Морква широко застосовується в кулінарії. Багато господинь використовують цей продукт для приготування салатів, супів і других страв. Однак з нього можна зробити чудовий торт.
Ваші гості ніколи не здогадаються, що до складу десерту входять овочі. Він виходить неймовірно смачним, ніжним і красивим, тому займе гідне місце на святковому столі.
Морквяний торт слід готувати з молодих овочів, які відрізняються яскравим забарвленням і соковитістю. Тому ретельно підходите до вибору інгредієнтів.
Я постарався зібрати практично всі можливі варіанти цієї випічки, тому вибирайте потрібний спосіб, і приступайте до приготування.
Морквяний торт в домашніх умовах зі сметаною
Десерт з морквяних коржів сподобається і дітям і дорослим людям. Можете трохи поекспериментувати з додатковими продуктами, якщо хочете добитися іншого смаку.
Інгредієнти:
- 200 г моркви;
- 150 г борошна;
- 120 г цукру;
- 4 яйця;
- Цедра 1-го лимона;
- 50 мл соняшникової олії;
- 2 ч. л розпушувача;
- Харчова сіль;
- Мускатний горіх.
Для крему:
- 450 г сметани;
- 150 г вершкового масла;
- 1 ст. л цукрового піску;
- 10 г ванільного цукру.
Приготування
Моркву ретельно промиваємо холодною водою, очистити, а потім подрібнюємо в глибоку миску на дрібній тертці. В цю ж тарілку акуратно натираємо цедру одного лимона.
В окрему ємність розбиваємо яйця, злегка підсолюємо і збиваємо до стійкої піни за допомогою міксера протягом декількох хвилин. При цьому поступово додаємо цукровий пісок. Після чого додаємо рослинне масло і перемішуємо ще близько 30 секунд.
Просіваємо в яєчну суміш борошно, змішану з розпушувачем (за бажанням додаємо до сипких інгредієнтів мускатний горіх і корицю). І акуратно перемішуємо лопаткою.
Включаємо духовку, щоб вона нагрілася до 180 градусів. Форму накриваємо пергаментним папером і викладаємо, приготоване тісто. Зверху застеляємо харчовою фольгою, змащену маслом. Ставимо в духовку на 30-35 хвилин.
Тим часом займемося підготовкою крему. Для цього в чашу міксера кладемо вершкове масло кімнатної температури, звичайний і ванільний цукор. Збиваємо до однорідності, після чого поступово додаємо сметану і ще раз розмішуємо.
Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною зубочисткою. Витягаємо з форми і залишаємо остигати. Потім розрізаємо на два однакових коржа. Перший відправляємо в форму і змащуємо сметанною сумішшю. Накриваємо другим коржем. Зверху і з боків промазуємо кремом.
При бажанні підсушіть волоські горіхи на сухій сковороді. Подрібнюємо і посипаємо десерт з боків. Зверху прикрашаємо квіткою з моркви. Зробити його дуже просто, потрібно нарізати коренеплід на тонкі пластини і акуратно згорнути їх.
Пиріг прибираємо в холодильник настоюватися на 4-5 годин. Після чого можна пробувати на смак. Приємного апетиту!