Покрокове приготування морквяного торта в домашніх умовах — рецепт з крем-чізом
Якщо ви ніколи не готували такий десерт, то я хочу зазначити, що смак овочів в ньому не відчувається. Морква надає лише соковитість і ніжність чудовому частування.
Інгредієнти:
- 200 г моркви;
- 200 г соняшникової олії;
- 250 р цукрового піску;
- 3 яйця;
- 200 р пшеничного борошна;
- 2 г розпушувача;
- 4 г соди;
- 2 г мускатного горіха;
- 4 г кориці;
- 100 г волоських горіхів;
- Цедра одного лимона;
- 25 мл соку лимона;
- Щіпка солі.
Для крем-чизай
- 100 г вершкового масла;
- 200 г кисломолочного сиру;
- 180 г цукрової пудри.
Приготування
В тарілці змішуємо сухі інгредієнти. Просіваємо і змішуємо з подрібненими волоськими горіхами.
В іншій мисці збиваємо курячі яйця з цукровим піском. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливаємо олію. Після чого додаємо цедру, натерту моркву і лимонний сік.
На наступному етапі в рідку масу відправляємо сипучі інгредієнти і ретельно розмішуємо.
Тісто ділимо на рівні частини і викладаємо у форму з пергаментним папером. Випікаємо два коржі протягом 30 хвилин, у духовці, нагрітій до 175 градусів.
А ми поки що займемося кремом. У ємності збиваємо вершкове масло, додаємо сирний сир і продовжуємо перемішуємо. Після чого висипаємо цукрову пудру і доводимо до однорідної маси.
У коржів злегка зрізаємо верхню частину. Перший корж змащуємо кремом рясно, накриваємо другим. Добре промазуємо з боків і на поверхні.
Залишається тільки прикрасити десерт. Можете скористатися горіхами, крихтою від коржів і карамеллю. Перед подачею ставимо в холодильник. Приємного апетиту!