Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Морквяний торт з лимонним курдом і кремом

З найпростіших продуктів можна приготувати чудовий десерт, який сподобається і гостям і близьким людям. Досить скористатися наступним рецептом приготування з фото.

Інгредієнти:

  • 350 г моркви;
  • 300 г борошна;
  • 1 ч. л соди;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • Щіпка солі;
  • ¼ Ч. л мускатного горіха;
  • 1 ч. л кориці;
  • ¼ Ч. л меленого імбиру;
  • 4 яйця;
  • 250 р цукрового піску;
  • 150 мл рослинного масла;

Для курда:

  • 2-3 апельсина;
  • 75 г цукрового піску;
  • 2 жовтка;
  • 40 г вершкового масла;
  • 1 ст. л кукурудзяного крохмалю;
  • Цедра апельсина;
  • 3 г желатину.

Для крему;

  • 200 г вершків;
  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 120 г цукрової пудри.

Приготування

У миску відправляємо просіяне пшеничне борошно, розпушувач, соду, спеції і все змішуємо.

Міксером збиваємо рослинне масло з цукром на середніх обертах. У процесі додаємо курячі яйця і доводимо до однорідної маси. Після чого в миску відправляємо підготовлені сухі інгредієнти і перемішуємо кухонним віночком.

На наступному етапі додаємо подрібнену моркву, волоські горіхи, а також цедру апельсина. Ретельно розмішуємо до однорідності.

Форму для випічки застеляємо харчовою фольгою, викладаємо частину тесту, і по черзі випікаємо три коржа за 30 хвилин. Духовку заздалегідь нагріваємо до 180 градусів.

Щоб торт вийшов більш соковитим, кожен бісквіт загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 3 години. Таким чином, волога рівномірно розподілиться по бісквіту.

Тепер займемося приготуванням курда. У сотейник виливаємо апельсиновий сік, додаємо цедру одного фрукта, цукор, крохмаль і жовтки. Перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо рідину до температури 80 градусів, тобто не доводимо до кипіння. Залишається процідити через сито.

Цікаве:  Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Наступним кроком желатин розвести в 15 мл води і залишаємо набухати. Після чого на 15 секунд ставимо в мікрохвильову піч і додаємо в апельсиновий курд. Розмішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо остигати до 30 градусів.

Потім в миску відправляємо розм’якшене вершкове масло і перемішуємо до утворення однорідної маси. Накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо на 2-3 години в холодильник.

Тим часом займемося приготуванням крему. Для цього охолоджені інгредієнти з цукровою пудрою збиваємо протягом хвилини на низьких обертах. І ще пару хвилин на високих оборотах. Ставимо в холодильник.

Охолоджені бісквіти дістаємо з холодильника і зрізаємо з них верхню частину, щоб коржі вийшли рівними. Приступаємо до складання торта. На корж наносимо шар крему і вирівнюємо лопаткою. Для цього краще скористатися кондитерським мішком.

По краях робимо бортик, щоб не витекла начинка. В центр по спіралі додаємо апельсиновий курд. Накриваємо наступним коржем і повторюємо процедуру. Третій бісквіт промазуємо кремом і прибираємо в холодильник на ніч.

На наступний день прикрашаємо торт крихтою від коржів і часточками апельсина. Експерименти з оформленням тільки вітаються. Ароматний і неймовірний десерт можна подавати до столу.