Курка з картоплею, запечена в духовці, є одним з найпопулярніших страв. При цьому готується воно досить просто. Незважаючи на це, його часто ставлять на святковий стіл, в тому числі і на Новий рік.
Дієтичне м’ясо птиці відмінно поєднується з картоплею, тому виходить смачне і ситне блюдо. А використання різних спецій дозволяє значно змінити смак.
Існує безліч варіантів приготування курки в духовці. У цій статті розглянемо варіанти на деку. Основою маринаду буде виступати майонез.
Із запропонованих рецептів ви зможете підібрати для себе спосіб приготування для новорічного столу або сімейного вечері.
Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом помідорами і сиром
Це блюдо практично не відрізняється від м’яса по-французьки, тільки готується з дієтичного філе. Крім того, знадобиться зовсім небагато часу, тому вечеря буде готовий за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 2 філе курки;
- 8 картоплин;
- 2 помідори;
- 50 г твердого сиру;
- 1 цибулина;
- 250 мл майонезу;
- Часник;
- 3 ст. л соняшникової олії;
- Приправа для курки, перець, сіль за смаком.
Приготування:
- Куряче філе ретельно промиваємо під проточною водою. Потім відбиваємо його спеціальним молотком. Після чого втираємо курячу приправу з двох сторін. Відправляємо в глибоку миску;
- До курки додаємо рубаний часник і майонез. Гарненько перемішуємо руками і ставимо в холодильник на 30 хвилин;
- Тим часом картоплю очищаємо і нарізаємо на кружечки. Посипаємо сіллю, перцем, збризкуємо рослинним маслом. Ретельно розмішуємо руками;
- Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями;
- Томати промиваємо холодною водою і розрізаємо на шайби;
- Деко змащуємо невеликою кількістю масла і рівномірно розподіляємо по поверхні картопля;
- Зверху викладаємо кільця цибулі;
- Наступним шаром додаємо мариновану курку;
- Покриваємо нарізаними помідорами;
- Залишки маринаду змішуємо з натертим сиром. Отриманою масою змащуємо страва;
- Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 30-40 хвилин.
Апетитне і ситне блюдо готове. Залишається розподілити по порційних тарілках і подати до столу. Приємного апетиту!