Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Торт з моркви: дієтичний рецепт для правильного харчування

Якщо ви дотримуєтеся ПП або намагаєтеся схуднути, то вам сподобається низькокалорійний десерт. Адже потрібно задовольняти потребу в солодкому. У 100 г такого пирога міститься 170 калорій.

Інгредієнти:

  • 250 г моркви;
  • 100 мл знежиреного кефіру;
  • 50 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 50 г кукурудзяного борошна;
  • 30 г кокосового масла;
  • 200 г борошна з цільного зерна;
  • 10 г розпушувача;
  • 200 г кисломолочного сиру;
  • 350 г м’якого сиру;
  • Ванілін;
  • ½ Ч. л мускатного горіха;
  • 1,5 ч. л кориці;
  • Цукрозамінник;
  • Цедра апельсина.

Приготування

Висипаємо В миску борошно з кукурудзи і цільного зерна, а також розпушувач, мускатний горіх і корицю. І перемішуємо інгредієнти.

Тепер розбиваємо яйця в миску і збиваємо міксером. Поступово вливаємо кокосове масло, додаємо цукровий пісок, кефір і сухі інгредієнти в декілька заходів.

Цікаве:  Бутерброди на святковий стіл — прості, смачні і недорогі рецепти

У миску також відправляємо молоко кімнатної температури і моркву. Розмішуємо ложкою або лопаткою.

Дві невеликі формочки змащуємо маслом і викладаємо в них тісто. Акуратно розрівнюємо і випікаємо 40-45 хвилин в духовці, яку заздалегідь нагріваємо до 160 градусів.

Тим часом займемося кремом. Для цього в тарілку викладаємо м’який сир, а також сирний сир, цукровий замінник, ваніль, цедру лимона. Все перемішуємо кухонним віночком до отримання однорідної маси.

Накриваємо харчовою плівкою і на пару годин прибираємо в холодильник.

Кожен пиріг розрізаємо на два коржа, коли вони охолонуть. По черзі змащуємо всі коржі, приготованим і охолодженим кремом. Таким чином, у нас виходить чотири шари, верхній змащуємо з боків і поверхні.

Десерт ставимо в холодильник мінімум на 1 годину, щоб він просочився. Потім оформляємо на свій розсуд, заохочуйте творчу фантазію.