Паштет з курячої печінки в домашніх умовах — 7 покрокових рецептів

Сучасні виробники пропонують величезний асортимент паштетів з різних інгредієнтів. Але до їх складу входять консерванти, які збільшують термін зберігання.

Якщо ви хочете самостійно приготувати такий продукт в домашніх умовах, то будете впевнені, що він складається з натуральних і якісних інгредієнтів.

Розглянемо кілька варіантів з курячої печінки. Паштет виходить ніжним і смачним. З нього роблять бутерброди, використовують в якості начинок для тарталеток і випічки, а також подають у вигляді холодної закуски. Тому він буде незамінним на святковому столі.

Зберігати паштет рекомендується в скляній тарі не більше 5 днів в холодильнику.

Готується страва неймовірно просто, і нам не знадобиться багато часу. Розглянемо кілька простих рецептів з покроковими етапами.

Смачний паштет з курячої печінки в домашніх умовах з морквою, цибулею і яйцем

Ніжний печінковий паштет можна зробити самостійно. При цьому не потрібно спеціальних навичок і досвіду. Тому будь-яка господиня приготує таку закуску з доступних продуктів, які практично завжди є в холодильнику.

Цікаве:  Фаршировані кальмари: 5 покрокових рецептів приготування в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг курячої печінки;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 морква;
  • 100 г вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • Мелений чорний перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

  1. У сковороду з рослинним маслом відправляємо нарізану печінку, додаємо сіль і перець. Перемішуємо і готуємо під закритою кришкою. Обов’язково залишаємо трохи рідини, щоб він не вийшов сухим. Якщо хочете приготувати дієтичний варіант, то продукт краще відварити;
  2. Подрібнену моркву з цибулею обсмажуємо в олії, якого не треба жаліти. Для ПП овочі можете приготувати на пару;
  3. Яйця відварюємо круто. В ідеалі до складу входять тільки жовтки, але завдяки білкам, паштет виходить більш ніжним;
  4. Всі підготовлені інгредієнти з рослинним маслом перемелюємо до однорідної маси блендером або в кухонному комбайні. Якщо у вас немає такого обладнання, то скористайтеся м’ясорубкою або теркою, тільки в цьому випадку доведеться витратити більше часу.

Закуску перекладаємо в скляну банку, і після охолодження прибираємо в холодильник на зберігання.