Сирна запіканка в духовці — пишна, як у садочку: 8 покрокових рецептів

Смак сирної запіканки знайомий багатьом людям з дитячого часу, особливо тим, хто ходив в радянський дитячий садок. Одним людям полюбився цей десерт, а іншим він приївся ще в дитинстві.

Таке блюдо можна без праці приготувати в домашніх умовах. При цьому запіканка виходить соковитою і смачною, тому сподобається навіть тим, хто вже наївся такого десерту в саду.

Сьогодні без зусиль можна знайти покрокові рецепти приготування випічки і страв з сиру. Але саме запіканка є однією з найпопулярніших. З-за такої поширеності з’явилося безліч варіантів.

Я пропоную вам декілька покрокових рецептів з фото, завдяки яким, ви можете без праці приготувати пишну запіканку з сиру. Якщо все зробити правильно, то десерт вийде неймовірно смачним.

Бажано вживати відразу ж після приготування, однак, і на наступний день вона буде ароматною і апетитною!

Сирна запіканка в духовці — пишна, як у садочку: рецепт без манки

Для початку хочу запропонувати вам дієтичний варіант улюбленого десерту. Він буде чудовим блюдом для корисного сніданку, і не зашкодить вашій талії і фігурі.

Інгредієнти:

  • 400 г сиру;
  • 3-4 яйця;
  • Ванілін;
  • 2 ст. л цукру;
  • 1 ст. л кукурудзяного крохмалю;
  • Сіль за смаком;
  • Курага, родзинки.

Приготування:

Яйця кімнатної температури акуратно розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Останні відразу додаємо в тарілку з сиром, висипаємо цукор, сіль, ванілін, а також крохмаль або борошно. Подрібнюємо заглибним блендером до однорідності.

В окремій мисці білки збиваємо міксером до стійкої піни. Також можете скористатися кухонним міксером, але в цьому випадку доведеться докласти певні зусилля.

Білкову масу частинами відправляємо в миску з сирною сумішшю. Акуратно перемішуємо. За бажанням додаємо родзинки або курагу і ще раз розмішуємо.

Отриману масу викладаємо у форму для випічки. Якщо у вас металевий посуд, то її попередньо потрібно змастити маслом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Час випікання залежить від типу використовуваної форми.

Залишаємо остигати прямо в духовій шафі. Можете подавати в чистому вигляді або з варенням. Приємного апетиту!

Рецепт пишною сирної запіканки з манкою і сметаною

Ніжний і в міру солодкий десерт сподобається не тільки дітям, але і дорослим. Завдяки своєму складу, страва виходить просто відмінним, тому гості будуть питати у вас рецепт чудової запіканки.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 3 курячих яйця;
  • 3 ст. л сметани;
  • 3 ст. л манки;
  • 3 ст. л вершкового масла;
  • Щіпка солі;
  • 3 ст. л цукру;
  • Ванілін за вподобанням.

Приготування

У глибоку миску відправляємо розтоплене масло і всі інші інгредієнти. Ретельно збиваємо заглибним блендером до однорідної маси.

На наступному етапі нам знадобиться міксер. Суміш потрібно буде збивати міксером, протягом п’яти хвилин. Або скористайтесь обладнанням з чашею, так ви заощадите свої сили.

Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Відправляємо в духовку, яка повинна бути розігріта до 160 градусів. Випікаємо протягом 1-1,5 години.

Коли кірка стане рум’яною, то готовність можете перевірити дерев’яною зубочисткою. Подаємо в теплому або холодному вигляді. Після охолодження десерт трохи осяде, і це є нормою, тому не переживайте.

Сирна запіканка: рецепт з манкою і яблуками

Якщо до складу улюбленого десерту додати свіжі фрукти, то він вийде ще смачніше. При цьому рецепт досить простий, тому не потрібно володіти спеціальними навичками або певним кулінарним досвідом.

Інгредієнти:

  • 550 г сиру;
  • 5 ст. л манної крупи;
  • 2 яблука;
  • 3 яйця;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 4 ст. л цукрового піску;
  • 0,5 ч. л соди;
  • Сіль;
  • Вершкове масло.

Приготування

Сир або сирну масу перекладаємо в миску, де будемо готувати масу. Розминаємо його товкачиком, додаємо 2 повних яйця і 1 білок. Жовток залишаємо, він нам ще стане в нагоді. Також в тарілку висипаємо цукор, сіль і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної суміші.

На наступному етапі додаємо соду і манну крупу. Гарненько вимішуємо. Для цього можна скористатися товкачем або блендером. Залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набухла.

Тим часом займемося кисло-солодкими яблуками. Плоди потрібно очистити і видалити серцевину з насінням. Потім нарізаємо на тонкі пластини. Відправляємо в миску з іншими продуктами і перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо маслом і посипаємо манною крупою. Перекладаємо приготовану масу і розрівнюємо. Жовток збиваємо і виливаємо на запіканку. У цьому випадку кірка вийде золотистої і красивою.

Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів. Відправляємо в неї форму на 40-45 хвилин до повної готовності десерту. Запіканку залишаємо у формі до остигання, після чого нарізаємо на порційні шматочки. Приємного апетиту!

Запіканка з сиру в духовці, як у садку з манкою і кефіром

Повітряний десерт на кефірі приготувати дуже просто. При цьому запіканка виходить пишною і неймовірно смачною. Якщо ви стежите за своєю фігурою, то використовуйте продукти з низькою жирністю.

Цікаве:  Салат Мімоза за класичним рецептом з консервою і сиром

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 1 стакан манки;
  • 1,5 склянки кефіру;
  • 3 яйця;
  • 1 лимон;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 1 склянка цукру;
  • Ванільний цукор;
  • Родзинки.

Приготування

  1. Манку заливаємо кефіром і залишаємо, доки крупа не набухне;
  2. У миску кладемо сир, яйця, ванілін і цукор. Все добре перемішуємо до однорідності. При бажанні додаємо ізюм;
  3. Коли манка набубнявіє, то масу додаємо в сирну суміш, розпушувач, а також цедру лимона. Усе ретельно розмішуємо;
  4. Форму змащуємо олією, викладаємо тісто і розрівнюємо його.

Запіканку відправляємо на 40 хвилин у духовку, яку попередньо нагріваємо до 190 градусів. Десерт краще залишити в духовій шафі до повного охолодження. Приємного апетиту!

Як приготувати пишну запіканку з сиру в мультиварці

Сучасна кухонна техніка дозволяє швидко та без особливих зусиль приготувати практично будь-яку страву. В мультиварці сирний десерт ви зробите дуже швидко, при цьому він буде нагадувати смак дитинства.

Інгредієнти:

  • 800 г сиру;
  • 180 г сметани;
  • 5 ст. л крохмалю;
  • 4 яйця;
  • 1,5 ч. л розпушувача;
  • 100 г сметани;
  • ½ Ч. л соди.

Приготування

Сир перекладаємо в миску і перебиваємо заглибним блендером. Поступово додаємо цукор зі сметаною і збиваємо до однорідної маси. Після чого відправляємо 4 жовтки і гарненько розмішуємо.

В окремій тарілці змішуємо крохмаль з содою і розпушувачем. Додаємо сипучі інгредієнти в тарілку з іншими продуктами і перемішуємо до однорідності.

Курячі білки збиваємо міксером до стійкої піни. Потім акуратно вмішуємо їх в сирну масу.

Чашу мультиварки змащуємо маслом і посипаємо невеликою кількістю борошна. Викладаємо підготовлене тісто і розрівнюємо його. Включаємо режим «Випічка» і готуємо протягом однієї години. Не відкриваючи кришку, залишаємо запіканку до повного охолодження.

Потім акуратно витягаємо десерт з чаші й розрізаємо на порційні шматки. Приємного апетиту!

Сирна запіканка в духовці з родзинками

Пишний десерт, як у дитячому садку, приготувати дуже легко в домашніх умовах. Він обов’язково сподобається дітям, але і дорослі не відмовляться від такої страви.

Інгредієнти:

  • 1 кг сиру;
  • 150 г родзинок;
  • 6 ст. л манки;
  • 4 яйця;
  • 200 г сметани;
  • 10 ст. л цукрового піску;
  • 30 г вершкового масла;
  • Сіль;
  • Ванільний цукор.

Приготування

На самому початку промиваємо родзинки і заливаємо його на кілька хвилин окропом.

Сир перекладаємо в глибоку миску і перебиваємо заглибним блендером протягом двох хвилин. Чи можете пропустити його через сито.

Після цього додаємо в миску яйця, висипаємо манну крупу, цукор, ванільний цукор, викладаємо сметану, а також висипаємо щіпку солі. Все збиваємо блендером або використовуємо кухонний віночок. У нас повинна вийти однорідна маса.

З родзинок зливаємо рідину, обсушуємо його на паперових серветках і додаємо в сирну масу. Гарненько розмішуємо.

Підготовлену форму змащуємо маслом і посипаємо манкою. Викладаємо суміш і розрівнюємо її по поверхні.

Відправляємо на одну годину в духовку, яка повинна бути розігріта до 180 хвилин. Через 30 хвилин випічки можете змастити поверхню яйцем, щоб вийшла гарна скоринка.

Коли бісквіт охолоне, то перекладаємо його на тарілку, і можна подавати до столу.

Покроковий рецепт приготування пишною запіканки із сиру з борошном

Дуже смачний десерт є відмінним варіантом для початку нового дня, тобто його краще всього подавати на сніданок. Готуватися блюдо неймовірно легко і просто.

Інгредієнти:

  • 400 г сиру;
  • 5 ст. л борошна;
  • 200 г сметани;
  • 5 ст. л цукру;
  • 2 ч. л розпушувача;
  • 3 яйця;
  • Ванілін.

Приготування

У глибоку ємність перекладаємо сир будь-якої жирності. Збиваємо на невеликих обертах. Через пару хвилин додаємо сметану і продовжуємо перемішувати до утворення однорідної маси.

В окрему ємність розбиваємо яйця, висипаємо до них цукровий пісок. Збиваємо до стійкої піни. Отриману суміш додаємо в миску з сирною масою і акуратно перемішуємо.

В окремій тарілці просіяне борошно змішати з розпушувачем і ваніліном. Сипучі інгредієнти відправляємо в тарілку з іншими продуктами і ще раз добре розмішуємо.

Форму змащуємо олією, викладаємо в неї підготовлене тісто і випікаємо протягом 40 хвилин, у духовці, розігрітій до 180 градусів. Після охолодження десерт подаємо до столу. Приємного апетиту!

Відео рецепт сирної запіканки, як у дитячому садку

Деяким людям більше подобається дивитися рецепти в роликах. Пропоную ознайомитися з відео з ще одним варіантом приготування пишного десерту, смак яких знайомий з дитинства. Для цього знадобляться найпростіші інгредієнти, які є на кожній кухні.

У статті ви знайдете практично всі можливі варіанти приготування сирної запіканки. Яким би рецептом не скористаєтеся, десерт у будь-якому випадку вийде смачним і пухким. Якщо у вас є свої цікаві варіанти, то можете поділитися ними у коментарях.