Одним з найбільш корисних продуктів є звичайна гарбуз. Не всім подобається її смак. Проте з неї можна приготувати різні страви і напої в будь-який час року, адже плоди зберігаються практично круглий рік.
Якщо ви шукайте прості рецепти приготування ситного і смачного страви, то спробуйте запекти гарбуз у духовці. Це зовсім нескладно. При цьому ви різноманітите свій раціон, а також здивуйте близьких людей.
Даний продукт почали використовувати в кулінарії вже давно. З появою мережі Інтернет тільки збільшилася кількість можливих варіантів.
У сьогоднішній статті розглянемо прості і поширені способи приготування. Для цього знадобляться доступні і недорогі продукти.
Гарбуз, запечена в духовці — покроковий рецепт приготування шматочками з часником
Для деяких людей стає сюрпризом, що неймовірно просте блюдо виходить таким смачним. При цьому ми будемо використовувати мінімум продуктів для несолодкої гарбузової закуски.
Інгредієнти:
- 700 г м’якоті гарбуза;
- 4 зубчики часнику;
- 30 мл соняшникової олії;
- Щіпка цукру і солі;
- 1 ч. л базиліка;
- Білий перець за вподобанням.
Приготування
За допомогою овочечистки знімаємо шкірку з плоду. Також видаляємо насіння. М’якоть нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо в окрему тарілку.
Тепер займемося приготуванням заправки. Виливаємо В миску соняшникова або оливкова олія та всі необхідні спеції. Цукровий пісок додаємо за бажанням. Гарненько перемішуємо.
Приготовленим соусом заливаємо нарізаний гарбуз.
Шматочки викладаємо на деко і розрівнюємо по поверхні. Відправляємо на 30 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів. Час залежить від сорту продукти і типу кухонної плити.
Подаємо в якості гарніру або окремого страви. Така закуска дійсно виходить смачною і ароматною.