Морквяний торт зі сметанним кремом в домашніх умовах
Не кожна господиня здогадується, що з овочів можна приготувати ніжний і неймовірно смачний десерт до святкового столу або просто в якості солодощі до чаю.
Інгредієнти:
- 200 г моркви;
- 3 яйця;
- 150 г цукрового піску;
- 180 г борошна;
- 2 ч. л розпушувача;
- 1 ч. л кориці;
- 1 ч. л кардамону;
- Сіль;
- 90 мл соняшникову олію.
Для крему:
- 400 мл сметани;
- ½ Лимона;
- 150 г згущеного молока.
Приготування
- Яйця збиваємо з цукром міксером протягом декількох хвилин до стійкої піни;
- Додаємо сіль, рослинне масло і натерту моркву. Перемішуємо лопаткою знизу вгору;
- Борошно змішуємо зі спеціями. При бажанні ви можете включити до складу подрібнений імбир, гвоздику, цедру фруктів;
- Сипучі інгредієнти додаємо в рідку масу в кілька прийомів і добре перемішуємо.
Форму для випікання покриваємо пергаментним папером і викладаємо підготовлене тісто. Рівномірно розподіляємо по поверхні. Накриваємо харчовою фольгою, в якій робимо декілька отворів ножем. Ставимо в розігріту до 180-190 градусів духовку на 40-45 хвилин. Коли пройде половина часу знімаємо фольгу.
Коли бісквіт охолоне, то витягуємо його з формочки і розрізаємо на два коржі. Просто робимо по краях надрізи ножем, а потім за допомогою нитки повністю поділяємо пиріг.
Тепер потрібно зробити крем. Перекладаємо В миску охолоджену сметану зі згущеним молоком. Збиваємо міксером близько 5 хвилин. Після чого додаємо цедру лимона. Продовжуємо збивати, поступово вливаємо лимонний сік.
Змащуємо перший корж, накриваємо другим, і промазуємо його зверху і з боків.
Прикрашаємо десерт подрібненими волоськими горіхами. Охолоджуємо в холодильнику пару годин, а краще залишити його на ніч, щоб добре просочився.