Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Морквяний торт зі сметанним кремом в домашніх умовах

Не кожна господиня здогадується, що з овочів можна приготувати ніжний і неймовірно смачний десерт до святкового столу або просто в якості солодощі до чаю.

Інгредієнти:

  • 200 г моркви;
  • 3 яйця;
  • 150 г цукрового піску;
  • 180 г борошна;
  • 2 ч. л розпушувача;
  • 1 ч. л кориці;
  • 1 ч. л кардамону;
  • Сіль;
  • 90 мл соняшникову олію.

Для крему:

  • 400 мл сметани;
  • ½ Лимона;
  • 150 г згущеного молока.

Приготування

  1. Яйця збиваємо з цукром міксером протягом декількох хвилин до стійкої піни;
  2. Додаємо сіль, рослинне масло і натерту моркву. Перемішуємо лопаткою знизу вгору;
  3. Борошно змішуємо зі спеціями. При бажанні ви можете включити до складу подрібнений імбир, гвоздику, цедру фруктів;
  4. Сипучі інгредієнти додаємо в рідку масу в кілька прийомів і добре перемішуємо.

Форму для випікання покриваємо пергаментним папером і викладаємо підготовлене тісто. Рівномірно розподіляємо по поверхні. Накриваємо харчовою фольгою, в якій робимо декілька отворів ножем. Ставимо в розігріту до 180-190 градусів духовку на 40-45 хвилин. Коли пройде половина часу знімаємо фольгу.

Цікаве:  Каша з гарбуза з пшоном: швидкі і смачні рецепти

Коли бісквіт охолоне, то витягуємо його з формочки і розрізаємо на два коржі. Просто робимо по краях надрізи ножем, а потім за допомогою нитки повністю поділяємо пиріг.

Тепер потрібно зробити крем. Перекладаємо В миску охолоджену сметану зі згущеним молоком. Збиваємо міксером близько 5 хвилин. Після чого додаємо цедру лимона. Продовжуємо збивати, поступово вливаємо лимонний сік.

Змащуємо перший корж, накриваємо другим, і промазуємо його зверху і з боків.

Прикрашаємо десерт подрібненими волоськими горіхами. Охолоджуємо в холодильнику пару годин, а краще залишити його на ніч, щоб добре просочився.