Морквяний торт з лимонним курдом і кремом
З найпростіших продуктів можна приготувати чудовий десерт, який сподобається і гостям і близьким людям. Досить скористатися наступним рецептом приготування з фото.
Інгредієнти:
- 350 г моркви;
- 300 г борошна;
- 1 ч. л соди;
- 1 ч. л розпушувача;
- Щіпка солі;
- ¼ Ч. л мускатного горіха;
- 1 ч. л кориці;
- ¼ Ч. л меленого імбиру;
- 4 яйця;
- 250 р цукрового піску;
- 150 мл рослинного масла;
Для курда:
- 2-3 апельсина;
- 75 г цукрового піску;
- 2 жовтка;
- 40 г вершкового масла;
- 1 ст. л кукурудзяного крохмалю;
- Цедра апельсина;
- 3 г желатину.
Для крему;
- 200 г вершків;
- 400 г кисломолочного сиру;
- 120 г цукрової пудри.
Приготування
У миску відправляємо просіяне пшеничне борошно, розпушувач, соду, спеції і все змішуємо.
Міксером збиваємо рослинне масло з цукром на середніх обертах. У процесі додаємо курячі яйця і доводимо до однорідної маси. Після чого в миску відправляємо підготовлені сухі інгредієнти і перемішуємо кухонним віночком.
На наступному етапі додаємо подрібнену моркву, волоські горіхи, а також цедру апельсина. Ретельно розмішуємо до однорідності.
Форму для випічки застеляємо харчовою фольгою, викладаємо частину тесту, і по черзі випікаємо три коржа за 30 хвилин. Духовку заздалегідь нагріваємо до 180 градусів.
Щоб торт вийшов більш соковитим, кожен бісквіт загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 3 години. Таким чином, волога рівномірно розподілиться по бісквіту.
Тепер займемося приготуванням курда. У сотейник виливаємо апельсиновий сік, додаємо цедру одного фрукта, цукор, крохмаль і жовтки. Перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо рідину до температури 80 градусів, тобто не доводимо до кипіння. Залишається процідити через сито.
Наступним кроком желатин розвести в 15 мл води і залишаємо набухати. Після чого на 15 секунд ставимо в мікрохвильову піч і додаємо в апельсиновий курд. Розмішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо остигати до 30 градусів.
Потім в миску відправляємо розм’якшене вершкове масло і перемішуємо до утворення однорідної маси. Накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо на 2-3 години в холодильник.
Тим часом займемося приготуванням крему. Для цього охолоджені інгредієнти з цукровою пудрою збиваємо протягом хвилини на низьких обертах. І ще пару хвилин на високих оборотах. Ставимо в холодильник.
Охолоджені бісквіти дістаємо з холодильника і зрізаємо з них верхню частину, щоб коржі вийшли рівними. Приступаємо до складання торта. На корж наносимо шар крему і вирівнюємо лопаткою. Для цього краще скористатися кондитерським мішком.
По краях робимо бортик, щоб не витекла начинка. В центр по спіралі додаємо апельсиновий курд. Накриваємо наступним коржем і повторюємо процедуру. Третій бісквіт промазуємо кремом і прибираємо в холодильник на ніч.
На наступний день прикрашаємо торт крихтою від коржів і часточками апельсина. Експерименти з оформленням тільки вітаються. Ароматний і неймовірний десерт можна подавати до столу.