Сучасні виробники пропонують величезний асортимент паштетів з різних інгредієнтів. Але до їх складу входять консерванти, які збільшують термін зберігання.
Якщо ви хочете самостійно приготувати такий продукт в домашніх умовах, то будете впевнені, що він складається з натуральних і якісних інгредієнтів.
Розглянемо кілька варіантів з курячої печінки. Паштет виходить ніжним і смачним. З нього роблять бутерброди, використовують в якості начинок для тарталеток і випічки, а також подають у вигляді холодної закуски. Тому він буде незамінним на святковому столі.
Зберігати паштет рекомендується в скляній тарі не більше 5 днів в холодильнику.
Готується страва неймовірно просто, і нам не знадобиться багато часу. Розглянемо кілька простих рецептів з покроковими етапами.
Смачний паштет з курячої печінки в домашніх умовах з морквою, цибулею і яйцем
Ніжний печінковий паштет можна зробити самостійно. При цьому не потрібно спеціальних навичок і досвіду. Тому будь-яка господиня приготує таку закуску з доступних продуктів, які практично завжди є в холодильнику.
Інгредієнти:
- 1 кг курячої печінки;
- 2 головки цибулі;
- 1 морква;
- 100 г вершкового масла;
- 4 яйця;
- Мелений чорний перець;
- Харчова сіль.
Приготування:
- У сковороду з рослинним маслом відправляємо нарізану печінку, додаємо сіль і перець. Перемішуємо і готуємо під закритою кришкою. Обов’язково залишаємо трохи рідини, щоб він не вийшов сухим. Якщо хочете приготувати дієтичний варіант, то продукт краще відварити;
- Подрібнену моркву з цибулею обсмажуємо в олії, якого не треба жаліти. Для ПП овочі можете приготувати на пару;
- Яйця відварюємо круто. В ідеалі до складу входять тільки жовтки, але завдяки білкам, паштет виходить більш ніжним;
- Всі підготовлені інгредієнти з рослинним маслом перемелюємо до однорідної маси блендером або в кухонному комбайні. Якщо у вас немає такого обладнання, то скористайтеся м’ясорубкою або теркою, тільки в цьому випадку доведеться витратити більше часу.
Закуску перекладаємо в скляну банку, і після охолодження прибираємо в холодильник на зберігання.