Морквяний торт в домашніх умовах з маскарпоне
Пропоную вам ще один чудовий рецепт приготування смачного десерту, який сподобається всім без винятку. З оформленням пирога можете поекспериментувати.
Інгредієнти:
- 350 г моркви;
- 100 г волоських горіхів;
- 250 г борошна;
- Щіпка солі;
- 10 г розпушувача;
- 2 г соди;
- 8 г кориці;
- 10 г ванільного цукру;
- 120 г вершкового масла;
- 250 р цукрового піску;
- 4 яйця;
- 100 мл соняшникової олії;
Для крему:
- 350 г маскарпоне (вершковий сир);
- 70 г цукрової пудри;
- 300 г вершків;
- 400 г консервованих ананасів.
Приготування
У чистій і сухій мисці змішати просіяне борошно, розпушувач, соду, корицю і соду.
В іншій мисці збиваємо до пишної маси яйця, зі звичайним і ванільним цукром, протягом 5 хвилин. В пишну масу додаємо вершкове масло і соняшникову олію. Продовжуємо розмішувати. Після чого висипаємо борошно з інгредієнтами в кілька прийомів.
У завершенні відправляємо в тарілку натерту моркву, а також подрібнені й обсмажені волоські горіхи. Ретельно розмішуємо до однорідності.
Підготовлене тісто викладаємо у три форми для випікання, які застеляємо пергаментним папером. Відправляємо на 30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
У нас повинно вийти три коржа. При необхідності їх поверхню вирівнюйте за допомогою ножа.
Вершковий сир збиваємо кухонним віночком. Охолоджені вершки доводимо до пишної маси разом з цукровою пудрою і ваніліном. Після чого перемішуємо сирну і вершкову суміш.
Тепер збираємо торт. Для цього кожен корж промазуємо сиропом з банки з ананасами, наносимо шар приготованого крему, викладаємо нарізані консервовані ананаси, які покриваємо тонким шаром крему. Таким чином, формуємо три шари.
Десерт прибираємо в холодильник на 2 години. Перед подачею прикрашаємо ананасами і праліне (мелений мигдаль, обсмажений у цукрі). Приємного апетиту!