Фаршировані кальмари: 5 покрокових рецептів приготування в духовці

Кальмари легко засвоюються та містять корисні речовини. Тому їх можна включати в дитяче та дієтичне меню. Вони є доступним продуктом, і продаються практично у всіх продуктових магазинах.

Потрібно ретельно підійти до вибору молюсків, так як від цього залежить смак і якість майбутнього страви. Також необхідно правильно їх очистити і підготувати.

Кальмари, найчастіше, використовують для приготування салатів. Також з них виходить чудова холодна закуска. Потрібно лише нафарширувати їх різними начинками.

Є багато рецептів фаршированих кальмарів. Але в статті розглянемо найпоширеніші та прості варіанти приготування смачної страви, яке підійде для вечері і для святкового столу.

Кальмари фаршировані рисом і грибами: простий рецепт приготування в духовці

Це один з найбільш популярних варіантів. Багато господинь вважають за краще використовувати в якості начинки рисову крупу з додатковими продуктами. Рецепт досить простий, тому у вас не повинно виникнути труднощів.

Інгредієнти:

  • 600 г кальмарів;
  • 100 г рисової крупи;
  • 250 г печериць;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 головка цибулі;
  • Петрушка;
  • Перець і сіль за смаком.
Цікаве:  Закусочний торт з вафельних коржів — рецепти приготування в домашніх умовах

Приготування:

  1. Рис промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім пересипаємо його в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до напівготовності. Для цього знадобиться, приблизно 15 хвилин;
  2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно нарізаємо і обсмажуємо до прозорості на сковороді з розігрітою олією;
  3. Наступним кроком відправляємо в сковороду нарізані гриби і готуємо близько 15 хвилин;
  4. Перекладаємо В миску рис, обсмажені гриби, рубану петрушку і натертий сир. Все добре перемішуємо;
  5. Тушки кальмарів ретельно промиваємо під струменем холодної води зовні і всередині. При необхідності видаляємо прозорий хребет;
  6. Тепер тушки фаршируємо приготованою масою. Краї закріплюємо зубочистками, щоб начинка не випала під час запікання;
  7. Викладаємо на деко і готуємо протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Випікати довше не рекомендується, так як кальмари стають «гумовими». При бажанні, страва можете залити сметанним або вершковим соусом. Охолоджуємо і подаємо в якості холодної закуски. Відмінний варіант для святкового столу.