Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Покрокове приготування морквяного торта в домашніх умовах — рецепт з крем-чізом

Якщо ви ніколи не готували такий десерт, то я хочу зазначити, що смак овочів в ньому не відчувається. Морква надає лише соковитість і ніжність чудовому частування.

Інгредієнти:

  • 200 г моркви;
  • 200 г соняшникової олії;
  • 250 р цукрового піску;
  • 3 яйця;
  • 200 р пшеничного борошна;
  • 2 г розпушувача;
  • 4 г соди;
  • 2 г мускатного горіха;
  • 4 г кориці;
  • 100 г волоських горіхів;
  • Цедра одного лимона;
  • 25 мл соку лимона;
  • Щіпка солі.

Для крем-чизай

  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г кисломолочного сиру;
  • 180 г цукрової пудри.

Приготування

В тарілці змішуємо сухі інгредієнти. Просіваємо і змішуємо з подрібненими волоськими горіхами.

В іншій мисці збиваємо курячі яйця з цукровим піском. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливаємо олію. Після чого додаємо цедру, натерту моркву і лимонний сік.

Цікаве:  Бутерброди з ківі: прості рецепти до свята

На наступному етапі в рідку масу відправляємо сипучі інгредієнти і ретельно розмішуємо.

Тісто ділимо на рівні частини і викладаємо у форму з пергаментним папером. Випікаємо два коржі протягом 30 хвилин, у духовці, нагрітій до 175 градусів.

А ми поки що займемося кремом. У ємності збиваємо вершкове масло, додаємо сирний сир і продовжуємо перемішуємо. Після чого висипаємо цукрову пудру і доводимо до однорідної маси.

У коржів злегка зрізаємо верхню частину. Перший корж змащуємо кремом рясно, накриваємо другим. Добре промазуємо з боків і на поверхні.

Залишається тільки прикрасити десерт. Можете скористатися горіхами, крихтою від коржів і карамеллю. Перед подачею ставимо в холодильник. Приємного апетиту!