Торт з моркви: дієтичний рецепт для правильного харчування
Якщо ви дотримуєтеся ПП або намагаєтеся схуднути, то вам сподобається низькокалорійний десерт. Адже потрібно задовольняти потребу в солодкому. У 100 г такого пирога міститься 170 калорій.
Інгредієнти:
- 250 г моркви;
- 100 мл знежиреного кефіру;
- 50 мл молока;
- 2 яйця;
- 50 г кукурудзяного борошна;
- 30 г кокосового масла;
- 200 г борошна з цільного зерна;
- 10 г розпушувача;
- 200 г кисломолочного сиру;
- 350 г м’якого сиру;
- Ванілін;
- ½ Ч. л мускатного горіха;
- 1,5 ч. л кориці;
- Цукрозамінник;
- Цедра апельсина.
Приготування
Висипаємо В миску борошно з кукурудзи і цільного зерна, а також розпушувач, мускатний горіх і корицю. І перемішуємо інгредієнти.
Тепер розбиваємо яйця в миску і збиваємо міксером. Поступово вливаємо кокосове масло, додаємо цукровий пісок, кефір і сухі інгредієнти в декілька заходів.
У миску також відправляємо молоко кімнатної температури і моркву. Розмішуємо ложкою або лопаткою.
Дві невеликі формочки змащуємо маслом і викладаємо в них тісто. Акуратно розрівнюємо і випікаємо 40-45 хвилин в духовці, яку заздалегідь нагріваємо до 160 градусів.
Тим часом займемося кремом. Для цього в тарілку викладаємо м’який сир, а також сирний сир, цукровий замінник, ваніль, цедру лимона. Все перемішуємо кухонним віночком до отримання однорідної маси.
Накриваємо харчовою плівкою і на пару годин прибираємо в холодильник.
Кожен пиріг розрізаємо на два коржа, коли вони охолонуть. По черзі змащуємо всі коржі, приготованим і охолодженим кремом. Таким чином, у нас виходить чотири шари, верхній змащуємо з боків і поверхні.
Десерт ставимо в холодильник мінімум на 1 годину, щоб він просочився. Потім оформляємо на свій розсуд, заохочуйте творчу фантазію.