Смажені кальмари з цибулею — дуже смачні покрокові рецепти

Кальмари є дієтичним продуктом, який багатий корисними речовинами. Фахівці рекомендують включати в свій раціон морепродукти.

Їх можна готувати різними способами. Найчастіше, кальмари використовують для приготування салатів. Сьогодні я пропоную вам неймовірно простий рецепт смажених морепродуктів з ріпчастою цибулею. Незважаючи на це, страва володіє чудовим смаком.

Ви можете зробити таку закуску в звичайні дні, але і на святковому столі вона не загубиться, і гості з задоволенням наминати за обидві щоки.

Я пропоную підбірку покрокових рецептів, з якими впорається навіть недосвідчена господиня. Адже для цього не потрібно спеціальних навичок і певного кулінарного досвіду.

Дуже смачний рецепт смажених кальмарів з цибулею і зі сметаною

Для початку я хочу розглянути один з найбільш швидких і простих рецептів смачної страви. Його можна подавати з картоплею і рисом. Також закуска підходить для святкового столу.

Цікаве:  Салат Мімоза за класичним рецептом з консервою і сиром

Інгредієнти:

  • 600 г очищених кальмарів;
  • 150 г цибулі;
  • 3 ст. л сметани;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ст. л пшеничного борошна;
  • Мелений перець і харчова сіль за смаком.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю нарізаємо на півкільця. Якщо будете використовувати лук-порей, то ріжемо його на кільця;
  2. Очищені тушки кальмарів ріжемо на кільця, товщиною близько 5 мм;
  3. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, і відправляємо в неї цибулю з кальмарами. Солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо і накриваємо кришкою. Залишаємо на 3-5 хвилин;
  4. Наступним кроком додаємо сметану в необхідній кількості, трохи перцю і розмішуємо;
  5. Висипаємо просіяне борошно і акуратно перемішуємо;
  6. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще пару хвилин.

Знімаємо блюдо з плити, викладаємо на красиве блюдо і подаємо на стіл. Приємного апетиту!