Як швидко зварити горох без замочування

Горох є корисною бобової культурою. У нашій країні його використовують для приготування різних страв з чудовим смаком. Суп і пюре виходять дуже ситними, тому почуття голоду не настає довгий час.

Єдиною проблемою є те, що він дуже довго розварюється, тому господаркам доводиться його замочувати на довгий час. Але не завжди є стільки вільного часу, адже ви можете захотіти горохове пюре абсолютно спонтанно.

Якщо є проблема, то завжди знайдуться шляхи її вирішення. Існують дієві методи варіння гороху без попереднього замочування.

Розглянемо найбільш ефективні і прості способи варіння. Виявляється все дуже просто і легко.

Як швидко зварити горох без замочування для супу

Їх бобових культур можна приготувати смачний суп пюре або з розсипчастим горохом. Блюдо виходить ситним та смачним, особливо, якщо в нього додати копченості. Тепер ви можете готувати його за короткий час.

Існує кілька способів. Вибираємо подрібнені горошини. Так як цілі доведеться замочувати, вони просто будуть довго розварюватися. Промиваємо під проточною водою 2-3 рази, поки вода не стане прозорою.

Відправляємо горох в каструлю з холодною водою, яку необхідно злегка підсолити. Коли рідина закипить, то варимо близько 10 хвилин, і заливаємо половину склянки крижаної води. Вже через 10-15 хвилин ви помітите, що горошини стають м’якше. В результаті чого, весь процес займає 30 хвилин.

Якщо ви бажаєте ви хочете отримати розсипчастий горох, то процедуру потрібно повторити ще раз.

Є й інші способи швидкого приготування:

  • У воду додаємо трохи соняшникової олії без запаху або шматочку вершкового масла. В результаті чого на поверхні утворюється тонка плівка, що призводить до прискорення процесу приготування;
  • Після закипання рідини через 15 хвилин додаємо харчову соду (1/2 ч. л на 2 л води). Через 10-15 хвилин горох розвариться;
  • У каструлю додаємо трохи цукрового піску. Але після варіння, горох слід промити, щоб позбутися солодкого смаку.
Цікаве:  Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

Завдяки таким способам, ви зможете дуже швидко підготувати смачний суп до обіду. А якщо ви хочете зварити страву з кісточками, то вони варяться досить довго, закладіть разом з ними горошини, і вони будуть готові вчасно.