Покроковий рецепт швидкого приготування морквяного торта
Якщо ви ще сумніваєтеся, робити такий десерт або ні, то відразу скажу, що смак овочів в пирозі не відчувається. Аромат передається від додаткових продуктів, які входять до складу.
Інгредієнти:
- 400 г моркви;
- 260 г борошна;
- 130 г цукрового піску;
- 100 мл рослинного масла;
- 1 лимон;
- 10 г розпушувача;
- 100 г цукрової пудри;
- 120 г вершкового масла;
- 450 г кисломолочного сиру;
- 3 яйця;
- 1 ч. л харчової соди;
- 70 г волоських горіхів;
- 5 г морської солі;
- 1 ч. л кориці.
Приготування
У глибоку тарілку натираємо моркву і цедру лимона без білої частини, так як вона гірка. Потім через сито видавлюємо сік. Відставляємо миску вбік.
Тепер займемося тестом. У ємність розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і збиваємо до однорідної і пишною суміші. В окремій тарілці змішуємо сипучі інгредієнти: борошно, соду, розпушувач, мускатний горіх, імбир, корицю. Відправляємо в миску з яйцями і розмішуємо кухонним віночком.
На наступному етапі в масу висипаємо подрібнені горіхи і рослинне масло. Ще раз ретельно перемішуємо. Тісто викладаємо у форму і запікаємо протягом 45 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Поки пиріг остигає, займемося приготуванням крему. Для цього в ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і цукрову пудру. Збиваємо за допомогою міксера. Додаємо сирний сир і розмішуємо.
Десерт змащуємо вершковою сумішшю. Або розрізаємо його на коржі, і кожен шар промазуємо кремом, а потім посипаємо цукровою пудрою.
Прибираємо в холодильник на пару годин. Ставимо чайник на плиту і подаємо до столу.