Перець, фарширований мясом і рисом — покрокові рецепти в каструлі

Овочі повинні обов’язково бути в щоденному раціоні. З них можна готувати найрізноманітніші страви, при цьому вони можуть бути досить ситними і смачними.

Я пропоную вам розглянути декілька покрокових рецептів приготування фаршированих перців. В якості начинки можна використовувати різні інгредієнти, але сьогодні я вирішив поділитися з вами варіантами з м’ясом і рисом. Готувати смачну закуску будемо в каструлі.

Нічого складного немає, як може здатися. Тому сміливо готує продукти і приступайте до приготування. Можна використовувати плоди різного кольору.

Тільки вибирайте якісні продукти, без видимих пошкоджень. Також не бійтеся експериментувати – додайте в начинку різні спеції та інгредієнти.

Перець, фарширований м’ясом і рисом: покроковий рецепт в каструлі в сметанному соусі

Перший варіант приготування обов’язково візьміть на замітку. Блюдо виходить неймовірно смачним, тому домочадці будуть просити вас готувати його знову і знову.

Інгредієнти:

  • 1 кг фаршу;
  • 8 шт солодкого перцю;
  • 2 цибулини;
  • 3 моркви;
  • 600 г томатів;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 ст. л рисової крупи;
  • 250 мл сметани;
  • Зелень;
  • Спеції;
  • Соняшникова олія.

Приготування з фото

Рисову крупу промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту і відварюємо протягом 5 хвилин. Тим часом цибулю нарізаємо на кубики, моркву подрібнюємо на крупній тертці і рубаємо очищений часник.

Солодкий перець промиваємо під проточною водою. Потім акуратно вирізаємо нижню частину із плодоніжкою і виймаємо насіння. Намагайтеся не робити великий отвір, інакше фаршировані плоди будуть не такими соковитими, так як вся рідина може витекти.

Цікаве:  Бутерброди на святковий стіл — прості, смачні і недорогі рецепти

Ставимо сковороду На плиту і розігріваємо олію. Додаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо протягом 2 хвилин. Після чого додаємо натерту моркву, перемішуємо і пасеруємо пару хвилин.

Томати попередньо заливаємо окропом, знімаємо з них шкірку і нарізаємо кубиками. Додаємо в сковороду до решти інгредієнтів, відправляємо часник, мелений перець і сіль. Тушкуємо протягом декількох хвилин і залишаємо остигати.

У глибоку миску перекладаємо фарш, додаємо відварений рис і половину обсмажених овочів. Також до інгредієнтів відправляємо подрібнену зелень, мелений перець, сіль і ретельно перемішуємо.

Наступним кроком акуратно фаршируємо підготовлені перці начинкою. Плоди викладаємо в глибоку каструлю.

Тим часом займемося приготуванням сметанного соусу. Для цього в глибоку тарілку відправляємо залишки обсмажених овочів, додаємо сметану, трохи води, перцю і солі. Суміш добре перемішуємо.

Заливаємо соусом фаршировані перці, і при необхідності додаємо ще трохи води.

Каструлю ставимо на плиту, накриваємо кришкою. Готуємо страву протягом 40-60 хвилин. Час залежить від розмірів плодів. Завдяки наявності овочів в начинці, перець виходить смачним і соковитим. Приємного апетиту!