Холодець з курки з желатином: як приготувати курячий холодець в домашніх умовах

Холодець ще називають холодець. Це відмінна закуска до святкового столу і не тільки. Зазвичай, приготування забирає багато часу. Але якщо варити з курки з використанням желатину, то можна дуже швидко зробити холодну закуску.

При цьому курячий холодець є дієтичним блюдом, так як містить мінімальну кількість калорій. Він поєднується з різними стравами, а також може подаватися в якості окремої закуски.

В одній статті неможливо описати всі можливі варіанти, тому розглянемо найбільш прості і швидкі покрокові рецепти приготування в домашніх умовах. Слід зазначити, що нам знадобиться мінімум інгредієнтів.

Холодець з курки з желатином: покроковий рецепт в міні-формі

Пропоную вам перевірений спосіб приготування курячого холодцю. Для красивої подачі його краще розливати в невеликі формочки. Все дуже легко і просто, тому будь-яка господиня впорається із завданням.

Інгредієнти:

  • 700 г курячого стегна;
  • 1,3 кг курячої гомілки;
  • 2,5 л води;
  • Сіль;
  • 1 головка цибулі;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 6 горошин перцю;
  • 2 лаврових листа;
  • 30 г желатину і 120 мл води;
  • Петрушка і моркву для прикраси.

Приготування

Курку промиваємо і обов’язково знімаємо шкірку. Потім заливаємо на одну годину холодною водою. Після чого зливаємо воду і ще раз гарненько промиваємо гомілку з стегнами. Заливаємо водою і ставимо на плиту.

Цікаве:  Бутерброди з ківі: прості рецепти до свята

  1. Після закипання обов’язково знімаємо піну і варимо 2-3 хвилини;
  2. Зливаємо рідину і промиваємо курку;
  3. У каструлю вливаємо 2,5 л холодної води, доводимо до кипіння і закладаємо м’ясо. Не забуваємо знімати пінку;
  4. Накриваємо кришкою і готуємо на мінімальному вогні 1,5 години;
  5. Додаємо цибулю, перець, сіль і лавровий лист. Варимо ще 1 годину.

Желатин заливаємо водою, розмішуємо і залишаємо набухати. Перед цим ознайомтеся з інструкцією на упаковці.

З каструлі витягаємо лавровий лист із цибулиною. Курку перекладаємо в окрему миску, щоб вона охолола. А в бульйон додаємо подрібнений часник. М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на дрібні волокна.

Бульйон проціджуємо через марлю, додаємо в нього підігрітий желатин. Перемішуємо і обов’язково знімаємо жир з поверхні.

З вареної моркви вирізаємо різні візерунки і разом з листям петрушки викладаємо на дно форми. Звичайно, це за бажанням.

На наступному етапі додаємо куряче м’ясо і заливаємо все бульйоном з желатином. Форми накриваємо кришкою або харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник і залишаємо до повного застигання.

На наступний день холодець буде готовий до вживання. Подавайте до святкового столу. Приємного апетиту!