням.

Головне – зробити глазур відповідної консистенції. Використовуйте харчові барвники і приступайте до процесу. Можете залучити до цього дітей.

Прості імбирні пряники в духовці з глазур’ю у вигляді мишки

Символом 2020 року буде миша (пацюк). Тому буде доречним приготувати десерт у вигляді цього гризуна. Як зробити тісто і глазур, ви вже знаєте з рецептів вище.

Отже, ми приготували тісто, розкатали, і тепер нам знадобиться спеціальна вирубка у вигляді мишеняти.

Якщо вам не вдалося купити таку форму, то просто робимо шаблон, і прикрашаємо пряники методом пайпинга. Тобто через звичайну «копірку» переводимо зображення на імбирний десерт квадратної форми, і наносимо 3D малюнок.

Видавлюємо кілька фігурок і викладаємо їх на деко з пергаментним папером або силіконовим килимком. Випікаємо при 180 градусів близько 10 хвилин.

Щоб вирівняти поверхня пряників притискаємо їх обробною дошкою або іншим листом.

Тепер потрібно зробити глазур, одним з двох описаних вище способів. Офарблюємо харчовими барвниками. Нам знадобиться айсинг сірого, рожевого, чорного і білого кольорів. Для зручності перекладаємо в кондитерські мішечки.

Для початку робимо контур сірим кольором. Нанесіть тонкий струмінь. Потім потрібно буде почекати близько п’яти хвилин, щоб глазур підсохла.

Наступним кроком робимо заливку, для цього знадобиться більш рідкий айсинг. Також заповнюємо сірим кольором центр і залишаємо на 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу зафарбовуємо інші деталі. І залишаємо, поки глазур не висохне.

Тепер рожевим, білим і чорним кольором закінчуємо оформлення мишки. Нічого складного в цьому немає. Якщо з першого разу не вийде, то другий – буде успішним.

Ось такі цікаві новорічні мишки виходять.

Тепер ви знаєте, як можна зробити імбирні пряники і красиво їх оформити. Обов’язково спробуйте зробити таку випічку на Новий рік, і ви здивуєте своїх гостей, близьких людей.