Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Як приготувати і прикрасити морквяний торт до дня народження

Якщо ви хочете здивувати іменинника, то на святковий стіл поставте незвичайне частування. Чудовий десерт з моркви, з красивим і оригінальним оформленням.

Інгредієнти:

  • 250 г моркви;
  • 160 г пшеничного борошна;
  • ½ Ч. л мускатного горіха;
  • 1 ст. л. цедри апельсина;
  • 100 мл апельсинового соку;
  • 80 г волоських горіхів;
  • 180 мл оливкової олії;
  • 200 г цукрового піску;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • ½ Ч. л соди;
  • ½ Ч. л солі;
  • ½ Ч. л кориці.

Для крему:

  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 300 г вершкового сиру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 100 г цукрової пудри.

Для глазурі:

  • 70 мл вершків;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 50 г вершкового масла.

Для декорування:

  • Ожина;
  • Полуниця;
  • Малина;
  • Слива;
  • Палички кориці;
  • М’ята;
  • Цукрова пудра.

Приготування

У миску розбиваємо курячі яйця і збиваємо міксером. Додаємо цукровий пісок, і продовжуємо збивати. Вливаємо оливкова або рослинне масло без запаху, продовжуючи розмішувати суміш до однорідності.

Слідом додаємо сік і цедру апельсина. Гарненько перемішуємо.

В окрему тарілку висипаємо просіяне борошно, корицю, сіль, соду, мускатний горіх і розпушувач. Все збиваємо виделкою. Сипучі продукти відправляємо в рідку суміш і ретельно перемішуємо.

Потім додаємо натерту моркву і подрібнені волоські горіхи, для цього краще скористатися блендером. Акуратно вимішуємо силіконової лопаткою круговими рухами.

На столі розстилаємо харчову фольгу, а зверху пергаментний папір. Встановлюємо роз’ємне кільце, і по краях загортаємо фольгу.

Тісто ділимо на 4 частини і викладаємо у форму. По черзі випікаємо чотири коржа протягом 20 хвилин. Духовку попередньо нагріваємо до 160 градусів. Готовність бісквіта перевіряємо зубочисткою, і залишаємо остигати.

Цікаве:  Каша з гарбуза з пшоном: швидкі і смачні рецепти

Тим часом займемося приготуванням крему для торта. Для цього в тарілку викладаємо розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру і збиваємо до пухкої однорідної суміші.

Також додаємо охолоджене вершковий і сирний сир. На повільній швидкості перемішуємо до однорідності. Для зручності перекладаємо суміш у кондитерський мішечок.

Тепер приступаємо до складання торта. Викладаємо перший корж, по спіралі наносимо приготований вершковий крем, після чого розрівнюємо його ножем.

Аналогічним способом формуємо наступні шари. Верхній корж промазуємо кремом зверху і з боків. Потім прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

На наступному етапі знадобиться терпіння. Потрібно акуратно вирівнювати крем, для цього наносимо кілька шарів по краях і на поверхню. Чим більше шарів, тим більш рівним вийде десерт. Ставимо в холодильник на півгодини.

Поки торт охолоджується і настоюється, займемося приготуванням глазурі для оформлення. Для цього шоколад розламуємо на шматки, кладемо в сотейник, додаємо вершки і масло.

Розтоплюємо на малому вогні, постійно помішуючи. Знімаємо з плити і залишаємо на кілька хвилин, поки глазур не стане теплою (30-35 градусів).

Дістаємо торт з холодильника і за допомогою чайної ложки, акуратно викладаємо глазур по краях, щоб вона злегка стікала. Шоколадну масу додаємо в середину десерту і вирівнюємо лопаткою. Прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Залишається найцікавіший етап оформлення торта до дня народження. Ви можете зробити ягід-фруктову шапку із зазначених інгредієнтів і посипати цукровою пудрою. Але тут вітаються експерименти, проявляйте свою фантазію. Десерт виходить неймовірно красивим.