Імбирні пряники з глазурю — рецепти в домашніх умовах на Новий рік

Такі ласощі, як імбирні пряники, найчастіше, готуються до різних свят, особливо на Новий рік і Різдво. Адже їх можна відповідно прикрасити, і вони будуть доречними на святковому столі.

Такий десерт роблять у вигляді різних фігурок, тому знадобиться творча фантазія і певний досвід. Деякі люди воліють купувати такі пряники, але ж їх просто спекти самостійно в домашніх умовах.

На просторах інтернету можна знайти величезну кількість покрокових рецептів такого ласощі з глазур’ю. Я пропоную розглянути кілька поширених новорічних варіантів. Коли зрозумієте процес приготування, то можете експериментувати і робити оригінальні десерти для близьких людей і гостей.

Імбирні пряники: рецепт в домашніх умовах з глазур’ю (майстер-клас для початківців)

За розпису такого ласощі потрібно писати окрему статтю. А зараз детальніше розглянемо, як правильно готувати пряники, а також про умови зберігання.

Інгредієнти:

  • 200 г натурального меду;
  • 1 ч. л імбиру;
  • 1 ст. л глюкозного сиропу;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 ч. л кориці;
  • 3 яйця;
  • 700 р борошна;
  • 1 ч. л соди;
  • 250 р цукрової пудри.

Для глазурі:

  • 3 білка;
  • 500 г цукрової пудри;
  • 1 ч. л соку лимона.

Приготування

У сотейник перекладаємо необхідну кількість натурального меду. Додаємо корицю і мелений імбир. Ставимо на вогонь і поступово перемішуємо.

Як тільки мед почне закипати, то відразу зменшуємо вогонь і вливаємо глюкозний сироп, який надає тісту еластичність. Потім додаємо вершкове масло і добре розмішуємо до повного розчинення.

Після чого знімаємо з плити і залишаємо остуджувати.

У каструлю розбиваємо яйця і висипаємо цукрову пудру. Збиваємо міксером до пишної маси. Потім поступово вливаємо підготовлену суміш з медом, додаємо соду, тільки не гасимо її, і продовжуємо перемішувати.

Цікаве:  Гарбузова каша з рисом — 6 покрокових рецептів

Наступним кроком частинами додаємо борошно і замішуємо тісто. Коли еластична маса буде готова, то викладаємо її на харчову плівку, замотуємо і прибираємо в холодильник мінімум на 5 годин, а краще всього на цілу ніч.

Коли візьмемо тісто з холодильника, обов’язково залишаємо його при кімнатній температурі на 1 годину. Потім викладаємо його на силіконову форму і розкачуємо до товщини 3-4 мм. Якщо скалка прилипає, то посипаємо її невеликою кількістю борошна.

А тепер використовуємо різні форми і видавлюємо фігурки обов’язково на відстані, так як під час випікання вони збільшуються в розмірах і можуть злипнутися.

Тепер якомога швидше прибираємо залишки тіста, а фігурки не чіпаємо. Викладаємо килимок на деко і ставимо на 15 хвилин у духовку, яку розігріваємо до 180 градусів.

Ласощі виходить трохи спученим. Щоб вирівняти пряники, накриваємо їх іншим листом і притискаємо на кілька секунд.

Щоб пряники залишалися м’якими тривалий час, контейнер потрібно додати часточки яблука, апельсина, а також чарку коньяку.

Наступним кроком займемося приготуванням глазурі. Для цього в чашу міксера відправляємо білки і цукрову пудру. Починаємо збивати на повільній швидкості, поступово збільшуючи її. Потім вливаємо лимонний сік і ще раз перемішуємо.

Цією глазур’ю прикрашаємо приготовані пряники. Тут потрібен певний досвід. Зручніше використовувати шаблони, які за тематикою підходять до свята.

Якщо ви хочете дізнатися, як можна оформити пряник на новорічну тему, то дивіться наступне відео з розпису:

Якщо ви не можете знайти підходящий шаблон, то просто знайдіть потрібний малюнок, прикладіть листок паперу до монітора і обведіть зображення.