Каша з гарбуза з пшоном: швидкі і смачні рецепти

Такі інгредієнти, як гарбуз і пшоно відмінно поєднується. З них готують смачну і корисну кашу, яка входить у рецептуру російської кухні. Її можна вживати не тільки на сніданок, але і на вечерю.

Приготувати таку страву можна на плиті, в духовці і мікрохвильовій печі. Додаткові продукти дозволяють добитися бажаного смаку. Гарбузова каша з пшоном насичує на тривалий час, при цьому містить невелику кількість калорій.

Розглянуте друге блюдо популярне серед повних людей, які намагаються схуднути. Також вона запобігає розвитку різних захворювань ШКТ.

У статті розглянемо практично всі можливі варіанти приготування страви, а рецепти з рисом можете подивитися тут. Сам процес неймовірно простий, тому не знадобиться багато часу і зусиль.

Каша з гарбуза з пшоном на молоці — простий покроковий рецепт на плиті

Пропоную вам легкий спосіб приготування смачної страви. Нам знадобиться зовсім небагато часу. Якщо у вас в будинку лежить плід без діла, то скористайтеся цим рецептом.

Цікаве:  Паштет з курячої печінки в домашніх умовах — 7 покрокових рецептів

Інгредієнти:

  • 1 кг м’якоті гарбуза;
  • 2 склянки пшона;
  • 200 мл води;
  • 400 мл молока;
  • 3 ст. л цукрового піску;
  • 1 ч. л харчової солі;
  • 60 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматочки середнього розміру;
  2. Відправляємо в каструлю з водою. Коли овоч стане м’яким, то розминаємо його товкачем;
  3. Пшоно промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім ставимо на плиту, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Після чого проціджуємо через сито;
  4. Пшонку додаємо в ємність з гарбузом, вливаємо молоко, солимо, висипаємо цукор;
  5. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і після закипання варимо на повільному вогні 18-25 хвилин.

Кашу періодично помішуємо, щоб вона не пригоріла. М’яке і ніжне блюдо без грудочок готове до вживання.